ריבת עגבניות שרי

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

ריבת עגבניות שרי

אם ישאלו אותי מה הריבה הכי טעימה שיש אין ספק שהריבה הזאת עומדת לפני כולן. טעימה טעימה חבל על הזמן. קצת עבודה אבל בסופו של דבר תוצאה מופלאה מומלצת ביותר. תחשבו משלוחי מנות…

מרכיבים:

2 קילו עגבניות שרי
1.8 קילו סוכר
מקל קינמון
תפוח חתוך גס
מיץ מחצי לימון

הכנות:

1. לסמן חתך על כל עגבניה לחלוט כ 5 דקות במים רותחים ולקלף את הקליפה.

2. לשים את העגבניות והסוכר בסיר גדול להוסיף את הקינמון ולהשרות כמה שעות מידי פעם לערבב עד שכל הסוכר נמס.

3. לשים בהקפאה שתי צלחות. להוסיף את הלימון והתפוח ולבשל כ 30 דקות על אש בינונית, להנמיך את האש ולבשל בין 40 ל 60 דקות או עד שהריבה מגיעה לסמיכות הרצויה מידי פעם לערבב.

4. איך יודעים שהריבה מוכנה ? לקחת את הצלחת מההקפאה לשים עליה ריבה להחזיר להקפאה לדקה להוציא ולעשות שביל עם האצבע במידה והרווח נשאר הריבה מוכנה.

5. לעקר צנצנות ולמלא.

עיקור צנצנות:
להכניס את הצנצנות כשהן פתוחות כולל המכסים ולהרתיח 10 דקות.

18657 צפיות 5 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

 

 

 

53
תגובות

  הרשם  
עדכן
חני

היי ניקי,

רעיון מקסים 🙂
ידוע לך איפה ניתן לרכוש צנצנות כאלה?

תודה,
חני

רותי

בוקר טוב ניקי יקרה,
הריבה נקראת מצויין!!באיזה שלב מוסיפים את התפוח והאם אפשר לקלף אותו(בתמונה נראה עם הקליפה)?
מאחלת לך יום נפלא!!!!

אתי

הלוואי והייתי מסוגלת להכין את הריבה הנפלאה הזו אבל, 1.8 ק”ג סוכר ….
האם אפשר להמיר חלק מהסוכר לפחות במשהו ..
תודה

סימה

ניקי היקרה – תודה רבה על כל המתכונים הנהדרים ! תמיד יכף לקבל ניוז ממך:) האם לדעתך יש חשיבות בשימוש בסוג ספציפי של עגבניות שרי למתכון זה? מאחר ויש כמה וכמה סוגים…
תודה רבה!

דיצה

ניקי ערב טוב לך .
תודה על זה שאת מוכנה לשתף איתנו את הידע שלך .
כול הכבוד לך הצילומים מדריכים אותנו שליו אחריי שליו בהכנת הריבה
שוב תודה –דיצה

ציפי

הי ניקי
נראה מדהים . את לא מפסיקה להפתיע .
קנינו פעם בביקור בחו”ל כזו ריבה והיה טעיםםםםםםם.
אני כבר רצה להכין לבת שלי.
כמה שאלות:
כמה צנצנות מקבלים מכמות הזו של המצרכים ?
באיזה גודל של צנצנות השתמשת ? ( סטנדרט של ריבה במרכולים – 350 גר)
האם מתאים להוסיף ציפורן?
האם מתאים להוסיף מי ורדים או מי פריחת הדרים(מי זהר) .
המון תודה
ציפי

בר

באיזה זמן בשלב 2 מתחילים את הבישול??