מצה במילוי תפוחי אדמה
המתכון הזה מזכיר מאוד את מה שהסבתות היו מכינות פעם אבל לא עם בלינצ'ס אלא עם מצות הכי פסח, מבחינתי זאת מנה ראשונה מעולה אני מגישה אותה עם רוטב פטריות והשילוב ביחד זה אמאל'ה.
נישנוש ממכר וכיפי מצות קריספיות פריכות ובפנים במילוי רך לתת ביס ומרגישים איך זה מתפצפץ בפה בפסח זה מתכון שחייבים להכין תאמינו לי שבני הבית יודו לכם, ממליצה להכין כמות זה מתחסל מהר.
12 יחידות
מרכיבים:
6 מצות
4 תפוחי אדמה בינוניים
בצל חתוך קטן
פלפל שחור
מלח
ביצה טרופה עם קצת א. מרק
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים מומלחים לבשל את התפוח אדמה עד שהם רכים כמו לפירה.
2. בינתיים שהתפוחי אדמה מתבשלים לחמם מחבת עם 2 – 3 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהם מזהיבים ולהוסיף לתפוחי אדמה, להוסיף 2 – 3 כפות מהמים של הבישול ולמעוך למחית אחידה.
3. לתבל עם מלח פלפל.
4. להרטיב את המצות ולהשאיר בצד מספר דקות מכוסה, לחתוך באמצע ולחתוך את הדפנות הכהות לעשות קבב קטן לשים בקצה המצה ולגלגל בעדינות.
5. לחמם מחבת עם שמן בכמות שיכסה את התחתית וקצת יותר, לטבול את הגלילים בביצה לשים במחבת כשהסגירה כלפי מטה, לטגן עד הזהבה מכל הכיוונים.
גולשים מכינים וממליצים:
שושנה : "וווווווווואאאווווו!
מעדן לא נורמלי…
הכנתי היום לארוחת בוקר לחול המועד בגרסה חלבית- הוספתי לתערובת חצי קופסת גבינת קוטג' ופיזרתי קצת גבינ"צ מעל המילוי לפני שגילגלתי… ויצא משגע!
תודה לך כל כל המתכונים המדהימים שלך לפסח ולכל השנה!
המטבח שלנו ממש השתדרג בזכותך!"
נילי : "היי ניקי, הכנתי את המתכון הזה לפני שנתיים והשנה אני מתארחת אצל אותם אנשים. ביקשו ממני להכין שוב את ה"בורקס מצות" שהיה הצלחה מסחררת. תודה על המתכון!"