בורקס מצות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
בורקס מצות

בורקס מצות

לאכול מצה כמו שהיא אני לא אוהבת מבחינתי היא קרש והיא לא טעימה. אבל לשחק עם המצה ולהכין איתה משהו טעים זה בטח שהולך אצלי. מזל שהגיע פסח כי שכחתי לגמרי מהמתכון הזה יש וכמה גולשים שהזכירו לי אותו יאללה לעבודה.

מרכיבים:

4 – 5 מצות
בטטה גדולה
2 תפוח אדמה
בצל קטן מטוגן עד הזהבה
כפית מלח
פלפל שחור גרוס

2 ביצים טרופות

מטבל שמנת שום ועירית

הכנות:

1. להרתיח מים ולבשל את הירקות עד שהם רכים,  למעוך יחד עם הבצל ולתבל.

2. להרטיב טוב את המצות  ולהניח בצד לכמה דקות, לחצות את המצה לחצי להניח כמות יפה מהמילוי בפינה ולגלגל.

3. אחרי שכל הגלילים מוכנים לטרוף ביצה ולתבל במל”פ, לטבול את גלילי המצה בביצה. במחבת חמה לחמם שמן ולטגן את גלילי המצה בשני הצדדים עד הזהבה להוציא לנייר סופג.

4. לערבב את מצרכי המטבל, להכין סלט ירקות ולהגיש עם הבורקס

הערות:
טעים מאוד גם בלי המטבל לארוחה בשרית.
אם הגלילים לא נסגרים טוב אפשר להעזר בעירית.

11853 צפיות 3 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

52
תגובות

  הרשם  
עדכן
רחלי

היי ניקי,
אם אני רוצה מילוי בשרי מה את מציעה לעשות?
תודה,
רחלי

שם

דיקלה של שון ולין (לא רשום) | 08.04.2012 – 11:51
חג שמח ניקי יקרה 🙂
נראה מעולה! כמובן שאכין , אני מכורה למצות 🙂

שם

הריונית (לא רשום) | 08.04.2012 – 13:20
מכינה את זה כל שנה… זה כל כך טעים!!!
חג שמח ניקי היקרה!

שם

תודה רבה וחג שמח
יצא מדהים 🙂

שם

אנונימי (לא רשום) | 08.04.2012 – 20:51
היי ניקי, חג שמח
האם אפשר להוסיף גם פטריות?
והגלגול הוא באלכסון? (אם שמים את המילוי בפינה?)

שם

ענת ק (לא רשום) | 09.04.2012 – 08:35
היי ניקי
כבר שניםש אני עושה בורקס מצות, אבל עם גבינות
זה טעים מאוד.
והבלילה – 1/2 קופסה גבינה לבנה 5%, 1/2 קוביה של גבינה בולגרית 5% רכה, קצת גבינה צהובה. מערבבים הכל ביחד ומכינים בדיוק כמו את הבורקס תפוח אדמה. יוצא מעולה . חג שמח

שם

חגית ב (לא רשום) | 09.04.2012 – 08:22
הי ניקי, את עושה תמיד חשק לשתף טריקים והמלצות! הכנתי- יצא מעולה, הוספתי בשר שטיגנתי קודם והורדתי בטטה. ומהנסיון שלי של אתמול- צריך לתת למצות אחרי שכבר צופו בפירורי לחם לחכות קצת שהפירוים והביצה יתייבשו לגמרי ואז לטגן… יצא מאוד מאוד טעים ומשביע 🙂