עוגיות תמרים וקוקוס

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

עוגיות תמרים וקוקוס

פינוק טעים ובריא לילדים ולמשפחה, קצת שינוי מהעוגיות הרגילות, לא קשה לעשיה למרות ההסברים הארוכים. אפשר להשאיר באופן קבוע רולדה בהקפאה לאורחים שמפתיעים אתכם, או שמתחשק משהו מתוק בפה, פשוט חותכים לפרוסות ואוכלים. שווה לנסות, תהנו

מרכיבים:

שכבת התמרים:
חצי קילו תמרים בוואקום
100 ג` חמאה
חצי כוס מים
100 ג` סוכר (חצי כוס)
כף מייפל
150 ג` פתי בר מרוסק

שכבת הקוקוס:
120 ג` קוקוס
100 ג` אבקת סוכר
120 ג` חמאה רכה
כפית תמצית וניל

הכנות:

 1. לבשל תמרים, חמאה, סוכר, מייפל ומים לתערובת אחידה, (סבלנות) לצנן מעט, להוסיף פתי בר, לערבב, לחלק לשני חלקים.

2. לערבב את מצרכי שכבת הקוקוס, לחלק לשני חלקים. מחלק אחד ליצור גליל מאורך ואותו דבר עם החלק השני להקפיא ל15 דקות.

3. לשטח ולרדד, או עם הידיים (הכי כיף), חלק אחד של תערובת התמרים על ניילון נצמד בצורת מרובע, דפנות לא עבות,  להניח את גליל הקוקוס על שכבת התמרים (לא בקצה, קצת אחרי), לגלגל בעדינות לרולדה, בעזרת הניילון הנצמד, להדק היטב.

4. להקפיא ל40 דקות, לחתוך לפרוסות.

13483 צפיות 1 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגיות תמרים וקוקוס

42
תגובות

  הרשם  
עדכן
הדר

היי ניקי,

האם להקפיא גם את התערובת תמרים או רק את הקוקוס?
את בטוחה שלא חסר מצרך כלשהו בתערובת קוקוס? היא יוצאת מאוד קטנה יחסית לתמרים.
בתערובת קוקוס- האם להמיס את החמאה? אם כן, התערובת יוצאת מימית ולא ניתן ליצור גליל לפני ההקפאה…

זקוקה לעזרה….
תודה!

הדר

היי ניקי,
תודה על המתכונים הנפלאים.
האם אפשר להשתמש בממרח תמרים?

תודה.

יעלי

היי ניקי,
האם לדעתך אפשרי להחליף במשהו את המייפל? סילאן אולי? תודה מראש 🙂

יעל

היי ניקי
מה יכולה להיות הסיבה שהרולדה לא קפאה ומה ניתן לעשות על מנת שיצאו פרוסות יפות כשהרולדה לא קפואה?
תודה

שוגי

היי ניקי!
זה ממש נראה מעולה!! 🙂
יש אפשרות להכין את זה פרווה? שמן במקום החמאה? אם כן- כמה לשים?
תודה רבה!!

שם

היי ניקי ,יישר כוח על המתכונים והאתר הנפלא.
שאלה לי אלייך בבקשה,
בקשר לעוגיות תמרים וקוקוס,התחשק לי להכין היום,
ויש לי בקשת הבהרה:
הבנתי שאת תערובת התמרים יש לבשל ולחלק ל-2 חלקים.
ואת החומרים של שכבת-הקוקוס גם לחלק ל-2 חלקים.
מחלק אחד יוצרים גליל- קוקוס ומקפיאים ל-15 דקות,
ומה עושים עם החלק השני של הקוקוס ? (לא כול כך היה ברור לי).
אשמח להסבר.
בתודה מראש,
שרון.

שם

חולה על המתכונים שלך (לא רשום) | 29.05.2012 – 10:19
שלום ניקי,
הבן שלי אלרגי לחלב, אפשר להחליף את החמאה במחמאה או שהטעם יפגם..?