עוגת תפוחים נהדרת לפסח
אף אחד לא מאמין לי שהעוגה הזאת כשרה לפסח ושואלים אותי כל פעם "את בטוחה שהיא כשרה לפסח ?"
לכל הספקנים העוגה הזאת כשרה לפסח והיא מעולה ושווה להכין אותה כל השנה.
הכי כיף בעוגה הזאת שאין הקצפה ואין כלים מיותרים לערבב ולתנור,
זה כל הסיפור ויוצאת עוגה נהדרת.
אינגליש קייק / תבנית קוטר 20
זמן הכנה: כ – 45 דקות
מרכיבים:
2 ביצים
2 תפוחים גדולים
150 ג' סוכר (3/4 כוס)
כפית קינמון
120 מ"ל שמן (חצי כוס)
70 ג' קמח תופח לפסח (1/3 כוס)
60 ג' קמח מצה (שליש כוס)
כפית א. אפיה
קורט מלח
הכנות:
1. לקלף את התפוחים ולחתוך לקוביות קטנות.
2. לערבב את התפוחים עם הקינמון, לטרוף ביצים וסוכר ולהוסיף את שאר המצרכים.
*3. חום בינוני בסביבות 45 דקות, או עד שקיסם יוצא נקי.
עוד אפשרויות להכנת העוגה :
3/4 כוס קמח מצה + רבע כוס קמח תפוח אדמה + כפית א. אפייה.
אפשרות נוספת כוס קמח מצה + כפית אבקת אפייה.
כל המתכון כולו מכיל כ45 יחידות אנרגיה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות).
כלומר אם נפרוס את העוגה ל24 יש בכל פרוסה 2 יחידות אנרגיה( כ200 קלוריות).
אפשר להכין גם ב2 תבניות אינגליש קייק. בהנחה שבכל תבנית אינגליש קייק יש כ12 פרוסות, כל פרוסה מכילה כ2 יחידות אנרגיה.
עוגות הן בדרך כלל מאכל מאתגר מבחינה קלורית. מכיוון שמדובר במאכל שמכיל בתוכו כמות נכבדת של פחמימות ביחס לפרוסה לא גדולה שנאכלת.
לכן ההמלצה שלי היא לפרוס פרוסה אחת עם כוס תה ליד, לשבת ולהתפנק בכיף במהלך החג.
גולשים מכינים וממליצים:
כרמית : "לא היתה ולא תהיה עוד עוגת תפוחים לפסח כזו – טעימה, נימוחה ונשמרת למספר ימים.
תודה לך ניקי המקסימה על מתנת פסח כזו נהדרת."
מיכל : היום אני מכינה את העוגה החמישית! טעים טעים טעים! בעלי ביקש שאשמור את המתכון לכל השנה-תודה ניקי!
כמו כן אפיתי לביבות גזר- מעולות! שימחת לנו את החג חג שמח
מיכל
מיטל : היי ניקי העוגה יצאה מופלאה!!! קיבלתי המון מחמאות 🙂 אני מכינה אותה שוב היום לערב חג שני תודה רבה על כל המתכונים הנהדרים שלך!!
אני מכורה לאתר שלך 🙂 חג שמח מיטל
יעל : אחרי ההצלחה של ערב החג החלטתי אתמול להכין שוב את העוגה , הפעם הוספתי גם רבע כוס אגוזים קצוצים- כמה מחמאות.. תפסו ממני בשלנית.. תודה על המתכון המהמם הזה!!
לימור : עוגה מעולה, טעימה ברמות ולא רק לפסח..מאמצת! !
יעל : כשסבתא אומרת שהיא לא מאמינה שעוגה כזאת טעימה כשרה לפסח- זו באמת הצלחה! איזו עוגה קלה להכנה-תודה ניקי!