


בורקס מצות
לאכול מצה כמו שהיא אני לא אוהבת מבחינתי היא קרש והיא לא טעימה. אבל לשחק עם המצה ולהכין איתה משהו טעים זה בטח שהולך אצלי. מזל שהגיע פסח כי שכחתי לגמרי מהמתכון הזה יש וכמה גולשים שהזכירו לי אותו יאללה לעבודה.
מרכיבים:
4 – 5 מצות
בטטה גדולה
2 תפוח אדמה
בצל קטן מטוגן עד הזהבה
כפית מלח
פלפל שחור גרוס
2 ביצים טרופות
הכנות:
1. להרתיח מים ולבשל את הירקות עד שהם רכים, למעוך יחד עם הבצל ולתבל.
2. להרטיב טוב את המצות ולהניח בצד לכמה דקות, לחצות את המצה לחצי להניח כמות יפה מהמילוי בפינה ולגלגל.
3. אחרי שכל הגלילים מוכנים לטרוף ביצה ולתבל במל”פ, לטבול את גלילי המצה בביצה. במחבת חמה לחמם שמן ולטגן את גלילי המצה בשני הצדדים עד הזהבה להוציא לנייר סופג.
4. לערבב את מצרכי המטבל, להכין סלט ירקות ולהגיש עם הבורקס
הערות:
טעים מאוד גם בלי המטבל לארוחה בשרית.
אם הגלילים לא נסגרים טוב אפשר להעזר בעירית.
חג שמח ניקי!
יש מצב למלא את זה בבשר טחון עם בצל ושום,
יצא משהו כמו בורקס בשרי או שהמה לא תחזיק את השר?
תודה!!!
המתכונים שלך תמיד מצליחים !!
האם לפירה צריך להוסיף את המים שהתפוחי אדמה התבשלו?
הרם לפירה צריך להוסיף ביצה?
תודה רבה
הי ניקי,
יש לך אחלה מתכונים!!!
שאלתי ,האם אפשר להכין את הכל יום לפני, ואז ביום ההגשה רק להוציא מהמקרר ולטגן?
היי ניקי
המתכונים שלך פשוט מעולים!
האם יש לך מתכון למילוי גבינה עם גבינת טןב טעם?
תודה מראש