ריבת עגבניות שרי

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

ריבת עגבניות שרי

אם ישאלו אותי מה הריבה הכי טעימה שיש אין ספק שהריבה הזאת עומדת לפני כולן. טעימה טעימה חבל על הזמן. קצת עבודה אבל בסופו של דבר תוצאה מופלאה מומלצת ביותר. תחשבו משלוחי מנות…

מרכיבים:

2 קילו עגבניות שרי
1.8 קילו סוכר
מקל קינמון
תפוח חתוך גס
מיץ מחצי לימון

הכנות:

1. לסמן חתך על כל עגבניה לחלוט כ 5 דקות במים רותחים ולקלף את הקליפה.

2. לשים את העגבניות והסוכר בסיר גדול להוסיף את הקינמון ולהשרות כמה שעות מידי פעם לערבב עד שכל הסוכר נמס.

3. לשים בהקפאה שתי צלחות. להוסיף את הלימון והתפוח ולבשל כ 30 דקות על אש בינונית, להנמיך את האש ולבשל בין 40 ל 60 דקות או עד שהריבה מגיעה לסמיכות הרצויה מידי פעם לערבב.

4. איך יודעים שהריבה מוכנה ? לקחת את הצלחת מההקפאה לשים עליה ריבה להחזיר להקפאה לדקה להוציא ולעשות שביל עם האצבע במידה והרווח נשאר הריבה מוכנה.

5. לעקר צנצנות ולמלא.

עיקור צנצנות:
להכניס את הצנצנות כשהן פתוחות כולל המכסים ולהרתיח 10 דקות.

14300 צפיות 2 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

ריבת עגבניות שרי

IMG_9548

IMG_9548

ריבת עגבניות שריריבת עגבניות שריריבת עגבניות שריריבת עגבניות שריריבת עגבניות שריריבת עגבניות שריריבת עגבניות שריריבת עגבניות שריריבת עגבניות שרי

50
תגובות

  הרשם  
עדכן
עינת

שאלה נוספת, ניקי:
איך חולטים עגבניות?
האם יש לבשל את העגבניות במים רותחים למשך חמש דקות?
או האם הכוונה להשרות את העגבניות במים שכבר רתחו למשך חמש דקות (ללא תהליך הבישול)?

תודה מראש,
עינת

עינת

התכוונתי ״בזמן״ ויצא ״בשמן״.

עינת

שלום ניקי,

אש בינונית – הכוונה שהריבה בשמן הבישול צריכה לבעבע?
המתכון נראה נפלא! הצילומים עוזרים המון להבנה.

מקווה להכין השבוע,
אחזור לעדכן.

פורים שמח,
עינת

עדן

ניקי אפשר גם עם עגסניות רגילות?

תמיש

הי, ניקי
אם עושים חצי, לשים חצי תפוח? רבע לימון? או רק את חצי כמות הסוכר והעגבניות?
תודה וחג שמח!

מעריצה מס' 1

הי ניקי… אם אני לא מצליחה להשיג מקל קינמון, אז כמה אבקת קינמון לשים?
איזה סוג תפוח?
אפשר להכין חצי מתכון?
תודההההההההההה

תמי

לכמה צנצנות מספיקה הריבה?