ריבת עגבניות שרי

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

ריבת עגבניות שרי

אם ישאלו אותי מה הריבה הכי טעימה שיש אין ספק שהריבה הזאת עומדת לפני כולן. טעימה טעימה חבל על הזמן. קצת עבודה אבל בסופו של דבר תוצאה מופלאה מומלצת ביותר. תחשבו משלוחי מנות…

מרכיבים:

2 קילו עגבניות שרי
1.8 קילו סוכר
מקל קינמון
תפוח חתוך גס
מיץ מחצי לימון

הכנות:

1. לסמן חתך על כל עגבניה לחלוט כ 5 דקות במים רותחים ולקלף את הקליפה.

2. לשים את העגבניות והסוכר בסיר גדול להוסיף את הקינמון ולהשרות כמה שעות מידי פעם לערבב עד שכל הסוכר נמס.

3. לשים בהקפאה שתי צלחות. להוסיף את הלימון והתפוח ולבשל כ 30 דקות על אש בינונית, להנמיך את האש ולבשל בין 40 ל 60 דקות או עד שהריבה מגיעה לסמיכות הרצויה מידי פעם לערבב.

4. איך יודעים שהריבה מוכנה ? לקחת את הצלחת מההקפאה לשים עליה ריבה להחזיר להקפאה לדקה להוציא ולעשות שביל עם האצבע במידה והרווח נשאר הריבה מוכנה.

5. לעקר צנצנות ולמלא.

עיקור צנצנות:
להכניס את הצנצנות כשהן פתוחות כולל המכסים ולהרתיח 10 דקות.

14377 צפיות 9 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

ריבת עגבניות שרי

IMG_9548

IMG_9548

ריבת עגבניות שריריבת עגבניות שריריבת עגבניות שריריבת עגבניות שריריבת עגבניות שריריבת עגבניות שריריבת עגבניות שריריבת עגבניות שריריבת עגבניות שרי

50
תגובות

  הרשם  
עדכן
עינת

הי ניקי

עקבתי באדיקות צעד צעד והריבה על האש כמעט שעתיים ומבחן הצלחת נכשל…. יש טעם להשאיר עוד על האש או לוותר? (למרות חבל אחרי השעות של החלק הראשוני….) יכול להיות שקשור לזה שהכפלתי את הכמויות ולכן צריך להכפיל גם את הזמן?

תודה רבה רבה

שירה

כרגע הריבה כמעט שעה על אש קטנה. והיא עדין עם הרבה נוזל, נוזלי… זה אמור להיות כזה נוזלי? לא אמור להתקשות קצת?

אפרת

הי ניקי
אני אוהבת את האתר שלך הוא שימושי ויעיל מאד
באילו תבשילים / מתכונים אחרים אפשר לשלב את ריבת העגבניות? (למי שפשוט לא אוהב לאכול אותה ככה או למרוח על פרוסה)
תודה מראש!

חלי

היי ניקי,
בשלב השני תוכלי להסביר למה התכוונת ב”להשרות”?
האם אני צריכה להוסיף מים (או להשתמש במים של החליטה) ואם כן באיזה כמות?

זהבה

קניתי עגבניות שרי קטנטנות ,אם אחלוט אותם נראה לי שלא ישאר הם הרבה יש מצב להשאיר אותן בשלמותן

עינת

ניקי שלום,

חזרתי לעדכן: ריבה טעימה להפליא, מעכשיו ריבת הבית שלנו.

תודה על עוד מתכון קל להכנה,
עינת

עינת

עכשיו ראיתי את הקישור עם ההסבר המפורט. תודה.