יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכונים לפסח

אגרול מצה עם ירקות

13 אפריל 2016
(Visited 10,039 times, 1 visits today)
אגרול ממצה עם ירקות

אגרול מצה עם ירקות

אוהבים אגרול עם ירקות ? אין סיבה לא להנות המתכון הזה גם בפסח קצת אלתורים פה ושם ומקבלים מנה צמחונית יפהפייה טעימה בטירוף לחג הפסח, אני אוהבת לשים צלחת מרכזית על השולחן ואיזה כיף לראות את גלילי המצות נחטפים.
זה מתאים לארוחת צהריים או להגיש כמנה ראשונה  זה נראה משגע בהגשה, דברו איתי על הביס הטעים הירקות פריכים וזה כל הסוד של האגרול לפסח, מבטיחה שלא תתגעגעו לאגרול נתתי מתכון מעולה שמחליף בכיף את האגרול.

12 יחידות

מרכיבים:

6 מצות
חצי כרוב בינוני
2 תפוחי אדמה בינונים
בצל חתוך לקוביות קטנות
3 גזרים חתוכים למקלות קצרים
פלפל אדום חתוך לקוביות
כף סילאן / דבש
פלפל שחור
מלח

ביצה טרופה עם קצת א. מרק

הכנות:

1. להרתיח סיר עם מים מומלחים לבשל את התפוח אדמה עד שהוא רך כמו לפירה ולסנן.

2. בינתיים שהתפוח אדמה מתבשל לחמם מחבת רחבה עם 4 – 5 כפות שמן להתחיל בטיגון הכרוב על אש בינונית כ 3 דקות להוסיף את הגזרים ולטגן עוד 5 דקות להוסיף את הבצל והפלפל להקפיץ מידי פעם ולטגן עוד כמה דקות הירקות מתרככים.

3. להוסיף סילאן להמליח ולפלפל.

4. להוסיף לתפוח אדמה  2  – 3 כפות מימי הבישול למעוך למחית חלקה ואחידה ולהוסיף את הירקות המוקפצים.

5. להרטיב את המצות ולהשאיר בצד מספר דקות הם מתרככות אבל לא רכות לגמרי שלא יתפרקו, לחצות באמצע ולחתוך את הדפנות הכהות (יש תמונה) בראש כל מצה לשים 2 כפות מהמילוי ולגלגל עדינות עד הסוף.

6. לטרוף ביצה עם קצת א. מרק ולטבול את גלילי המצות, לחמם מחבת עם שמן בכמות שתכסה את התחתית וקצת יותר, להניח את גלילי המצות כשהסגירה כלפי מטה לטגן עד שמזהיב על אש בינונית להפוך ולהמשיך לטגן עד הזהבה.

אגרול מצה עם ירקותאגרול מצה עם ירקותאגרול מצה עם ירקותאגרול מצה עם ירקות

גולשים מכינים וממליצים:

אוסנת : "מתכון מעולה! אני טבלתי גם בפירורית לפסח אחרי הביצה. בכלל לא מרגישים שזה ממצה, התחסלו עוד לפני ההגשה..תודה ניקי וחג שמח"

הרשם
עדכן
27 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
דילוג לתוכן