יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכונים לפורים עוגיות עוגיות פשוטות

טיפים להכנת אוזני המן מושלמות

22 פברואר 2015
(Visited 39,715 times, 1 visits today)

טיפים להכנת אוזני המן מושלמות

כתבתי כאן את כל מה שאני יודעת על אוזני המן בתקווה שלא פיספסתי כלום, לפני שאתם מתחילים להכין אוזני המן או עוגיות חמאה תקראו בעיון זה מונע תקלות בהמשך. אני ממליצה להוסיף את הדף הזה למועדפים.
כל הסודות איך להכין אוזני המן מושלמות נמצאים כאן.

מרכיבים:

כל מה שכתבתי כאן מתאים גם להכנת עוגיות חמאה.

אולי תאהב גם את...♥

  • עוגיות מושלגות פרווה

    אני מכינה את העוגיות סוג האלה כבר מספר שנים וזה תמיד פרויקט להכין אותן אבל בסופו של דבר שוות ביותר.
    רציתי מתכון לעוגיות מושלגות או בשם השני שלהן עוגיות עם סדקים אבל מתכון פשוט יותר להכנה ורציתי עוגיות פרווה.
    תוך כדי הכנה עליתי על פטנט נהדר לציפוי העוגיות ופתאום גיליתי כמה פשוט להכין את העוגיות המושלגות האלה,
    איזה כיף כשדבר כזה קורה מומלץ לראות את הסרטון.
    הכנתי עוגיות שוקולדיות פאדג’יות יפהפיות ואיזה יפה השילוב של השוקולד הכהה עם הציפוי הלבן יצא משגע.
    מתקבלות עוגיות לבנות עם סדקים שחורים ואוו זה נראה נהדר ועל בסיס שמן. עכשיו אני מתלבטת מה להכין קפה או שוקו ? 🙂

    30 עוגיות

  • עוגיות עבאדי ממכרות בטירוף!

    אין אירוח שהעוגיות המופלאות האלה לא מופיעות על השולחן, עוד לא מצאתי מישהו שלא אוהב אותן, לומר ממכרות ?
    הרבה יותר מזה, מתכון שלא תפסיקו להכין.
    קבלו מתכון לעוגיות ממכרות בטירוף, רגע רגע אני יודעת שאפשר לקנות את העוגיות ובשביל מה לטרוח להכין בבית ?
    כי הן טובות יותר בהכנה ביתית ואתם יודעים בדיוק מה הכנסתם פנימה וההכנה כל כך קלה שחייבים להכין בבית.
    אתם לא תפסיקו לאכול את הכעכים האלה קבלו את הגרסה הביתית לכעכים המלוחים הכי טובים שהכנתם.
    עוגיות מלאות בשומשום פריכות ונחטפות תמלאו את צנצנת העוגיות ותראו באיזה מהירות היא מתרוקנת.
    יוצאות המון עוגיות וזה בקושי מצליח להחזיק חצי יום על השיש כל רגע ניגש מישהו לקחת. חשוב לומר העוגיות על בסיס שמן בלי חמאה או מרגרינה נסו תופתעו פיצוץ של עוגיות מלוחות.

    60 עוגיות

  • עוגיות קקאו ממכרות או מה עושים כשנותרים חלבונים ?

    איזה מתכון נהדר שנולד מתוך זה שנותרו לי חלבונים, התחלתי לחשוב עוד פעם להכין נשיקות ? לא רציתי ודי נמאס לעשות נשיקות כשנשאר לי חלבונים ולא רציתי לזרוק אז מה עושים ?
    התחלתי לעשות ניסיונות או במקרה שלי לשחק עם המצרכים שיש לי במזווה. עוגיות שוקולד מאוד התאים לי וחשבתי שגם אם יצא סביר לפחות ניצלתי את החלבונים ולא זרקתי כי אני לא אוהבת לבזבז.
    טעיתי בגדול יצא פיצוץ! איזה עוגיות נפלאות ואני מזכירה רק חלבונים ללא חלמונים. קבלו מתכון לעוגיות והכל בקערה אחת, 10 דקות הכנה ולתנור בלי להסתבך עוגיות מושלמות ליד הקפה.

    40 עוגיות

  • אוזני המן פרווה במילוי שוקולד

    איזה כיף פורים מגיע ואפשר להתחיל לחשוב על אוזני המן, הבצק המתקתק עם מילוי שוקולדי טעים כל ביס נהדר והכי כיף שהילדים אוכלים.
    אפשר למלא בכל מלית שאוהבים מפרג ועד אגוזים, מאוד נוח לעבודה ואפשר לאמץ אותו להכנת עוגיות פשוטות ואפילו לא צריכים את המילוי.
    בגלל המצב הלא רגיל שכולנו נמצאים שרובנו נמצאים בבתים ופחות מסתובבים בחוץ צריך למצוא דרך להעסיק את הילדים שעדיין נמצאים בבית ולא חזרו לבית הספר.
    לכן בחרתי בבצק הזה, בצק נוח לעבודה עם הילדים ויוצאות אוזני המן נהדרות ועל הדרך מעסיקים את הילדים לפחות שעה. כבר אמרתי שהוא פרווה ?
    לפני שאתם מתחילים להכין קבלו סרטון.

