סודות האירוח

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
ארוחת חג מושלמת לראש השנה

סודות האירוח

תפריט זה דבר טוב אבל איך מתארגנים ? מה מכינים קודם ובאיזה ימים ?
איך מגיעים למצב שמכינים כמעט הכל מראש ומגיעים ליום האירוח רגועים בידיעה שהכנתם הכל ? פה אני נכנסת לעזור.
זה פוסט שמפרט בדיוק איך הכנתי את הארוחה, מה הקפאתי, מה הכנסתי למקרר, מה השארתי לרגע האחרון, מתי הכנתי את העוגה, אני ביום האירוח משתדלת להגיע למצב שאני מתעסקת רק עם הסלטים.
אתם מוזמנים לקרוא פירטתי כמה שאפשר כדי שתוכלי להכין את הארוחה המושלמת בלי לעבוד קשה.
דבר נוסף אחרון התפריט לראש השנה מורכב משני פוסטים תוודאו שאתם קוראים את שניהם, ביחד הם מרכיבים את התפריט אני ממליצה לא לפספס.

 

הכנות:

אני מתחילה מהמנות הראשונות
מרק בטטה – אני לא רואה אירוח אצלי בלי מרק ולא משנה מה המזג אוויר, חוץ מזה אני אוהבת כשיש עוד ירקות בארוחה.
קציצות דגים – דגים מבחינתי זאת מנה ראשונה קלאסית והפעם השקעתי בדג איכותי כמו שצריך.

מנות עיקריות:
צלי בשר – בחגים אני אוהבת להשקיע אני בוחרת נתח בשר איכותי, הרי אני מבשלת לאנשים שאני אוהבת אז מכל הלב.
פרגיות עם פלפלים – במתכון הזה אני חושבת על הילדים שמתים על הפרגיות וזה אחד הבשרים הכי רכים שיש.

תוספות:
ירקות – איזה כיף שיש הרבה ירקות טובים + אורז טוב, המתכון הזה שילוב מנצח.
תפוחי אדמה חצויים – אין על תפוחי אדמה אפויים והבונוס כאן שזה אחד המתכונים הכי קלים שיש.
פשטידת קישואים – חייבים פשטידה וזאת אחת הפשטידות הכי מוצלחות שהכנתי
לביבות פראסה עם ירקות – בראש השנה חייבים להכין לביבות פראסה והן טעימות מאוד.

סלטים:
סלט זיתים חריף – כמה טעים כמה פשוט!
סלט ירוק – הסלט הזה מככב אצלי בארוחות באופן קבוע.
פלפלים קלויים – אין אפשר לארח בלי פלפלים קלויים ?

איך אפשר בלי חלת דבש ? משהו בשביל לנגב את הרוטב הטעים של החלה והזיתים החריפים.

קינוחים :
עוגת דבש הכי טובה, אפשר לומר אפילו מדהימה!

מתחילים להתארגן:
שבוע וחצי קודם החלטתי מה אני רוצה להכין סגרתי תפריט ועשיתי קניות כדי שלא יחסר לי כלום, אני לא אוהבת להתחיל לעבוד ולגלות שחסרים לי דברים.
שבוע קודם הכנתי את העוגה דבש והקפאתי, אפשר להכין שלושה ימים קודם ולשמור במקרר, מכיוון שזאת עוגה כל כך קלה להכנה כולה לערבב ולהכניס לתנור אין שום בעיה להכין ברגע האחרון.
חלת דבש אפשר להכין שבוע קודם לעטוף עם נייר כסף ולהקפיא.

4 ימים קודם:
גוש הבשר שלוקח לי הכי הרבה זמן להכין אותו הכנתי את הגוש והכנסתי למקרר כולל הסיר, בינתיים אני יכולה לשכוח ממנו.

3 ימים קודם:
פשטידת קישואים והלביבות פראסה הכנתי והכנסתי למקרר, יש הרבה לביבות אפשר לנשנש מידי פעם 🙂

יומיים קודם:
הירקות לאורז הקפצתי ושמרתי במקרר, את האורז אני מכינה ביום ההגשה, סלט זיתים הוכן ונכנס למקרר.

יום לפני:
הכנתי את הפרגיות, הקציצות דגים והמרק בטטה וסיימתי עם הבשר, פלפלים קליתי בלילה והשארתי בתנור כבוי כל הלילה.

יום ההגשה:
לפעמים אני דוחה את הכנת החלה ליום ההגשה אז עכשיו זה הזמן להכין את הבצק ולתת לו לתפוח, לאפות את תפוחי האדמה להשאיר מכוסה עם נייר כסף עד לקראת ההגשה ואז לתת חימום קצר.
לקלף את הפלפלים לתבל ולשמור בינתיים במקרר.
אורז אני מכינה כשעתיים לפני ההגשה ואז אני משאירה מכוסה עד שאני צריכה להגיש והאורז נשמר חם ואני לא צריכה לחמם שוב.
הקפצתי את הירקות כשתי דקות על האש, במידה ויש נוזלים מומלץ לשים על נייר סופג להחזיר למחבת ואז להוסיף את האורז להקפצה קצרה.
זוכרים את החלה ? ברגע שהיא מוכנה תנו לה להתקרר קצת תעטפו עם נייר כסף עד להגשה.
את המרק לחמם כ 10 דקות לפני ההגשה על אש נמוכה, פרגיות לכסות ולחמם כ 20 דקות על 180 מעלות, תוסיפו ליד בתנור את הפשטידה, הבשר והלביבות מכוסים.
אפשרות נוספת לחמם את הבשר על האש כמה דקות.
לא שכחתי את הסלט זיתים בערך 10 דקות חימום בתנור, את הקציצות דגים לחמם כמה דקות על האש. לא לשכוח להפשיר את העוגה שעתיים לפני ההגשה על השיש.
אני ממליצה את הכלים לאירוח להכין לילה לפני תבדקו שלא חסר כלום.
נשאר הסלט הירוק וזהו סיימתי, אם פיספסתי משהו ויש מצב שאכן פספסתי תגידו.

המשך כאן רוצים לראות את כל התפריט לראש השנה אבל בתמונות ? מוזמנים ללחוץ על הקישור ולהנות.

חג שמח 🙂

9960 צפיות 12 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

9
תגובות

  הרשם  
עדכן
מיטל

הכנתי הרגע נראה סוף הדרך!!!
נטעם בערב שבת:)

גלי

איזה יופי!! ממש נדיבות האתר הזה! תודה ושנה טובה ומתוקה!

יעל קורן

מלכה!!!! האפליקציה הכי טובה ברשת

מיכל

נראה נפלא!! אני מחפשת מה שיותר להכין ולהקפיא, כאשר אנחנו בדיוק שבוע קודם. כי יש גם שבת לפני וזה מסרבל את העניינים.
את פשטידת הקישואים אפשר להקפיא?

חנה לביא

התפריט נהדר אשמח להכין אותו.
תודה