


לפתן פירות - קומפוט
לפתן בשבילי זה אומר חזרה לילדות, אמא שלי עד היום מכינה לפתן לקינוח וזה נשמע קינוח של פעם אבל זה טעים וזה שווה. לפעמים מחפשים משהו אחר שהוא לא עוגת מוס או כל עוגה או אפילו עוגיות, הלפתן קליל טעים ובסוף הארוחה כולם שמחים לטעום ממנו.
10 מנות
מרכיבים:
2 ליטר מים קצת פחות
כוס סוכר
4 תפוחים
2 אגסים
חצי כוס צימוקים
שקית ג’לי תות
כף מיץ לימון
הכנות:
1. לחתוך את הפירות לקוביות קטנות, להרתיח מים וסוכר כ 10 דקןת להנמיך את האש לבינונית להוסיף את הפירות ג’לי והלימון.
*2. לבשל כ 10 – 15 דקות ולקרר.
להגיש קר.
31199 צפיות 5 צפיות היום
גולשים מכינים וממליצים:
תהילה : “הכנתי את הליפתן לשבת והוא פשוט נטרף!! הקטנה שלי רק בת שנה וחצי מכניסה לפה ואומרת טעייםם… איזה יופי של מחמאה זו (:
בזכותך… תודה ניקי!”
היי ניקי, צריך לקלף את התפוחים והאגסים או שאין צורך?
ניקי יקרה,
הכנתי את הלפתן עם שזיפים נקטרינות וענבים. יצא מושלם.. החזרת אותי לילדות.. מתכון מדויק .
המון תודה!
מושלם.
עד היום הכנתי לפתן לפי הטעם…. ראיתי את המתכון והחלטתי לדייק. יצא מדהים שווה , ומרענן מאוד.
ניקי- תודה!!
ניקי שלום
אני רוצה לעשות רק שאלה. זה אמור לצאת נוזלי או נקרש כמו ג’לי?
תודה ויום טוב
היי ניקי,
יש אפשרות להוסיף פודינג וניל במקום הג’לי?אנחנו אוהבים את טעם הוניל .תודה
שלום ניקי
ראשית, תודה רבה על המתכונים המעולים.
ולגבי המתכון, יש לי ג’לי בקופסא גדולה, כמה כפות לשים?
אפשר מיץ לימון משומר של אוסם?
שוב תודה
הי,
אני רוצה להכין לטו בשבט, מה אפשר במקום הצימוקים?
והאם אפשר להוסיף אפרסקים משומרים?
מתי?
תודה