יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכונים לפורים שונות

ריבת עגבניות שרי

18 פברואר 2015
(Visited 8,009 times, 1 visits today)

ריבת עגבניות שרי

אם ישאלו אותי מה הריבה הכי טעימה שיש אין ספק שהריבה הזאת עומדת לפני כולן. טעימה טעימה חבל על הזמן. קצת עבודה אבל בסופו של דבר תוצאה מופלאה מומלצת ביותר. תחשבו משלוחי מנות…

מרכיבים:

2 קילו עגבניות שרי
1.8 קילו סוכר
מקל קינמון
תפוח חתוך גס
מיץ מחצי לימון

אולי תאהב גם את...♥

  • אוזני המן פרווה במילוי שוקולד

    איזה כיף פורים מגיע ואפשר להתחיל לחשוב על אוזני המן, הבצק המתקתק עם מילוי שוקולדי טעים כל ביס נהדר והכי כיף שהילדים אוכלים.
    אפשר למלא בכל מלית שאוהבים מפרג ועד אגוזים, מאוד נוח לעבודה ואפשר לאמץ אותו להכנת עוגיות פשוטות ואפילו לא צריכים את המילוי.
    בגלל המצב הלא רגיל שכולנו נמצאים שרובנו נמצאים בבתים ופחות מסתובבים בחוץ צריך למצוא דרך להעסיק את הילדים שעדיין נמצאים בבית ולא חזרו לבית הספר.
    לכן בחרתי בבצק הזה, בצק נוח לעבודה עם הילדים ויוצאות אוזני המן נהדרות ועל הדרך מעסיקים את הילדים לפחות שעה. כבר אמרתי שהוא פרווה ?
    לפני שאתם מתחילים להכין קבלו סרטון.

    30 אוזני המן

  • איך לאכול סופגניות בלי לעלות במשקל

    חג האור, הניסים והשמן בפתח והסנוניות הראשונות שמצביעות על כך כבר כחודש לפני החנוכה, הן הסופגניות. הסופגניות  העגלגלות, המצופות, המשמינות, גורמות לכולנו להחסיר פעימה ומייד להתחיל ללקק שפתיים בתיאבון. מומחי הבריאות לעומת זאת ידעו בעיקר להזכיר לנו למה כדאי להתרחק- רק קמח לבן! וסוכר לבן! ריבה תעשייתית או קרמים שמנים! וכל זה נכנס לשמן עמוק, רותח ומשמין !

  • מעמולים במילוי אגוזים ותמרים

    איזה עוגיות פינוק ליד הקפה הקר, אני מאוד אוהבת אגוזי מלך וכל הזמן מחפשת מה להכין איתם.
    בעצם הדבר הראשון שקפץ לי לראש זה מעמולים, השילוב של התמרים עם האגוזי מלך והקינמון זה אהבה ממבט ראשון. הבצק של המעמולים נפלא, פריך, איזה כיף לתת ביס במעמול פריך עם מילוי נהדר.
    הדבר היחיד שהצטערתי שלא הכנתי כפול הם ממש ממש טובים.
    אז אל תחששו פשוט תכפילו. תוסיפו את הקפה הנהדר הזה ושיהיה לכם אחלה יום.

    20 יחידות

  • אכילה בבית בזמן הקורונה

    נגיף הקורונה מחייב את כולנו להישאר בבית והמטבח מעולם לא היה נגיש וקרוב כל כך. במיוחד בימים האלו שלפני הפסח, עם כל הרצון שלנו "לחסל" את מאגרי החמץ שנשארו במקפיא. תוסיפו לכל זה ילדים חמודים שנמצאים אצל חלקנו ומבקשים מאיתנו "רק עוד חטיף אחד.."  ומה קיבלנו? אכילה מבולגנת וכמעט בלתי פוסקת לאורך שעות היום והלילה..

הכנות:

1. לסמן חתך על כל עגבניה לחלוט כ 5 דקות במים רותחים ולקלף את הקליפה.

2. לשים את העגבניות והסוכר בסיר גדול להוסיף את הקינמון ולהשרות כמה שעות מידי פעם לערבב עד שכל הסוכר נמס.

3. לשים בהקפאה שתי צלחות. להוסיף את הלימון והתפוח ולבשל כ 30 דקות על אש בינונית, להנמיך את האש ולבשל בין 40 ל 60 דקות או עד שהריבה מגיעה לסמיכות הרצויה מידי פעם לערבב.

4. איך יודעים שהריבה מוכנה ? לקחת את הצלחת מההקפאה לשים עליה ריבה להחזיר להקפאה לדקה להוציא ולעשות שביל עם האצבע במידה והרווח נשאר הריבה מוכנה.

5. לעקר צנצנות ולמלא.

עיקור צנצנות:
להכניס את הצנצנות כשהן פתוחות כולל המכסים ולהרתיח 10 דקות.

 

 

 

הרשם
עדכן
53 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי, חלום שלי להכין ריבה כזאת 🙂 האם אפשרי עם עגבניות שרי כתומות?
וגם, אם אני רוצה להכין רק עם 1 קילו עגבניות, האם כל הרכיבים צריכים להתחלק לחצי?
לגבי מיץ לימון, אם אין לימון אלא מיץ מבקבוק, כמה לשים?
כמה אבקת קינמון שמים במקום מקל אחד?

יצאה מצוין!

לא כל כך מורגש שהיא מעגבניות שרי, נראית ומרגישה די כמו ריבת תותים.

תודה לך על כל העזרה!

בוקר אור לך!

זה דומה לתבשיל עגבניות?

מרגישים בבירור שזה מעגבניות? מתאים לעוגות?

אפשר להוריד מכמות הסוכר? כמה?

אפשר אבקת קינמון במקום מקל? כמה?

תודה לך ויום נעים!

מעניין מה עושים עם הצלחת השניה שהוקפאה

הי ניקי

עקבתי באדיקות צעד צעד והריבה על האש כמעט שעתיים ומבחן הצלחת נכשל…. יש טעם להשאיר עוד על האש או לוותר? (למרות חבל אחרי השעות של החלק הראשוני….) יכול להיות שקשור לזה שהכפלתי את הכמויות ולכן צריך להכפיל גם את הזמן?

תודה רבה רבה

כרגע הריבה כמעט שעה על אש קטנה. והיא עדין עם הרבה נוזל, נוזלי… זה אמור להיות כזה נוזלי? לא אמור להתקשות קצת?

הי ניקי
אני אוהבת את האתר שלך הוא שימושי ויעיל מאד
באילו תבשילים / מתכונים אחרים אפשר לשלב את ריבת העגבניות? (למי שפשוט לא אוהב לאכול אותה ככה או למרוח על פרוסה)
תודה מראש!