לפתן פירות – קומפוט

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לפתן פירות - קומפוט

לפתן פירות - קומפוט

לפתן בשבילי זה אומר חזרה לילדות, אמא שלי עד היום מכינה לפתן לקינוח וזה נשמע קינוח של פעם אבל זה טעים וזה שווה. לפעמים מחפשים משהו אחר שהוא לא עוגת מוס או כל עוגה או אפילו עוגיות, הלפתן קליל טעים ובסוף הארוחה כולם שמחים לטעום ממנו.

10 מנות

מרכיבים:

2 ליטר מים קצת פחות
כוס סוכר
4 תפוחים
2 אגסים
חצי כוס צימוקים
שקית ג’לי תות
כף מיץ לימון

הכנות:

1. לחתוך את הפירות לקוביות קטנות, להרתיח מים וסוכר כ 10 דקןת להנמיך את האש לבינונית להוסיף את הפירות ג’לי והלימון.

*2. לבשל כ 10 – 15 דקות ולקרר.

להגיש קר.

19917 צפיות 14 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

לפתן פירות - קומפוטלפתן פירות - קומפוט

גולשים מכינים וממליצים:

תהילה : “הכנתי את הליפתן לשבת והוא פשוט נטרף!! הקטנה שלי רק בת שנה וחצי מכניסה לפה ואומרת טעייםם… איזה יופי של מחמאה זו (:
בזכותך… תודה ניקי!”

58
תגובות

  הרשם  
עדכן
אורית

היי ניקי, שאלה קטנה: הלפתן יצא מיימי מדיי, להוסיף עוד ג’לי? כמה בדיוק? תודה רבה!

אסתי

היי ניקי, אני רוצה להכין את הקומפוט למסיבת פורים ביום חמישי
אפשר להכין כבר ביום שני? איך הכי כדאי לשמור, במקרר או במקפיא?
תודה רבה

שירה

בס”ד
הייי ניקי
1.אני רוצה להכין עם אגסים שכבר חייבים לאכול, בערך 7 גדולים
,אין לי צימוקים רק עוד תפוחים . להגדיל כמות מים או להשאיר?
2.לשטרודל תפוחים מתאים אגסים{שילוב}? {המתכון של הסבתא}
אם כן אז זה יסתדר עם הכמויות שרשמת פה :}
3.לא בטוחה שיהיה לי זמן לקנות עד מחר,אבל איפה משיגים כוסות שקופות
יפות מפלסטיק ?אין לי במה להגיש .

תודה :}

ציפקה

מבשלים לשבת שוב? ברווווור!!
אפשר בלי הג’לי?

ציפקה

התעעעעענגנו!!
ובפרט פספוסי בן ה 7 חודשים!

שרי

ניקי יקרה שבת שלום
שוב תודות על אתר מדהים בשבילי זה אתר הבית לגמרי ואפילו לא מסתכלת על אחרים.
ועכשיו ברשותך שתי שאלות:
1. מה הכוונה שקית גלי תות? זה אינסטנט פודינג של אוסם? או משהו אחר? סליחה אם זו שאלה מטומטמת קצת.
2. אם מוסיפים פירות צריך להגדיך את כמות המים או אותו דבר?
אשמח לתשובות
שרי

עדי

ניקי היקרה,

אני יודעת שרשמת שאין צורך לקלף את הפירות.. שאלתי היא האם אפשר לקלף בכל זאת וזה לא יפגע? יש לי תפוחים עם קליפה לא משהו..

תודה 🙂