


בורקס מצות
לאכול מצה כמו שהיא אני לא אוהבת מבחינתי היא קרש והיא לא טעימה. אבל לשחק עם המצה ולהכין איתה משהו טעים זה בטח שהולך אצלי. מזל שהגיע פסח כי שכחתי לגמרי מהמתכון הזה יש וכמה גולשים שהזכירו לי אותו יאללה לעבודה.
מרכיבים:
4 – 5 מצות
בטטה גדולה
2 תפוח אדמה
בצל קטן מטוגן עד הזהבה
כפית מלח
פלפל שחור גרוס
2 ביצים טרופות
הכנות:
1. להרתיח מים ולבשל את הירקות עד שהם רכים, למעוך יחד עם הבצל ולתבל.
2. להרטיב טוב את המצות ולהניח בצד לכמה דקות, לחצות את המצה לחצי להניח כמות יפה מהמילוי בפינה ולגלגל.
3. אחרי שכל הגלילים מוכנים לטרוף ביצה ולתבל במל”פ, לטבול את גלילי המצה בביצה. במחבת חמה לחמם שמן ולטגן את גלילי המצה בשני הצדדים עד הזהבה להוציא לנייר סופג.
4. לערבב את מצרכי המטבל, להכין סלט ירקות ולהגיש עם הבורקס
הערות:
טעים מאוד גם בלי המטבל לארוחה בשרית.
אם הגלילים לא נסגרים טוב אפשר להעזר בעירית.
אני טובלת אחרי ביצה בקמח מצה – יוצא מעולה, לצד סלט ירקות טוב – לא צריך יותר מזה….
חג שמח!
האם ישנה אפשרות גם לאפות את הבורקס?
המתכונים שלך כל כך לטעמי…..וגם הזמן….
אם אפשר לשלוח לי מתכונים חדשים
תודה וחג שמח
סוף סוף יצא לי!!!!
שנה שעברה ניסיתי ולא הצליח לי, המצות נשברו…
השנה קראתי גם את התגובות וראיתי שכתבת למישהי שכנראה הבעיה שהן לא רטובות מספיק אז עשיתי להן שטיפה חוזרת מתחת לברז וחיכיתי כמה דקות והפלא ופלא- הן הפכו להיות גמישות ולי יצא אחלה בורקס!!!
היי ניקי,
הכנתי את המרק ירקות עשיר- יצא מעולה כולם התענגו!!
איך אפשר להכין את הבורקס ללא ביצה?
חג שמח
אפי
היי ניקי. חג שמח
האם אפשר לצפות במשהו אחר ולא בביצה?
תודה
רציתי לדעת אם יש אפשר לאפות את הבורקס ולא לטגן?