


עוגת דבש ואפרסקים
עוגת דבש ואפרסקים, אני אוהבת עוגות רכות קלות וטעימות והשדרוג בעוגה הזאת זה האפרסקים.
מרכיבים:
4 ביצים מופרדות
150 ג` סוכר (כוס)
220 ג` אפרסקים חתוכים לקוביות קטנות (כוס)
(אפרסקים מקופסת שימורים)
1/3 כוס דבש
1/3 כוס מייפל
250 מ”ל שמנת מתוקה / מיץ תפוזים
3/4 כוס שמן
280 ג` קמח תופח (2 כוסות)
חצי כפית סודה לשתיה
כפית קינמון
סירופ:
חצי כוס מים
חצי כוס סוכר
3 כפות מייפל
הכנות:
1.להקציף חלבונים וסוכר לקצף יציב. לקפל את החלמונים לקצף.
2. בקערה נפרדת לערבב את המצרכים הרטובים. לערבב בקערה נפרדת מצרכים יבשים, להנמיך מהירות ולהוסיף את הרטובים למיקסר, להוסיף את היבשים לבלילה.
לצקת מחצית מהבלילה לתבנית משומנת, לפזר חצי מכמות האפרסקים, מעל לצקת את שארית הבלילה, לפזר למעלה את שארית האפרסקים.
3. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, 45 דקות, לצנן. לבשל את מצרכי הסירופ תוך כדי עירבוב. לצקת את הסירופ בעזרת כף על כל העוגה.
הערות:
לצקת סירופ חם על עוגה קרה
רחל : העוגה יצאה פשוט מדהימה.
היי ניקי, אפשר לערבב במטרפה במקום להקציף?
שלום ניקי יקרה,
האם ניתן להשתמש בשכבת אפרסקים חצויים כמו שהם בפחית? האם זה קריטי לחתוך חתיכות קטנות? זה לא יצא טוב?
ניקי אני רואה בתמונה שיש אבקת סוכר זה במקום הסירופ או בנוסף?
היי ניקי אפשר לשים את הנוזלים של האפרסקים המשומרים במקום מיץ תפוזים?
ועוד שאלה בבקשה, האם את נוהגת לאפות בטורבו או חום עליון תחתון? תודה רבה!
היי ניקי, תודה על המתכון! חסר לי את הפרטים הבאים במתכון אולי תוכלי להשלים- כמה זה 250 מל מיץ תפוזים בכוסות? כמה מעלות זה חום זה בינוני? מה גודל התבנית?