תפריט לארוחת ראש השנה
אני רוצה לומר לכם שאני מתרגשת תקופת החגים מגיעה וזה אומר בישולים מפה ועד הודעה חדשה איזה כיף.
לפני ראש השנה אני מכינה תפריט בשביל להקל על הגולשים וגם לעשות קצת סדר למי שרוצה חיים קצת יותר קלים במטבח. קבלו תפריט מסודר לפי מנות ראשונות ועד המתוקים, קחו רעיונות תבנו לכם תפריט מסודר לארוחת ראש השנה.
לא משנה מה שתכינו העיקר להכין מכל הלב והנשמה וכל השאר יסתדר בעצמו. יאללה מתחילים.
מרכיבים:
מנות ראשונות:
קציצות דגים
מרק בצל ופטריות
תוספות:
לביבות פראסה
אורז עם עדשים בסיר אחד
כרובית אפויה
מנות עיקריות:
צלי בקר וערמונים
פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש
סלטים:
סלט עגבניות של פלאפליות
זעלוק
לסיום:
מוס דבש
עוגת דבש ב 5 דקות הכנה
הכנות:
אני מתחילה עם המנה הראשונה וכאן תמיד יש לי התלבטות. להכין שני סוגים שיהיה מבחר או לעשות חיים קלים ולהכין רק דגים. אצלי מאוד אוהבים להתחיל את הארוחה עם מרק ולא משנה מזג האוויר אז אני מציעה שתי מנות קציצות דגים ברוטב ומרק ואני מציעה שיקחו רק אחת כי יש עוד המון אוכל לא תמיד מקשיבים
אני עוברת לאחד המרקים שאני אוהבת להכין מרק בצל עם פטריות והמשותף לשתי המנות הראשונות שאת שתיהן אפשר להכין יומיים קודם ולשמור במקרר, תחשבו עוד מנה שירדה לכם מהראש ביום החג לחמם ולהגיש.
אין ראש השנה בלי המתכון הזה באופן קבוע זה אחד המתכונים הכי מבוקשים בחג כולה לביבות פראסה ואיזה לביבות טעימות, תעשו ערימה גדולה באמצע השולחן ותראו איך הן מתחסלות והבונוס אפשר להכין יומיים קודם ולשמור במקרר.
בואו נדבר על המנות העיקריות מבחינתי חייב להיות בקר שמשדרג את הארוחה בכמה דרגות ומומלץ ביותר.
הלכתי על צלי בקר עם ערמונים הוא מעולה! הרכות של הבשר בשילוב עם הטעם של הערמונים ואוו אחת המנות הטובות.
המתכון השני בכל זאת צריך שיהיה מבחר זה פרגיות והפעם רוטב מופלא שילדים אוהבים תסמכו עליי גם הגדולים אוהבים.
רציתי להוסיף משהו שגם הילדים שלי אוהבים וגם סגרתי מנה עיקרית שמתאימה להם. רוטב מופלא אנשים.
מה עם תוספות ? הכי חיים קלים הכל בסיר אחד אחד בלי בישול של העדשים מראש אלא העדשים מתבשלות יחד עם האורז והירקות, לקח לי 5 דקות להכניס הכל לסיר ומשם כבר השארתי לכיריים לעשות את השאר.
הלכתי על כיוון דיאטטי, עזבו אותי ממתכונים עם המון מצרכים תנו לי להישאר עם הבסיסי כרובית נטו. כשאני מגישה לשולחן תמיד שואלים אותי איך הכנתי וכשאני מספרת אף אחד לא מאמין לי. כרובית אפויה קסם של מתכון בכלום מצרכים נסו ותתאהבו.
הגעתי אל הסלטים אני מתחילה עם סלט שאכלתי פעם במסעדה וזהו אני מאוהבת, הייתי נחושה לשחזר אותו בבית ומאז אני והוא סיפור אהבה. עדיין לא מכירים ? זה הסלט הכי פשוט שיש, הפיקנטיות, החריפות, פרוסות העגבניה והבצל והכל יחד נותן סלט שאני לא מפסיקה לאכול וכל יום שישי נמצא על השולחן.
הסלט השני זה סלט חצילים כי אני אוהבת חצילים וכל פעם שאני מכינה סלט חצילים אנשים מחסלים אותו גם מי שלא אוהב חצילים את הסלט הזה אוכל
אפשר לאכול קר, חמים, חם איך שמעדיפים והכי חשוב להכין כפול וללקק ת’אצבעות כמה טעים.
הגעתי לחלק המתוק, מוס דבש בשתי דקות הכנה הכי פשוט שיש וכל שנה הוא הלהיט של ראש השנה.
עוגת דבש ב 5 דקות הכנה מתכון חדש לעוגת דבש נהדרת