


לפתן פירות - קומפוט
לפתן בשבילי זה אומר חזרה לילדות, אמא שלי עד היום מכינה לפתן לקינוח וזה נשמע קינוח של פעם אבל זה טעים וזה שווה. לפעמים מחפשים משהו אחר שהוא לא עוגת מוס או כל עוגה או אפילו עוגיות, הלפתן קליל טעים ובסוף הארוחה כולם שמחים לטעום ממנו.
10 מנות
מרכיבים:
2 ליטר מים קצת פחות
כוס סוכר
4 תפוחים
2 אגסים
חצי כוס צימוקים
שקית ג’לי תות
כף מיץ לימון
הכנות:
1. לחתוך את הפירות לקוביות קטנות, להרתיח מים וסוכר כ 10 דקןת להנמיך את האש לבינונית להוסיף את הפירות ג’לי והלימון.
*2. לבשל כ 10 – 15 דקות ולקרר.
להגיש קר.
31810 צפיות 18 צפיות היום
גולשים מכינים וממליצים:
תהילה : “הכנתי את הליפתן לשבת והוא פשוט נטרף!! הקטנה שלי רק בת שנה וחצי מכניסה לפה ואומרת טעייםם… איזה יופי של מחמאה זו (:
בזכותך… תודה ניקי!”
היי ניקי אפשר לוותר על הצימוקים?
שלום ניקי, הכנתי כמות של פי 4 בפירות והוספתי 2 שקיות ג’לי והנוזל ממש מתוק. מה אפשר לעשות?
הכנתי ויצא מממששש מוצלח, הילדה שלי לא הפסיקה לבקש.
רק רציתי לדעת כמה זמן זה מחזיק במקרר ואילו פירות אחרים יהיה נהדר להוסיף?
היי ניקי, רציתי לעדכן אותך שבני ביתי התאהבו בקומפוט הזה ואין מי שיסרב למנה קרירה ביום חם. במקום הסוכר שמתי 2 סוכרזית ובכל זאת יוצא טעים ביותר ואני מקפידה שתמיד יהיו לי בבית המרכיבים, למקרה שיתחשק פתאום.אז תודה רבה.
היי
מה אם אין לי צימוקים?
תודה רבה על מתכון נפלא, טעם של בית. הכנתי כבר פעמיים. בפעם השניה שמתי רק חצי כוס סוכר, זה מספיק לגמרי (:
היי ניקי, אשמח לדעת האם אפשר להחליף את הסוכר בדבש? המון תודה, שירלי