יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכונים לפסח

מצות ממולאות תפוחי אדמה ופטריות

13 אפריל 2016
(Visited 20,531 times, 1 visits today)
מצות ממולאות תפוחי אדמה ופטריות

מצות ממולאות תפוחי אדמה ופטריות

מצות ממולאות תפוחי אדמה ופטריות, אחד המתכונים הכי חביבים עליי בפסח. בפסח אני מרשה לעצמי לטגן אבל התוצאה שווה הטעמים כאן נהדרים. מתאים לארוחת החג אנשים מחסלים את זה.

12 יחידות

מרכיבים:

6 מצות
4 תפוחי אדמה בינוניים
חבילת פטריות שמפיניון קצוצה
בצל
כפית שום כתוש
פלפל שחור גרוס
מלח

ביצה טרופה עם קצת א. מרק

אולי תאהב גם את...♥

  • ארוחת ליל הסדר 2021

    לא להאמין עברה שנה מאז שכתבתי את זה והגיע פסח נוסף.
    אין ספק שפסח זה החג הכי טוב לבישולים אז בואו נתחיל. באופן מסורתי אני מעלה כל שנה תפריט מסודר ליל הסדר, מהמנות הראשונות ועד המתוקים ולא שכחתי את הלהיט של החג הבראוניז.
    אני יכולה לומר שכולם מכינים אותו כל שנה הוא הלהיט של החג, אחרי שתכינו תבינו כמה שהוא טוב. הרכבתי תפריט מפורט כמה שיותר בשביל לעזור לגולשים להכין ארוחה קלה ובלי להסתבך יותר מידי.

  • סלט חצילים פיקנטי בתנור

    יש לי רומן עם חצילים כבר שנים אני אוהבת את הירק הזה, מה לא הכנתי ממנו כל דבר שתעלו על דעת זה הירק שהכי מככב אצלי בארוחות שישי עם חלת שבת. למען האמת היו המון פעמים שהסלט חצילים אפילו לא הגיע לשולחן מרוב שיצא טעים נגמר הרבה קודם. אני לא יכולה לדמיין ארוחת שישי בלי סלט חצילים.  אמממ יש לי בעיה איתו הירק הזה אוהב שמן אז מה עושים ?
    איך אני מכינה את הסלט חצילים שאני הכי אוהבת אבל שפוי עם כמה שפחות שמן וכמובן שיצא טעים כמו שצריך.
    בניתי מתכון ואתם לא תאמינו ירדתי בכמות השמן באופן משמעותי ולא רק זה הצלחתי להגיע למתכון קל כמעט בלי טירחה וקיבלתי סלט חצילים פיקנטי אפוי בתנור הכי טעים שיש והכי חשוב שפוי ולא הרבה שמן.
    יש סרטון יש מתכון יאללה לעבודה 🙂

    5 מנות

  • ירקות מוחמצים ביתיים

    תוספת נהדרת לכל ארוחה, בעצם זאת אהבה ממבט ראשון.
    ירקות טריים ופריכים והכל בצנצנת אחת ואחרי יומיים קסם! ירקות מוחמצים שאי אפשר להפסיק לנשנש. מי בכלל חיכה לארוחה ? לא הפסקתי לנשנש את זה כל היום כל כך טעים.
    הכי מפתיע זה קלות ההכנה ואני אגיד לכם עוד משהו זה נראה המון אבל ממש לא זה מתחסל מהר. תקפידו על ירקות שנראים טוב שישמרו על הצבע והצורה.
    אני הכי אוהבת את הכרובית איזה פריכות מופלאה עם טעם חמצמץ משגע שמשלים כל מנה שדרוג מעולה לכריכים.
    חשוב לאכול ירקות נכון ? לכו להכין ירקות מוחמצים 🙂

  • בטטות אפויות בתנור

    קסם של מתכון בשניים שלושה מצרכים, כמעט בלי טירחה וזה יוצא מושלם!
    יש מתכונים שלא יוצאים לי מהראש ותאמינו לי שיש לי הרבה מתכונים שמתרוצצים שם. ברגע שהכנתי התאהבתי אהבה ממבט ראשון.
    אין כאן כמעט מצרכים יש כאן ירק נהדר שנכנס לתנור ונאפה בצורה מושלמת. איזה טעם נהדר יש לבטטה ללקק ת’אצבעות כמה טעים!

הכנות:

1. לבשל את התפוחי אדמה עד שהם רכים ולמעוך.

2. לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף את הפטריות לשתי דקות טיגון להוסיף שום כתוש ולתבל.

3. לערבב עם התפוחי אדמה.

4. ליצור קבבונים קטנים ולשמור בצד.

5. להרטיב את המצות להמתין כמה דקות ולחצות באמצע. להרטיב שוב ולהשאיר בצד לכמה דקות, המצות צריכות להיות רכות אבל לא מתפרקות.

6. לשים קבבון בקצה של מצה ולגלגל. לטרוף ביצה לטבול את הגליל ולטגן את הגליל עד שמזהיב מכל הכיוונים.

גולשים מכינים וממליצים:

שושנה : “וווווווווואאאווווו!
מעדן לא נורמלי…
הכנתי היום לארוחת בוקר לחול המועד בגרסה חלבית- הוספתי לתערובת חצי קופסת גבינת קוטג’ ופיזרתי קצת גבינ”צ מעל המילוי לפני שגילגלתי… ויצא משגע!
תודה לך כל כל המתכונים המדהימים שלך לפסח ולכל השנה!
המטבח שלנו ממש השתדרג בזכותך!”

נילי : “היי ניקי, הכנתי את המתכון הזה לפני שנתיים והשנה אני מתארחת אצל אותם אנשים. ביקשו ממני להכין שוב את ה”בורקס מצות” שהיה הצלחה מסחררת. תודה על המתכון!”

הרשם
עדכן
76 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי נראה מתכון משגע ואני הולכת להכין
רק שאלה קטנה, צריך לקלף את תפוחי האדמה כן?

היי ניקי,
תודה על מתכונים מעולים!! האם תוכלי להמליץ על מתכונים לליל הסדר השנה שיוצא צמוד לשבת? דברים שניתן להכין בשישי ויהיו טובים למוצ”ש וראשון בחימום על פלטה..

האם אפשר להכין מספר ימים קודם ולהקפיא?

האם אפשר לטגן ללא ביצה? בני אלרגי לביצה למעט באפיה…

היי ניקי,
הכנתי ויצא טעים להפליא
הבעיה היחידה שלי שהמצות התפרקו עשיתי לפי ההוראות
כמה זמן צריך להשאיר את המצות במים?

תודה חג שמח
ובשורות טובות

היי ניקי,
האם אפשר להכין את המילוי היום ולהכין את המצה מחר? תודה

היי יקרה
אני מעדיפה לאפות. איך אפשר..? למרוח שמן על נייר אפיה..?
תודה מראש
תבורכי מפי עליון:)