עוגת גבינה אפויה
אני מודה שאני לא מחובבי עוגות גבינה אפויות אבל כשאני מוצאת עוגה שאני אוהבת שאני לא אספר ?
גודל תבנית: 24"
מרכיבים:
150 ג` ביסקוויטים טחונים
100 ג` חמאה מומסת
2 כפות סוכר חום
750 ג` גבינה לבנה 9%
חבילת גבינה טוב טעם
300 ג` סוכר (כוס וחצי)
6 ביצים מופרדות
40 ג` אינסטנט וניל (חצי קופסא)
2 כפות גדושות קמח תופח
קרם וניל:
שמנת מתוקה
אינסטנט וניל
3/4 כוס חלב
הכנות:
1. לערבב פתי בר, חמאה וסוכר לשטח בתבנית. להקציף את החלבונים, כשמתחיל להיווצר קצף להוסיף באיטיות את הסוכר ולהקציף לקצב יציב
2. לערבב גבינות, חלמונים, להוסיף קמח ואינסטנט, לקפל בעדינות את תערובת הגבינה לקצף. לצקת את תערובת הגבינה על הבסיס.
3. לחמם תנור בחום בינוני. להניח בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים. להכניס את התבנית, לאפות 10 דקות ולהנמיך את התנור ל 150 מעלות לעוד 50 דקות או עד שהעוגה מזהיבה. כשהעוגה מוכנה לכבות את התנור, לפתוח מעט את דלת התנור ולתת לה להצטנן כחצי שעה. אח"כ להוציא את העוגה ולתת לה להצטנן בחוץ.
4. להכניס את העוגה למקרר לפחות לכמה שעות ואפילו יותר. להקציף את מצרכי הקרם ולמרוח על העוגה.
גולשים מכינים וממליצים:
ציבי : "העוגה יצאה פשוט מעווללהההה!!!
אפילו בעלי שלא חובב עוגות גבינה, דאג לחסל אותה.
אני חייבת להכין אותה שוב…"
עדנה : "נכנסתי כדי לשתף אותך בתוצאה של עוגת הגבינה האפויה. העוגה יצאה פצצה! כל כך טעימה שהיא התחסלה במהירות ובקושי השארנו חתיכה לבת שלא הייתה בבית בשבת. היו לי הרבה חששות כי אין לי ניסיון עם עוגות גבינה ומה שעזר לי זה שהקפדתי על ההוראות . העוגה הזאת מוצלחת מאוד ומומלצת ביותר. לקראת שבועות אי"ה אכין אותה שוב לשמחת בני המשפחה."
צביה : "תודה לך על שלל המתכונים המדהימים ובמיוחד על אופן ההכנה שזה בקלי קלות
שנה טובה וחג שמח"
שם : "ניקי, תודה רבה על המתכון, עקבתי בזהירות אחרי ההוראות והעוגה יצאה גבוהה ועשירה. (פעם ראשונה שעוגת גבינה אפויה לא ,נפלה" בתום האפיה)"
שם : "התבקשתי מהיום למחר להביא עוגת גבינה לגן, וידעתי שאפשר לסמוך עלייך. קיבלתי 2 נשיקות גדולות מהגננת והסייעת. יצאה עוגה גבוהה ומרשימה במיוחד, אחה"צ אדע גם אם היא טעימה כמו שהיא נראית. תודה רבה"