פרגיות עם זיתים וצימוקים מעולה
עזבו הכל תכינו זה פשוט יצא מעולה. הפרגיות קיבלו טעם נהדר ואיזה כיף לתת ביס בצימוקים ולטעום את המתיקות שלהם, תוסיפו את הזיתים ותקבלו תוספת טעם משובח, הרוטב נהדר בפני עצמו תטעמו ותראו, מתכון מעולה שמתאים לכל ארוחה, אני ממליצה להכין יום מראש הטעמים עוד יותר טובים.
4 – 5 מנות
מרכיבים:
10 סטייק פרגיות
בצל גדול
3 שיני שום
2 עגבניות קצוצות דק
קופסת זיתים מגולענים
2 כוסות מים
כף גדושה רסק עגבניות
כפית סוכר שטוחה
1/3 כוס צימוקים קטנים
כף פפריקה מתוקה
כף גדושה דבש
קורט קינמון
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. להרתיח סיר קטן עם מים להכניס את הזיתים לבשל 10 דקות ולסנן, לחזור על הפעולה הזאת עוד פעמיים.
2. לחתוך את הבצל לחצי ולפרוס דק לחמם סיר עם 3 כפות שמן לטגן את הבצל עד שמזהיב קלות, לפרוס את השום ולהוסיף לבצל לטיגון קצר, לחתוך את העגבניות קטן לטגן עם הבצל כשתי דקות ולהוסיף את שאר המצרכים חוץ הפרגיות.
3. לבשל 5 – 6 דקות, לחצות את הפרגיות באמצע להוסיף לסיר לבשל כ 20 דקות מידי פעם לנער את הסיר.
בתמונות יש בנוסף תפוחי אדמה כמו במדורה ושעועית ירוקה עם עגבניות שרי