טרמיסו לעצלנים
יש לי חיבה מיוחדת לעוגת פס (אינגליש קייק). אני מכינה כמה פסים ושולחת להקפאה ככה תמיד יש לי מתוק כשצריך. הפשרה לא עניין גדול וההכנה קלי קלות. הפעם הכנתי טרמיסו לעצלנים, עוגת מוס מהירה וקלה תוך זמן קצר שני פסים נכנסו להקפאה.
2 תבניות אינגליש קייק
מרכיבים:
250 מ"ל שמנת מתוקה
200 ג' גבינת מסקרפונה
4 כפות גדושות גבינה לבנה
3/4 כוס סוכר
2 כפות גדושות אבקת אינסטנט וניל
1/4 כוס חלב
2 חבילות בישקוטים (בכל חבילה יש 2 אריזות)
כוס חלב לטבילה
הכנות:
- 1. לטבול את הבישקוטים טבילה קצרה בחלב, לחתוך שיתאים לגובה של התבנית, זה יוצא בישקוטים בגובה 3/4 גובה. לסדר בתבנית אחד אחרי השני, את מה שחתכנו לשים בתחתית ולסגור עד הסוף וגם בצדדים.
2. לערבב מסקרפונה, גבינה לבנה, חלב וסוכר, ערבוב חזק כשתי דקות. להקציף שמנת ואינסטנט מתי שמתחיל להסמיך להוסיף את הגבינות ולהקציף למוס יציב.
3. למלא את שתי התבניות ולסגור עם בישקוטים (לא לשכוח לטבול )
4. להקפיא לכמה שעות להוציא למקרר כשעה לפני ההגשה.
גולשים מכינים וממליצים:
נילי : "עוגה פשוט מעולה!
הבן שלי (עוד לא בן 12) החליט שעה לפני כניסת החג שבא לו להכין עוגה (ותאמיני לי שהיו מספיקבמקרר).
הוא עבד לפי המתכון והתמונות, השקיע בחיתוך מדויק של הבישקוטים ונהנה מכל רגע.
וכמובן שאנחנו התמוגגנו למחרת כשהוצאנו את העוגה מהמקפיא.
אז בשם כל המשפחה ובמיוחד מה"שף" החדש-"
יעלי : "שווה שווה שווה
מתכון פשוט וקל והתוצאה גם מרשימה וגם..ללקק ת'אצבעות!!
תודה ניקי!"