עוגיות תמרים וקוקוס

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

עוגיות תמרים וקוקוס

פינוק טעים ובריא לילדים ולמשפחה, קצת שינוי מהעוגיות הרגילות, לא קשה לעשיה למרות ההסברים הארוכים. אפשר להשאיר באופן קבוע רולדה בהקפאה לאורחים שמפתיעים אתכם, או שמתחשק משהו מתוק בפה, פשוט חותכים לפרוסות ואוכלים. שווה לנסות, תהנו

מרכיבים:

שכבת התמרים:
חצי קילו תמרים בוואקום
100 ג` חמאה
חצי כוס מים
100 ג` סוכר (חצי כוס)
כף מייפל
150 ג` פתי בר מרוסק

שכבת הקוקוס:
120 ג` קוקוס
100 ג` אבקת סוכר
120 ג` חמאה רכה
כפית תמצית וניל

הכנות:

 1. לבשל תמרים, חמאה, סוכר, מייפל ומים לתערובת אחידה, (סבלנות) לצנן מעט, להוסיף פתי בר, לערבב, לחלק לשני חלקים.

2. לערבב את מצרכי שכבת הקוקוס, לחלק לשני חלקים. מחלק אחד ליצור גליל מאורך ואותו דבר עם החלק השני להקפיא ל15 דקות.

3. לשטח ולרדד, או עם הידיים (הכי כיף), חלק אחד של תערובת התמרים על ניילון נצמד בצורת מרובע, דפנות לא עבות,  להניח את גליל הקוקוס על שכבת התמרים (לא בקצה, קצת אחרי), לגלגל בעדינות לרולדה, בעזרת הניילון הנצמד, להדק היטב.

4. להקפיא ל40 דקות, לחתוך לפרוסות.

19202 צפיות 5 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגיות תמרים וקוקוס

42
תגובות

  הרשם  
עדכן
ורד ב. פ.

הי. האם יש אופציה פרווה ולא עם מרגרינה או מחמאה…? חג שמח ותודה מראש

ענתי

היי ניקי
האם הסוכר הכרחי בשכבת התמרים?
תודה ושבת שלום

נטע

הכנתי אתמול עם תמרי מדג’ול רגילים והממרח יצא מצויין לאחר הבישול. אצלינו לא אוהבים קוקוס, אז החלפתי את הקוקוס ב- 150 גרם אבקת שקדים ויצא מצויין, גם יפה וגם טעים.
תודה על מתכון מעולה!

אושרית

הי ניקי,
אני מתכננת להכין את זה עוד מעט ורציתי לדעת אם אפשר להחליף את החמאה בחמאת שקדים (שקדיה) כי יש כמה אורחים טבעונים…ואם אפשר לוותר על החצי כוס סוכר בשכבת התמרים שלא ייצא מתוק מידי או שהסוכר מעצים את המתיקות לטובה במקרה הזה.

חג שמח ושנה טובה!
אושרית

יפעת

הייי ניקי
אפשר לוותר על תמצית וניל????
חסר לי !!!!!

מיכל

תודה!! ננסה את זה

מיכל

הי ניקי, תודה על המתכונים המעולים!
אני רוצה להכין היום את המתכון הזה, אודה לתשובתך אם אפשר להשתמש בתמרים מגהול לא בוואקום, ואם כן- איזה כמות?