לאפות לפסח
מתכון שווה בטירוף והכי קל להכין, לא להאמין שזה כשר לפסח התוצאה טעימה ביותר. סך הכל לערבב ולמחבת. 10 דקות הכנה זה כל הסיפור.
18 לאפות
מחבת קוטר 20
מרכיבים:
240 ג' קמח תפוחי אדמה (2 כוסות)
140 ג' קמח מצה (כוס + 2 כפות)
כפית מלח
כפית סוכר
ביצה / שתי כפות גדושות של טחינה גולמית
חצי כפית א. אפייה
80 מ"ל שמן (שליש)
650 מ"ל מים (שתי כוסות + שלושת רבעי כוס טיפה יותר)
הכנות:
1. לשים בקערת המיקסר (לא חובה) את כל המצרכים, להפעיל על מהירות נמוכה עד שהכל אחיד ונוזלי. אפשר להכין גם בלי המיקסר להקפיד לערבב טוב.
2. לחמם מחבת אין צורך בשמן, למלא מצקת ולצקת במרכז המחבת, לנענע את המחבת שכל הבלילה תתפזר באופן שווה ותמלא את כל התחתית.
*3. להמתין שיופיעו בועות ואז להפוך לעוד כמה שניות ולהעביר לצלחת.
טיפים:
חשוב להשתמש במחבת טובה שהבלילה לא תדבק אליה ואז לא יהיה אפשרי להפוך. (ברגעים כאלה אני מברכת את אמא שלי שקנתה לי אחלה מחבתות)
לא נורא אם הראשונה והשנייה לא מצליחות להמשיך להכין.
אני ממליצה להישאר קרוב למחבת הלאפות מוכנות מהר.
חשוב לא לתת לעיסה לעמוד, להכין ומיד לערבב טוב טוב ולהכין לאפות.
למרות שכתוב במתכון אני כותבת שוב שיהיה הכי ברור אפשר להכין ללא מיקסר, נתתי כאן שתי אפשרויות שתיהן טובות, בסרטון הכנתי ללא מיקסר, התוספת היחידה למי שמכין ללא מיקסר להקפיד על ערבוב טוב.
כתבתי במתכון ואני רוצה להדגיש אין צורך בשמן נוסף על מה שרשום במתכון, הכל נעשה בקלייה במחבת.
לא מתאים לאפייה רק לקלייה. אפשר להכין כמות לקרר ולעטוף יפה זה נשמר נהדר כמה שעות, לא צריך מקרר.
אנחנו משפחה שלא אוכלת חמץ בפסח ואני רוצה לומר לכם שזה פתרון מעולה ללחם בפסח, זה הרבה הרבה יותר טוב ממצות ויותר טוב מהלחמניות של פסח, הילדים שלי אוהבים אותן כל השנה.
מה שהכי יפה כאן, מרגע ההכנה תוך 10 דקות יש לאפות על השולחן, אין צורך להכין מראש וההכנה קלי קלות.
אלו הקמחים שהשתמשתי במתכון אין לי מושג איך זה יהיה עם קמחים אחרים, תקפידו על הכמויות.
מתאים למלוח, מתוק או סתם לנשנש בלי כלום.
יש אבקת אפייה כשרה לפסח, ניתן להקפיא.
האם פספסתי משהו או שכל השאלות שיכולת להיות עניתי עליהן ? בטוח פספסתי 🙂
גולשים מכינים וממליצים:
מיר : "אני מכינה עכשיו את הלאפות מקמח מצות כוסמין. יוצא מעולה. אין כמוך!!!! שיהיה לך חג שמח ומקסים!!! אוהבים אותך!!!"
אורנה : "תודה רבה על מתכון מדהים, יצא אליפות"
אברי : "מתכון מעולה..יוצא פצצות אחד אחד כמו בתמונות!! תודה רבה לך…"
נירית : "רציתי רק להגיד שהמתכון מושלםםםםםםם
הלאפות טעימות ברמות… לא הספקתי להניח אותם מהמחבת לצלחת הם פשוט נחטפו."
סימה : "הכנתי לארוחת בוקר את הלאפות הם יצאו מושלמות!! איזה גיוון! יצא מדהים!! תודה רבה וחג שמח!!"
אפרת : "כבר כתבתי לפני כמה ימים על הלאפות המדהימות…מאז אני מכינה בכל בוקר כמות כפולה …
בגלל שאחד הבנים שלי טבעוני, החלפתי את הביצה בשתי כפות גדושות של טחינה גולמית… לא שינה את המרקם שלל הלאפה ואפילו שדרג את הטעם… תוכלי להוסיף את המתכון לקטגוריית המתכונים הטבעוניים שגם בה אני מבקרתת הרבה"
הודיה : "הכנתי את הלאפות, יצאו מושלמות!!
עשינו מזה ארוחה שלימה הכנו שווארמה במחבת וציפס וסלט ונהגנו בה ממש כלאפה,.. לרגע היה נדמה שמדובר בחמץ.. פשוט מדהים וקל!!!
כל פעם שאני רואה מתכון מעניין שלך אני בטוחה שייצא מדהים!!
(אני בת 14, ושהראתי לאמא שלי את המתכון היא אמרה שהוא לא נראה לה.. ובסופו של דבר שכטעמה היא אמרה שזה המתכון הפסחי הכי מוצלח שהיא נתקלה בו! אין עלייך!)"
גנית : "את אלופה!!!
אין כמוך!
הכנתי אתמול הילדים אכלו עם נוטלה,אנחנו עם גבינות ובצהריים מרחנו חומוס שמנו קבב וסלט ירקות
ונהננו מכל רגע!!!
רעיון גאוני !"
חלי : "הכנתי אתמול יצא מושלם.
לא להתייאש , הראשונות לא יוצאות יפות עד שתופסים את הפטנט. אני לקחתי מצקת קטנה ופיזרתי את החומר כפי שמורחים רוטב לפיצה בסבוב.
ליקקו את האצבעות."
מאיה : "אחרי הרבה חיפוש ללאפות מתאימות לפסח, מצאתי את אלו שלך והן פשוט נהדרות.
הכנתי אותם – פעמיים במשך השבוע של פסח – ופשוט נהננו מהם כל כך. בעלי ביקש שאכין אותם גם אחרי החג. 🙂
שומרת את המתכון גם לשנים הבאות.
תודה רבה ששידרגת לנו את הפסח. :)"
גיתית : "ניקי – הבן שלי שאל עכשיו אם גם השנה נכין את הפיתות של פסח! והזכיר כמה הן מושלמות עם שניצל.
איזה כיף שיש את המתכון הזה – תוספת משמעותית לדברים שאפשר לאכול בפסח. תודה!"
מוריה : "הכנו את הלאפות ובעודן חמות מרחנו עליהן שוקולד וגילגלנו. יצאו לנו קרפים צרפתיים מעולים!
ממליצה בחום!"
עירית : "יצאו מעולות. תודה על פתרון נהדר לרעב שלפני ארוחת החג, אצלנו לא אוכלים מצות לפני הברכה של ליל הסדר והלאפות היו פתרון נפלא."