


פיצה לפסח
יכול להיות שאפשר לאכול פיצה בפסח ? ואני לא מתכוונת למצות אלא ממש בצק לפיצה עם כל התוספות הטעימות ובלי טיפת קמח מצה,
תחשבו כמה שעשיתי את הילדים שלי מאושרים 🙂 אז כן אפשר איזה כיף להנות בפסח מפיצה כשרה לפסח התוספות עליכם.
פיצה אחת גדולה או 2 בינוניות קוטר 28 ס”מ
מרכיבים:
300 ג’ קמח תופח לפסח (שקית וחצי)
200 ג’ גבינה לבנה 5% (5 כפות)
ביצה
80 מ”ל מים (שליש כוס)
3 כפות שמן
2 כפיות א. אפייה
כף חומץ (לא חובה)
כפית גדושה מלח
הכנות:
- 1. לשים את כל המצרכים במיקסר ולעבד (וו גיטרה) לבצק רך לא אחיד, זה נראה כמו גושי בצק, לעצור את המיקסר לאסוף את הבצק לתת לו לישה קצרה ולאסוף לכדור.
2. לרדד את הבצק לעלה גדול, מומלץ לרדד על נייר אפייה זה מקל על העבודה, לקמח מעט את התבנית ולהניח את הבצק, למתוח שימלא את התבנית ולחתוך שאריות.
3. לחמם תנור ל 180 מעלות.
4. למרוח רוטב עגבניות / קטשופ לפזר גבינה צהובה ותוספות.
*5. לאפות כ 30 דקות או עד שהדפנות מזהיבות.
כדאי לדעת ש…
אני לא יודעת איך זה יעבוד עם קמחים אחרים, אי אפשר לוותר על הקמח התופח.
גולשים מכינים וממליצים:
ענת : “מתכון מעולה! פיצה ממש טעימה”
קרן : “הכנתי את הפיצה בלי חומץ כי לא מצאתי.
ואני חייבת להגיד לך שיצא מושלם!! אפילו הקטן שלי טרף!!
תודה רבה וחג שמח!”
שירה : “מתכון מעולה!! הכנתי עם שמנת חמוצה במקום גבינה לבנה ויצא טעים מאוד.”
ניקי את אלופה!
הכנו היום את הפיצה, 3 בנות ואשתי היו בהלם:)
רק הערה לכולם, השתמשתי בקמח שמרים של פסח, חבילה מלאה של 350 גר’ (במקום 300 במתכון), למרות זאת הבצק יצא ממש ממש נוזלי, אז יצקתי אותו ישירות לנייר אפייה בתבנית ושיטחתי אותו עם האצבעות משומנות בשמן זית.
הכנסתי ל 10 דקות לתנור רק את הבצק עם הרוטב, הבצק התקשה קצת, נירגעתי והוספתי את הרוטב ושאר התוספות, הבצק יצא אוורירי ומדהים!!!
תודה לך וחג שמח
היי ניקי
האם אפשר להמיר את הקמח התופח לקמח שמרים של פסח ?
אם כן, אז מה לשנות בתהליך ?
תודה
ניקי,
כאמא למתבגרים בררניים, חייבת לומר שהם פשוט התלהבו מהפיצה! ואפילו אמרו שהיא טעימה יותר מפיצה רגילה!!
המתכון מעולה!
עוקבת ומכינה את המתכונים שלך כבר שנים
תודה לך❣❣
ניקי יקרה, חג שמח!
פעם שנייה שאני מכינה את הפיצה הזאת! פשוט תענוג לאכול 🙂
הי ניקי חג שמח, אם אכפיל כמויות חעשות הכל פי 2? וגם, החישה הקצרה היא במיקסר או בידיים? וגם, בד”כ אני אופה פיצה על 220 כרבע שעה, זה שונה משמרים?
יש אפשרות להשתמש עפ קמח אחר
מה אפשר לשים במקום הקמח תופח?