מרינדות לכנפיים ופרגיות על האש
אני מאוד אוהבת את יום העצמאות, נכון שזה חגיגה של בשרים כמו פרגיות וכנפיים אבל מבחינתי וזה אחרי הרבה על האש שעשיתי הדבר הכי חשוב זאת מרינדה טובה. מרינדה טובה עושה טוב לבשר, טעמים חזקים טיפה מתקתקות ואני ממליצה לקנות כנפיים חצויות יותר מוצלח על האש.
נתתי כאן מבחר מרינדות מידי פעם אני מוסיפה עוד, תקראו הכל ותבחרו מה שמתאים לכם, אל תחכו עם הבשר לרגע האחרון הפרגיות תמיד נגמרות. תבחרו מרינדה טובה ותראו את הכנפיים או הפרגיות מתחסלות בכיף והרבה טעם טוב.
מרכיבים:
עודכן ב 16.10.2018
משרה בסיסי:
1/3 כוס שמן זית
כף פפריקה מתוקה
כפית גריל עוף
כפית שום כתוש
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
מרינדה מזרחית :
1/4 כוס שמן זית
כפית שום כתוש
כפית רוטב סויה
כף שטוחה פפריקה מרוקאית
חצי כפית כורכום
כפית כוסברה מיובשת (לא חובה)
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
מרינדה עם צ'ילי :
כף גדושה רוטב צ'ילי מתוק
5 כפות שמן זית
כפית פפריקה
כפית רוטב סויה
כף רסק עגבניות
כף סילאן
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
מרינדה עם דבש:
1/4 כוס שמן זית
כף פפריקה
חצי כפית כורכום
כף דבש
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
מרינדה לילדים :
3 כפות שמן
2 כפות קטשופ
2 כפות סירופ מייפל
חצי כפית חרדל
כפית פפריקה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
משרה עוף בגריל מעולה!
חצי כוס שמן זית
2 כפות פפריקה מתוקה
כף גדושה דבש / סילאן
כפית גריל עוף
כף א. מרק עוף
כפית שום כתוש
פלפל שחור גרוס
מלח
משרה מייפל דבש וחרדל:
חצי כוס מייפל
כף דבש
3 כפות סויה
2 כפיות חרדל
3 כפיות שום כתוש
פלפל שחור גרוס
מלח
משרה של צ'ילי וטריאקי:
3 כפיות רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות דבש
כפית רוטב טריאקי
כפית שום כתוש
כפית גדושה פפריקה
מעט מים
משרה קטשופ ומייפל:
1/3 כוס מייפל
כף רוטב סויה
1/3 כוס קטשופ
כפית חרדל
כפית פפריקה
משרה פיקנטי:
כף א. מרק בצל
כפית פפריקה
כפית תבלין על האש
כפית רוטב סויה
שמ"ז בנדיבות
פלפל שחור גרוס
מלח
משרה דבש וקינמון:
חצי כוס שמן זית
2 כפות פפריקה מתוקה
2 כפות גדושות דבש
חצי כפית קינמון
כפית גריל עוף
כף גדושה א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח
משרה חרדל ודבש:
3 – 4 כפות שמן זית
2 כפות דבש
כפית חרדל רגיל
כפית פפריקה מרוקאית
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך
הכנות:
רוטב ברביקיו בייתי
כנפיים ברוטב ברביקיו
1. כל המרינדות מתאימות לקילו עוף, אם רוצים עוד משרה תמיד אפשר להכין עוד.
2. לערבב את מצרכי המשרה ולתבל את העוף, מומלץ להשרות.
טיפים:
לקנות את הבשר מראש לא לחכות לרגע האחרון, לא נשאר פרגיות הן משום מה נחטפות ראשונות, תשרו לא להתעצל תנו לפחות כמה שעות השרייה טובה ומידי פעם תערבבו שיספוג טוב את הטעמים.
תחצו את הכנפיים או לפחות תנו לקצב לעשות את זה.
אורז לבן מה הקשר ? יש קשר כשיש ילדים טוב שיש אורז.
מומלץ להניח עלי רוזמרין בין הגחלים לפני שמניחים את הבשר, הבשר מקבל ריח וטעם. פיתות לדעתי מיותר יש המון אוכל לאכול ממנו בלי לאכול פיתות שסתם ממלאות את הבטן.
שקית ניילון גדולה לאסוף את האשפה ושיהיה חג שמח 🙂
גולשים מכינים וממליצים:
שיר : הכנתי את כל המרינדות, כל אחת למשהו אחר. הכל יצא מעולה בטירוף, טעים כ״כ ללא מילים!! מהממת את!!
ניני : הפיקנטי הפך אצלי במטבח להצלחה מסחררת,
תודה ניקי
לורה : "אתמול עשינו על האש עם חברים. שמתי כנפיים עם פרגיות בשתי מרינדות מהרשימה (שמתי לכל הלילה), ואנשים טרפו ונהנינו כל כך.. הוכתרתי כמלכה, וזה היה כ"כ פשוט! תודה רבה! היה מעולה!"
רייזל : "מרינדה לילדים – וגם למבוגרים! בעלי ממש התרשם והכל חוסל. תודה רבה!"
גנית : "הכנתי את משרה עוף בגריל מעולה לתיבול הפרגיות
הוא באמת מעולה !!!!
וכל מילה נוספת מיותרת!
ממליצה בחום !!!"