מרק עגבניות צלויות קרמי מושלם
מרק עגבניות בשבילי זה אהבה ב ❤️ אי אפשר לשכוח את אהבה הזאת אף פעם, רציתי לשנות ולהוסיף איזה טאצ' טעים להכניס טעם של צלייה לתוך המרק והדרך הכי טובה זה להכניס את העגבניות לתנור.
עכשיו תגידו מסובך ממש לא ואת החלק הזה אני אפילו מכינה מראש כל העגבניות נכנסות לתנור ומקבלות את הטעם של הצלייה עם כל הנוזלים שניגרים מהן נגיעות של מלח גס פס ושם ומשם הכל נכנס לסיר.
עוד בישול קצר והמרק הזה מושלם וזה בדיוק מה שצריך בשביל לעבור את החורף בכיף.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
8 עגבניות אדומות בשלות חצויות
3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
כף רסק עגבניות
ליטר מים
2 שיני שום פרוסות
כף שטוחה פפריקה מתוקה
מעט מלח גס
כפית מלאה סוכר
2 כפות א. מרק
חצי כפית פלפל שחור גרוס
קורט מלח
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש ולסדר תבנית עם נייר אפייה.
2. לחצות את העגבניות לחצי להניח בתבנית כשהצד הפתוח כלפי מעלה לפזר מלח גס על כל עגבניה, לא צריך הרבה מספר גרגרים על כל עגבניה לאפות כ 30 דקות העגבניות מתקמטות ומוציאות נוזלים.
3. בינתיים לחמם סיר עם 3 – 4 כפות שמן לטגן את הבצל על אש בינונית עד שהוא מזהיב להוסיף את פרוסות השום ולטגן קלות.
4. להוסיף את קוביות הגזר ואת העגבניות הקלויות יחד עם המיץ להוסיף הכל לסיר, להוסיף מים, רסק, סוכר ותבלינים, כשהמים רותחים להנמיך ולבשל כ 30 דקות.
5. בעזרת מקל לטחון את המרק למחית חלקה לבדוק טעמים ולהגיש, מומלץ לפזר פרמזן לפני ההגשה.