סלט חצילים קלויים הורס!
זה לא טעים זה הרבה יותר מטעים, אפיתי את החצילים בדרך שונה מהרגיל וזה יצא פיצוץ! אין כמו הבשר של החציל וזה שהוא אפוי בכלל עשה לי טוב איזה יאמי החציל הזה.
הגשתי עם ירקות שמשתלבים נהדר עם חצילים והרוטב שלא מוותרים לי עליו אף פעם ולסיום הזלפתי טחינה.
הטעם הרס אותי לא יכולתי להפסיק לאכול בשר החציל נתלש בקלות והביס מורכב מחציל עם ירקות פטרוזיליה וטחינה ואוו ועוד פעם ואוו הכי סלט לשבת ידעתי שיצא טעים לא חשבתי שזה יהיה טעים עד כדי כך.
השתמשתי בשלושה חצילים וחבל שלא הכנתי יותר.
מרכיבים:
3 חצילים בגודל בינוני
שמן קנולה
פלפל שחור
כפית שום כתוש
מלח
חצי צרור פטרוזיליה
4 – 5 כפות שמן זית
2 כפיות שום כתוש
סלט ירקות:
2 מלפפונים
2 עגבניות
בצל
כף גדושה חומץ (אל תוותרו)
כף שמן קנולה
מלח
טחינה
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות, לחצות את החציל לאורך ולחרוץ קוביות (לעשות פסים לאורך ולרוחב זה נראה כמו רשת) לשמן נייר אפייה לסדר את החצילים כשהקוביות כלפי מעלה למרוח שום כתוש ולהזליף שמן לתבל עם מלח פלפל, לאפות כשעה.
2. לקצוץ פטרוזיליה ולערבב עם שום כתוש ושמן זית להבריש את החצילים כשהם יוצאים מהתנור, לחתוך את הירקות לקוביות לתבל ולשים על פרוסות החצילים.
3. להזליף טחינה על הירקות ולהתענג על כל ביס.