יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכונים לפסח

קציצות תפוחי אדמה ובשר לפסח

9 אפריל 2014
(Visited 14,139 times, 1 visits today)

קציצות תפוחי אדמה ובשר לפסח

תרשו לי להתחיל מהסוף, זה כל כך טעים! לא רק לפסח לכל השנה לא תפסיקו להכין זה קלאסי לאוהבי התפוחי אדמה. הכנתי צלחת על השיש זה היה אמור להגיע לארוחה בקיצור לא הגיע..

15 קציצות

מרכיבים:

3 תפוחי אדמה בינוניים
250 ג’ בשר בקר
בצל בינוני קצוץ ומוזהב
1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
רבע כפית כמון
רבע כפית כורכום
קורט קינמון
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • ארוחת ליל הסדר 2021

    לא להאמין עברה שנה מאז שכתבתי את זה והגיע פסח נוסף.
    אין ספק שפסח זה החג הכי טוב לבישולים אז בואו נתחיל. באופן מסורתי אני מעלה כל שנה תפריט מסודר ליל הסדר, מהמנות הראשונות ועד המתוקים ולא שכחתי את הלהיט של החג הבראוניז.
    אני יכולה לומר שכולם מכינים אותו כל שנה הוא הלהיט של החג, אחרי שתכינו תבינו כמה שהוא טוב. הרכבתי תפריט מפורט כמה שיותר בשביל לעזור לגולשים להכין ארוחה קלה ובלי להסתבך יותר מידי.

  • סלט חצילים פיקנטי בתנור

    יש לי רומן עם חצילים כבר שנים אני אוהבת את הירק הזה, מה לא הכנתי ממנו כל דבר שתעלו על דעת זה הירק שהכי מככב אצלי בארוחות שישי עם חלת שבת. למען האמת היו המון פעמים שהסלט חצילים אפילו לא הגיע לשולחן מרוב שיצא טעים נגמר הרבה קודם. אני לא יכולה לדמיין ארוחת שישי בלי סלט חצילים.  אמממ יש לי בעיה איתו הירק הזה אוהב שמן אז מה עושים ?
    איך אני מכינה את הסלט חצילים שאני הכי אוהבת אבל שפוי עם כמה שפחות שמן וכמובן שיצא טעים כמו שצריך.
    בניתי מתכון ואתם לא תאמינו ירדתי בכמות השמן באופן משמעותי ולא רק זה הצלחתי להגיע למתכון קל כמעט בלי טירחה וקיבלתי סלט חצילים פיקנטי אפוי בתנור הכי טעים שיש והכי חשוב שפוי ולא הרבה שמן.
    יש סרטון יש מתכון יאללה לעבודה 🙂

    5 מנות

  • ירקות מוחמצים ביתיים

    תוספת נהדרת לכל ארוחה, בעצם זאת אהבה ממבט ראשון.
    ירקות טריים ופריכים והכל בצנצנת אחת ואחרי יומיים קסם! ירקות מוחמצים שאי אפשר להפסיק לנשנש. מי בכלל חיכה לארוחה ? לא הפסקתי לנשנש את זה כל היום כל כך טעים.
    הכי מפתיע זה קלות ההכנה ואני אגיד לכם עוד משהו זה נראה המון אבל ממש לא זה מתחסל מהר. תקפידו על ירקות שנראים טוב שישמרו על הצבע והצורה.
    אני הכי אוהבת את הכרובית איזה פריכות מופלאה עם טעם חמצמץ משגע שמשלים כל מנה שדרוג מעולה לכריכים.
    חשוב לאכול ירקות נכון ? לכו להכין ירקות מוחמצים 🙂

  • בטטות אפויות בתנור

    קסם של מתכון בשניים שלושה מצרכים, כמעט בלי טירחה וזה יוצא מושלם!
    יש מתכונים שלא יוצאים לי מהראש ותאמינו לי שיש לי הרבה מתכונים שמתרוצצים שם. ברגע שהכנתי התאהבתי אהבה ממבט ראשון.
    אין כאן כמעט מצרכים יש כאן ירק נהדר שנכנס לתנור ונאפה בצורה מושלמת. איזה טעם נהדר יש לבטטה ללקק ת’אצבעות כמה טעים!

הכנות:

1. לבשל את תפוחי האדמה עד שהם רכים ולמעוך לפירה, לערבב את כל המצרכים ליצור קציצות מאורכות.

2. לטבול בביצה ולצפות עם קמח מצה לקרר כ 45 דקות.

3. לטגן בשמן חצי עמוק עד שמזהיב או לרפד תבנית בנייר אפיה משומן מעט לשטח לאפות כ 20 – 25 דקות צד אחד וצד שני כ 10 – 15 דקות או עד שמזהיב.

גולשים מכינים וממליצים:

יונית : “הכנתי בפסח עם עוף טחון ואני רק רוצה לומר לך שזה גאוני!!!!
הולכת להכין גם היום.
תודה על עוד מתכון מנצח, בזירה של הקטנים והגדולים גם יחד”

הרשם
עדכן
236 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי
האם אפשר לוותר על הטיגון ו/או האפיה ולשים ישר ברוטב?

היי ניקי, אין לי קמח מצה כרגע, יעבוד גם אם כל קמח אחר? (האם יש עדיפות לקמח לבן/חיטה מלאה/כוסמין)

היי ניקי הכפלתי את הכמות
טיגנתי קציצה אחת
יצא ללא טעם…
הוספתי עוד מהתבלינים וגם פפריקה אדומה, כוסברה טחונה ושמן והעיסה כרגע במקרר…
מקווה שייצא טוב
יכול להיות שכשמכפילים אז מהתבלינים צריך יותר וזאת הסיבה?
שאלה נוספת : יצא לי 60 קציצות בגודל בינוני על 500 גרם בשר בקר! הגיוני ?

ניקי יקירה לפי המצרכים הרשומים העיסה יוצאת ללא נוזלים בכלל
לא כדאי להוסיף רסק עגבניות או שמן שלא רשומים כלל במתכון ?

היי ניקי
מה הכוונה בצל קצוץ ומוזהב?
האם הכוונה שצריך לטגן אותו לפני עד שיהיה מוזהב?
ועוד 2 שאלות בבקשה …
האם אפשרי כוסברה במקום פיטרוזיליה
ומה הכמות לאבקת מרק ומלח…?
סליחה מראש על כל השאלות

ניקי היי ! 2 שאלות ברשותך:
1. האם אפשרי להשתמש ב “פירורית זהב ״ מקמח מצה של אסם…? ( 96% מהמרכיבים קמח מצה)
2. אני רוצה להכין כמות כפולה ( 30 קציצות ולא 15)
האם להכפיל את כל הרכיבים בדיוק?

הי ניקי..האם אפשר לטגן עם קמח תפוחי אדמה? אין לי קמח מצות..תודה!