עוגת דבש ואפרסקים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

עוגת דבש ואפרסקים

עוגת דבש ואפרסקים, אני אוהבת עוגות רכות קלות וטעימות והשדרוג בעוגה הזאת זה האפרסקים.

מרכיבים:

4 ביצים מופרדות
150 ג` סוכר (כוס)
220 ג` אפרסקים חתוכים לקוביות קטנות (כוס)
(אפרסקים מקופסת שימורים)
1/3 כוס דבש
1/3 כוס מייפל
250 מ”ל שמנת מתוקה / מיץ תפוזים
3/4 כוס שמן
280 ג` קמח תופח (2 כוסות)
חצי כפית סודה לשתיה
כפית קינמון

סירופ:
חצי כוס מים
חצי כוס סוכר
3 כפות מייפל


הכנות:

1.להקציף חלבונים וסוכר לקצף יציב. לקפל את החלמונים לקצף.

2. בקערה נפרדת לערבב את המצרכים הרטובים. לערבב בקערה נפרדת מצרכים יבשים, להנמיך מהירות ולהוסיף את הרטובים למיקסר, להוסיף את היבשים לבלילה.

לצקת מחצית מהבלילה לתבנית משומנת, לפזר חצי מכמות האפרסקים, מעל לצקת את שארית הבלילה, לפזר למעלה את שארית האפרסקים.

3. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, 45 דקות, לצנן. לבשל את מצרכי הסירופ  תוך כדי עירבוב. לצקת את הסירופ בעזרת כף על כל העוגה.

הערות:
לצקת סירופ חם על עוגה קרה

4465 צפיות 5 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

רחל : העוגה יצאה פשוט מדהימה.


40
תגובות

  הרשם  
עדכן
ענת

היי ניקי
עושה ממש חשק העוגה להכין אותה לשבת
שאלה – האם אפשר עם כל פרי או רק אפרסקים?

אבישג

ניקי את מספר 1 !!

יעלי

היי ניקי, חג שמח
אם אכין את העוגה הערב על בסיס מיץ תפוזים
האם עליי לשמור אותה עד מחר בערב במקרר או בחוץ?