    30 אוזני המן

הכנות:

1. לפני הכל החמאה חייבת להיות קרה מהמקרר בלי קיצורי דרך בלי להמיס, חמאה חייבת להיות קשה וקרה. איך עובדים איתה ? לחתוך לקוביות קטנות

2. לשים את כל המצרכים במיקסר ולעבד עד שיש פירורים גסים מאוד.

3. עם מה מעבדים את הבצק ? עם המגל, גם גיטרה הולך כשאין מגל, זהירות מעיבוד יתר.

4. לשים לב שכל החמאה נטמעה בבצק ולא נותרות שאריות לבנות של החמאה.

5. ברגע שיש פירורים גסים שזה אוטוטו כבר בצק להוציא מהמיקסר לא לעבד יותר, להיזהר מעיבוד יתר.

6. “הבצק פירורים” קודם כל סבלנות להמשיך לעבד לפעמים זה לוקח זמן ופתאום מתחיל להעשות בצק. לפעמים ממהרים להוסיף נוזלים ופתאום מקבלים בצק דביק. עדיין לא הולך והבצק פירורים ? טיפת נוזלים ממש קצת שימו לב הבצק מתאחד ואז להוציא מהמיקסר.

7. קיבלתם בצק קצת דביק לא נוח לעבודה ? אפילו אם לא כתוב במתכון תכניסו לקירור של שעה.

8. לחצות את הבצק לחצי, לקמח את משטח העבודה לא בהרבה קמח, לרדד את הבצק להרים מעט לראות שהוא לא נדבק לשיש ולהפוך לרדד דק לעובי 3 – 4 מ”מ, לקרוץ עיגולים לשים איזה מילוי שאוהבים כחצי כפית.

9. את השאריות שנותרו אוספים ומשאירים בצד, עוברים לחצי השני ואותו דבר כמו החצי הראשון.

10. תרגישו את המרקם של הבצק, הוא קצת נדבק ? קשה לכם בקיצור לא נוח ? להעביר למקרר לחצי שעה. בינתיים מדליקים את התנור על 180 מעלות.

11. מה עושים עם השאריות ? שום דבר לא נזרק לרדד ולהכין אוזני המן, מכיוון שזה בצק שכבר רודד הוא מרגיש רך יותר אז בכל מקרה תעשו את סעיף 12.

12. הכנתם אוזני המן נראות מעולה סגורות יפה, תגעו בבצק, מרגיש קצת רך ? תכניסו להקפאה את האוזניים רגע לפני האפייה 10 דקות הקפאה.

13, רגע לפני שמכניסים את האוזני המן לתנור מומלץ לעבור על הסגירות שוב.

*14. רוצים להכין מראש כמות ? להקפיא בקופסא אטומה אפשר גם שבוע מראש.

Tips for making the perfect hamentashen / butter cookies / short pastry

מתכונים טובים ומומלצים לאוזני המן:

אוזני המן מדהימות
אוזני המן מעולות
אוזני המן רכות
אוזני המן מהירות
אוזני המן פרווה
אוזני המן עם אגוזים

טיפים להכנת אוזני המן מושלמות / עוגיות חמאה / בצק פריךטיפים להכנת אוזני המן מושלמות / עוגיות חמאה / בצק פריך

טיפים להכנת אוזני המן מושלמות / עוגיות חמאה / בצק פריךטיפים להכנת אוזני המן מושלמות / עוגיות חמאה / בצק פריך

גולשים מכינים וממליצים:

שירה : “הכנתי את האזני המן האלו, יצא טעים ממש!!! תודה רבה על המתכון והטיפים הם ממש עזרו!
בהתחלה הבצק מאד פירורי וכמעט התפתתי להוסיף נוזלים אבל עבדתי לפי הטיפים שלך ואחרי עיבוד עם הידיים יצא בצק מושלם!!!
ממליצה בחם!”

הרשם
עדכן
119 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

בתמונה יש גם עוגיות עגולות- מה המתכון שלהם?

אם אין לי מקסר וו רק יש לי את המקצף נורא?
או שאפשר ביד?

מתכון נהדר, תודה רבה. השתמשתי במתכון שלך עוד בשנה שעברה למרות שאני מתגוררת בארה”ב וחשבתי שאולי המצרכים פה יגרמו למתכון לצאת שונה, אך המתכון שלך יצא טעים מאד.

ניקי , כתבת שניתן להקפיא . הכוונה לפני אפיה ? עם המלית ?
לאחר הקפאה האם להפשיר בחוץ או להכניס לתנור קפוא ?

הכנתי בשבוע שעבר לפי המתכון ויצא מעולה!!! הכל חוסל והכנתי היום נגלה נוספת. תודה!

הי ניקי,
יש לי שתי שאלות לגבי בצק פריך באופן כללי:
1. האם אפשר להקפיא את הבצק לפני האפייה? (נניח לשבוע ויותר)
2. הכנתי בצק פריך עם חמאה, ואחרי שנוצר בצק כבר, עדיין נשארו גושי חמאה קטנטנים.
האם אפשר לערבב יותר בלי להרוס את הבצק? איך אפשר להעלים את הגושים האלו? (חתכתי את החמאה בהתחלה לקוביות קטנות, זה לא עזר)

שלו
,בחרתי ממרח אגוזי .לוז למילוי אוזני המן. האם יש להוסיף דבר מה נוסף כדי שהמילוי לא יברח?
תודה.