אוזני המן מעולות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

אוזני המן מעולות

האוזני המן הראשונות שהכנתי הבצק מעולה מאוד נוח לעבודה, יוצאות אוזני המן נהדרות מרקם נהדר כיף לאכול אותן. המתכון קל ביותר אפשר אפילו להכין עם הילדים ולתת להם להכין את האוזני המן. מתכון קלאסי טעים וקל שנותן תוצאה נהדרת.

40 אוזני המן טעימות טעימות

מרכיבים:

420 ג` קמח (3 כוסות)
100 ג` סוכר (חצי כוס)
200 ג` חמאה
כף אבקת אפיה
2 חלמונים (הצהוב)
2 כפות מיץ לימון
2 כפות שמנת חמוצה / מיץ תפוזים

מילויים:
מילוי פרג
השחר העולה
תמרים
תמרים ואגוזים
איזה מילוי שאוהבים

הכנות:

1. אני ממליצה לקרוא את זה לפני שמתחילים, לחתוך את החמאה לקוביות קטנות ולהעביר למיקסר, להוסיף את שאר המצרכים להפעיל את המיקסר על מהירות יחסית נמוכה עד שנוצרים פירורים גסים מאוד, לעצור את המיקסר ולאסוף את הפירורים לכדור.

2. לחלק את הבצק לשני חלקים, חלק אחד לשים במקרר, לרדד את הבצק לעלה ולקרוץ עיגולים בקוטר 8 ס”מ, במרכז כל עיגול לשים חצי כפית ממרח שאוהבים ולסגור למשולש. לעשות ככה גם עם החלק השני של הבצק.

3. לחמם לתנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

4. לסדר את האוזני המן בתבנית עם נייר אפייה, לאפות כ 15 דקות או עד שהדפנות מזהיבות, לצנן.

*5. לפני ההגשה לבזוק אבקת סוכר.

כדאי לדעת ש…
האוזני המן נשמרות 4 – 5 ימים בקופסא, ניתן להקפיא, אפשר להכין מהבצק עוגיות חמאה, עוגיות פרח ריבה.
אם רוצים אוזני המן שוקולד להוריד כף קמח ובמקום לשים חצי כף קקאו + 2 כפות סוכר. שמן לא מתאים לפרווה אפשר להשתמש במחמאה, במקום מיץ הלימון אפשר לשים מיץ תפוזים אותה כמות.

247769 צפיות 13 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

אוזני המן מעולותאוזני המן מעולותאוזני המן מעולות

אוזני המן מעולותאוזני המן מעולות

גולשים מכינים וממליצים:

מורן : “במילה אחת וואו!! ניקי בלי להגזים אני חושבת שזה הדבר הכי טעים שאכלתי בחיים!! הכנתי אתמול ומכינה היום שוב כמות כפולה, מתכון מדהים!!”

מיה : “יצאו אוזני המן מ ו ש ל מ ו ת! וטעימות בטירוף! תודה על עוד מתכון מעולה.”

לילך : ניקי תודה. עשיתי אתמול ויצא מעולה! לשתי ביד והבצק יצא פריך וטעים!!!!! בעלי והילדים ממש טרפו הכול…. חג שמח!!

ליהי : מתכון פשוט מעולה! הכנו אותו בשנה שעברה כמה פעמים וגם אתמול “פתחנו” את עונת אזני ההמן. יופי של פעילות עם הילדים אחה”צ והתוצאה טעימה כ”כ!!

בת – אל : פשוט מושלם ניקי… הבית שלי התמלא ריח של אפיה בדיוק כמו הלב שלי!!
תודה לך על ההשקעה!!!

סימה : יצא מעולה טוב שהכפלתי כמויות!

קרן : אני לא יכולה לתאר לך את ההרגשה בפה אחרי שנתתי ביס לאוזני המן האלה…. אמרתי לך לא פעם – את אלופה ואיזה כיף שיש את האתר הזה! עוד רגע הקטן יכנס בדלת ובטח לא ישאר כלום מלבד הריח 🙂

נעמה : “האוזני המן יצאו מדהימים!!! רכים, נעימים, כ”כ טעימים. פשוט כיף לאכול! ואני עוד לא מדברת על הריח והתגובות (:
בצק נעים, נח לאפייה, באמת תענוג גדול!”

1189
תגובות

  הרשם  
עדכן
לנה

האם להשתמש בחמאה קרה?

שלומית

הי ניקי, מכינים את הבצק במיקסר עם הוו גיטרה או עם הוו לישה?

איילת

היי ניקי, באיזה שלב עדיף להקפיא? לפני או אחרי האפיה? כמה זמן אפשר לשמור אותם במקפיא?

אביגיל

בוקר טוב! האם אפשר להחליף את השמנת והמיץ בחלב?

אודליה

היי ניקי
לא חושבת,בטוחה שאין אוזני המן יותר טעימים מאלו!!!!
ממליצה בחום!!
ותודה לאותה אחת שהמליצה להקפיא לפני האפיה זה עוזר מאוד שלא יפתחו האוזנים.
לילה טוב ניקי ותודה רבה!

שירי

הבצק יוצא לי ממש פרורים. מה ניתן לעשות?

אריאלה

הי. כמה זמן הבצק יכול להישאר במקרר עד לשימוש?
תודה