לפתן פירות
מתכון נוטסטלגי, טעים, כל הפירות שיש בבית נכנסו פנימה. יש לי זיכרונות מאמא שלי מכינה את הלפתן שהייתי קטנה, איזה כיף להיזכר. היא הזכירה לי אותו לפני כמה זמן. ההכנה כלום עבודה והטעם הטעם…טעמי ילדות שלא נשכחו.
מרכיבים:
2 תפוחים חתוכים לחצי ופרוסים
2 אגסים חתוכים לחצי ופרוסים
100 ג` צימוקים
100 ג` משמש
100 ג` שזיפים
200 ג` סוכר ( כוס)
חצי כפית קינמון
מים
הכנות:
1. למלא סיר בינוני במים, להוסיף סוכר, תפוחים, אגסים. כשמתחיל לרתוח להוסיף את הפירות היבשים לבשל כחצי שעה. התפוחים והאגסים צריכים להיות רכים.
לצנן מעט להוסיף קינמון לבדוק טעמים. להגיש קר.