מצות ממולאות תפוחי אדמה ופטריות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מצות ממולאות תפוחי אדמה ופטריות

מצות ממולאות תפוחי אדמה ופטריות

מצות ממולאות תפוחי אדמה ופטריות, אחד המתכונים הכי חביבים עליי בפסח. בפסח אני מרשה לעצמי לטגן אבל התוצאה שווה הטעמים כאן נהדרים. מתאים לארוחת החג אנשים מחסלים את זה.

12 יחידות

מרכיבים:

6 מצות
4 תפוחי אדמה בינוניים
חבילת פטריות שמפיניון קצוצה
בצל
כפית שום כתוש
פלפל שחור גרוס
מלח

ביצה טרופה עם קצת א. מרק


הכנות:

1. לבשל את התפוחי אדמה עד שהם רכים ולמעוך.

2. לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף את הפטריות לשתי דקות טיגון להוסיף שום כתוש ולתבל.

3. לערבב עם התפוחי אדמה.

4. ליצור קבבונים קטנים ולשמור בצד.

5. להרטיב את המצות להמתין כמה דקות ולחצות באמצע. להרטיב שוב ולהשאיר בצד לכמה דקות, המצות צריכות להיות רכות אבל לא מתפרקות.

6. לשים קבבון בקצה של מצה ולגלגל. לטרוף ביצה לטבול את הגליל ולטגן את הגליל עד שמזהיב מכל הכיוונים.

8683 צפיות 4 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

שושנה : “וווווווווואאאווווו!
מעדן לא נורמלי…
הכנתי היום לארוחת בוקר לחול המועד בגרסה חלבית- הוספתי לתערובת חצי קופסת גבינת קוטג’ ופיזרתי קצת גבינ”צ מעל המילוי לפני שגילגלתי… ויצא משגע!
תודה לך כל כל המתכונים המדהימים שלך לפסח ולכל השנה!
המטבח שלנו ממש השתדרג בזכותך!”

נילי : “היי ניקי, הכנתי את המתכון הזה לפני שנתיים והשנה אני מתארחת אצל אותם אנשים. ביקשו ממני להכין שוב את ה”בורקס מצות” שהיה הצלחה מסחררת. תודה על המתכון!”


63
תגובות

  הרשם  
עדכן
מירי

היי יקרה
אני מעדיפה לאפות. איך אפשר..? למרוח שמן על נייר אפיה..?
תודה מראש
תבורכי מפי עליון:)

1 3 4 5