עוגיות תמרים וקוקוס
פינוק טעים ובריא לילדים ולמשפחה, קצת שינוי מהעוגיות הרגילות, לא קשה לעשיה למרות ההסברים הארוכים. אפשר להשאיר באופן קבוע רולדה בהקפאה לאורחים שמפתיעים אתכם, או שמתחשק משהו מתוק בפה, פשוט חותכים לפרוסות ואוכלים. שווה לנסות, תהנו
מרכיבים:
שכבת התמרים:
חצי קילו תמרים בוואקום
100 ג` חמאה
חצי כוס מים
100 ג` סוכר (חצי כוס)
כף מייפל
150 ג` פתי בר מרוסק
שכבת הקוקוס:
120 ג` קוקוס
100 ג` אבקת סוכר
120 ג` חמאה רכה
כפית תמצית וניל
הכנות:
2. לערבב את מצרכי שכבת הקוקוס, לחלק לשני חלקים. מחלק אחד ליצור גליל מאורך ואותו דבר עם החלק השני להקפיא ל15 דקות.
3. לשטח ולרדד, או עם הידיים (הכי כיף), חלק אחד של תערובת התמרים על ניילון נצמד בצורת מרובע, דפנות לא עבות, להניח את גליל הקוקוס על שכבת התמרים (לא בקצה, קצת אחרי), לגלגל בעדינות לרולדה, בעזרת הניילון הנצמד, להדק היטב.
4. להקפיא ל40 דקות, לחתוך לפרוסות.