יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכונים לפסח

גרנולה שי לאורחים בפסח

13 אפריל 2016
(Visited 2,910 times, 2 visits today)
גרנולה שי לאורחים בפסח

גרנולה שי לאורחים בפסח

גרנולה שי לאורחים, רציתי להכין משהו מתוק הפתעה קטנה לאורחים והכנתי את הגרנולה. תקשיבו היא מדהימה ואפילו יותר טעימה מהגרנולה הרגילה. שווה ביותר.

8 שקיות

מרכיבים:

8 שקיות אורגנזה
6 מצות שבורות גס
חצי כוס אגוזי מלך
חצי כוס שבבי שקדים
חצי כוס קשיו
חצי כוס פיסטוקים
חצי כוס אגוזי פקאן
חצי כוס גרעיני חמניה
חצי כוס גרעיני דלעת
2 כוסות פירות יבשים
צימוקים, אננס, חמוציות, תאנים)

שליש כוס שמן
2 כפות גדושות סילאן
כפית שטוחה קינמון
2 כפות סוכר חום
קורט מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • ארוחת ליל הסדר 2021

    לא להאמין עברה שנה מאז שכתבתי את זה והגיע פסח נוסף.
    אין ספק שפסח זה החג הכי טוב לבישולים אז בואו נתחיל. באופן מסורתי אני מעלה כל שנה תפריט מסודר ליל הסדר, מהמנות הראשונות ועד המתוקים ולא שכחתי את הלהיט של החג הבראוניז.
    אני יכולה לומר שכולם מכינים אותו כל שנה הוא הלהיט של החג, אחרי שתכינו תבינו כמה שהוא טוב. הרכבתי תפריט מפורט כמה שיותר בשביל לעזור לגולשים להכין ארוחה קלה ובלי להסתבך יותר מידי.

  • סלט חצילים פיקנטי בתנור

    יש לי רומן עם חצילים כבר שנים אני אוהבת את הירק הזה, מה לא הכנתי ממנו כל דבר שתעלו על דעת זה הירק שהכי מככב אצלי בארוחות שישי עם חלת שבת. למען האמת היו המון פעמים שהסלט חצילים אפילו לא הגיע לשולחן מרוב שיצא טעים נגמר הרבה קודם. אני לא יכולה לדמיין ארוחת שישי בלי סלט חצילים.  אמממ יש לי בעיה איתו הירק הזה אוהב שמן אז מה עושים ?
    איך אני מכינה את הסלט חצילים שאני הכי אוהבת אבל שפוי עם כמה שפחות שמן וכמובן שיצא טעים כמו שצריך.
    בניתי מתכון ואתם לא תאמינו ירדתי בכמות השמן באופן משמעותי ולא רק זה הצלחתי להגיע למתכון קל כמעט בלי טירחה וקיבלתי סלט חצילים פיקנטי אפוי בתנור הכי טעים שיש והכי חשוב שפוי ולא הרבה שמן.
    יש סרטון יש מתכון יאללה לעבודה 🙂

    5 מנות

  • ירקות מוחמצים ביתיים

    תוספת נהדרת לכל ארוחה, בעצם זאת אהבה ממבט ראשון.
    ירקות טריים ופריכים והכל בצנצנת אחת ואחרי יומיים קסם! ירקות מוחמצים שאי אפשר להפסיק לנשנש. מי בכלל חיכה לארוחה ? לא הפסקתי לנשנש את זה כל היום כל כך טעים.
    הכי מפתיע זה קלות ההכנה ואני אגיד לכם עוד משהו זה נראה המון אבל ממש לא זה מתחסל מהר. תקפידו על ירקות שנראים טוב שישמרו על הצבע והצורה.
    אני הכי אוהבת את הכרובית איזה פריכות מופלאה עם טעם חמצמץ משגע שמשלים כל מנה שדרוג מעולה לכריכים.
    חשוב לאכול ירקות נכון ? לכו להכין ירקות מוחמצים 🙂

  • בטטות אפויות בתנור

    קסם של מתכון בשניים שלושה מצרכים, כמעט בלי טירחה וזה יוצא מושלם!
    יש מתכונים שלא יוצאים לי מהראש ותאמינו לי שיש לי הרבה מתכונים שמתרוצצים שם. ברגע שהכנתי התאהבתי אהבה ממבט ראשון.
    אין כאן כמעט מצרכים יש כאן ירק נהדר שנכנס לתנור ונאפה בצורה מושלמת. איזה טעם נהדר יש לבטטה ללקק ת'אצבעות כמה טעים!

הכנות:

1. לערבב את כל המצרכים, חוץ מהפירות היבשים. להוסיף את השמן, סילאן, מלח, סוכר חום, קינמון ולערבב היטב.

2. לחמם תנור ל 150 מעלות . לסדר את הכל בתבנית גדולה בשכבה אחת.

3. לאפות כ 40 דקות מידי פעם לערבב שהכל יאפה באופן שווה.

4. לקרר ולהמשיך לערבב.

5. להוסיף את הפירות היבשים לערבב.

6. למלא את השקיות, להשחיל את התגיות ולסגור. להניח שקיק אחד על כל צלחת. מקסים!

הרשם
עדכן
12 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי, המתכונים שלך מעולים, נא שימי לב שהמתכון של הגרנולה נראה פגז אבל שיבולת שועל היא חמץ גמור.
חג שמח

הי ניקי
רעיון הגרנולה לחג מקסים. יש לי כמה שאלות:
האם לקנות קשיו לא קלוי?
לאיזו כמות זה מספיק- בערך כמה גרם יצא לשקית ( שאדע אם להכפיל כמויות).
כמה זמן לפני אני יכולה להכין ואולי לשמור במקרר? או שזה יתפוס לחות?

הרעיון ממש חביב, אבל לא תחדור לחות דרך שקיות האורגנזה?

תודה ניקי שלא שכחת אותי והוספת את התגיות בין כל הדברים הטובים.
מאחלת לך ולבני ביתך חג שמח.
לאה

הי ניקי היקרה,
חג שמח ומרגש!!
תודה על רעיונות מקסימים כל השנה