מצה מגולגלת עם בטטה
אני מכינה כל כך הרבה דברים ממצות שאני תמיד חוששת שלא יישארו לי מספיק למצות מגולגלות וזה מעדן שאני לא מוכנה לוותר עליו בשום מצב, פעם בשנה בתקופת הפסח אפשר להנות מהמעדן הזה.
אפשר להתפרע בכיף מילויים שאוהבים והפעם הלכתי על בטטה ותפוחי אדמה, מילוי מתקתק עם בצל מטוגן טוב מסביב מצה פריכה וזהובה והביס תנו לי רק ביסים כאלה טעימים ואפילו הילדים אוכלים.
אני מגישה את המגולגלות מצה לארוחת ערב עם ערימת ירקות וגבינות סגר לי את הפינה של ארוחה טובה בכיף, מי אמר שפסח לא אוכלים טוב ?
10 יחידות
מרכיבים:
5 מצות
בטטה גדולה
2 תפוח אדמה
בצל חתוך לקוביות קטנות
כפית מלח
פלפל שחור גרוס
ביצה טרופה עם מעט א. מרק
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים מומלחים לבשל את הירקות עד שהם רכים כמו לפירה ולסנן.
2. לחמם מחבת עם 2 – 3 כפות שמן לטגן את הבצל עד שמזהיב יפה, להוסיף לירקות 2 – 3 כפות מים ולמעוך למחית חלקה ללא גושים ולהוסיף את הבצל המטוגן.
3. להרטיב את התפוחי אדמה ולהשאיר בצד מספר דקות מכוסה, לחתוך באמצע ולחתוך את הדפנות הכהות לעשות קבב קטן לשים בקצה המצה ולגלגל בעדינות.
4. לחמם מחבת עם שמן בכמות שיכסה את התחתית וקצת יותר, לטבול את הגלילים בביצה לשים במחבת כשהסגירה כלפי מטה, לטגן עד הזהבה מכל הכיוונים.