מוס גבינה שוקולד ותותים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

מוס גבינה שוקולד ותותים

מוס גבינה שוקולד ותותים, אחד המוסים הכי טעימים שיש! כל כך פשוט קל וטעים, מתחסל במהירות! הכי שווה שיש. טעם נפלא של תותים גבינה ושוקולד לבן. מעולה מעולה!

גודל תבנית: 24″

מרכיבים:

(במידה ומכינים בתור עוגה להכין את הבסיס
בתור מוס אפשר לוותר)
150 ג` ביסקוויטים טחונים
100 ג` חמאה מומסת
כף סוכר חום

מוס:
250 ג` גבינה לבנה 9%
200 ג` שמנת חמוצה (גביע)
100 ג` סוכר (חצי כוס)
150 ג` שוקולד לבן (חבילה וחצי)
100 ג` תותים מרוסקים
30 ג` א. סוכר (קצת פחות משליש כוס)
250 מ”ל שמנת מתוקה 38% (קופסא)
14 ג` ג`לטין
5 ג` ג`לטין (כפית)
8 כפות חלב


הכנות:

1. לסנן את הגבינה מהנוזלים במשך שעה וחצי.

2. לערבב תותים ואבקת סוכר, בקערית נפרדת לשים 5 ג` ג`לטין ו 2 כפות חלב להניח בצד ל 10 דקות, להכניס למיקרו ל 30 שניות, להוסיף לתותים.

3. בקערה נפרדת לערבב גבינה, שמנת וסוכר. בקערית נפרדת לשים 14 ג` ג`לטין ו 4 כפות חלב, להניח בצד ל 10 דקות, להכניס למיקרו
ל30 שניות להוסיף לתערובת הגבינה.

4. להמיס שוקולד לבן + 2 כפות חלב, להוסיף לתערובת הגבינה. להקציף שמנת מתוקה לקצפת יציבה ולקפל לתערובת הגבינה.

אפשרויות הכנה:

עוגה:
לערבב את מצרכי הבסיס, לשטח בתבנית ולהדק היטב, להכניס להקפאה לכמה דקות. לצקת על הבסיס חלק מקרם הגבינה, להוסיף מהתותים, מעט לערבב מלמעלה למטה,להוסיף קרם גבינה, להוסיף תותים וככה לשחק עם הצבעים איך שרוצים. לערבב יותר מידי, ממש מעט.

עוד אפשרות הכנה:
בתבנית סיליקון שקעים, למלא חצי מהשקע בקרם גבינה, לצקת תותים על קרם הגבינה, בעזרת כפית מעט לערבב מלמעלה למטה, לא יותר מידי.
למלא את חלקו השני של השקע עם קרם הגבינה, מעל להוסיף תותים, טיפה לערבב, לא יותר מידי. כך להמשיך עם כל השקעים.

עוד אפשרות הכנה:
טבעת של טאפרוור, אותו דבר כמו המוסים האישיים, רק במוס גדול ומרשים שחותכים ממנו פרוסות.

5. להקפיא ללילה להוציא למקרר כמה שעות לפני ההגשה

הערות:
10 מוסים אישיים. חשוב מאוד מי שמכין בתבנית סיליקון: מתי כשמוציאים מההקפאה להניח על צלחת ההגשה, להכניס למקרר וכך להגיש, ברגע שהמוסים רכים אי אפשר להעביר אותם.

ניתן להכין בלי התותים למי שאין או שזה לא העונה. מדהים כמה שזה טעים!

3208 צפיות 5 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב
קינוח גבינה שוקולד ותותים

קינוח גבינה שוקולד ותותים


13
תגובות

  הרשם  
עדכן
אלה

היי ניקי, סליחה על הבורות אבל איך בדיוק מסננים גבינה מנוזלים?

דורית

היי ניקי
14 גרם ג’לטין זה שקית שלמה?

דינה

ניקי במה אפשר להחליף תותים. אין צורך להקפיא את העוגה ללילה נכון ??

הודיה ברבי

הי ניקי שלום
איזה כיף באתר שלך (3
האם אפשר לעשות את זה גם בתבנית אחרת כמו עוגה או מפינס
אשמח לקבל תשובה
הודיה

יערה

בוקר טוב ניקי,

איזה כיף באתר שלך(:
אני מתכננת בע”ה להכי בתור מוסים אישיים בתבניות פרח של סיליקון.
אשמח לתשובותייך:
*אני רוצה להכין בלי תותים – מה זה משנה לי במתכון? האם לוותר על כול סעיף 2?
*וכיצד מסננים גבינה במשך שעה וחצי? סליחה על הבורות בחיים לא סיננתי גבינה.
*וכאשר מוכן, יש להפוך ישר מתבנית הסיליקון לצלחת הגשה ? ורק אז להשאיר במקרר לכמה שעות לפניי ההגשה?

אשמח לתשובותייך.. ממש בא לי להכין:) תודה! יערה