סלט חצילים רומני
אחד הסלטים הכי אהובים זה סלט חצילים ואם להיות ממוקדת סלט חצילים רומני זה סלט חובה בארוחת שישי, הטעם המעושן והעסיסי של החציל עם הנגיעות שרוף פה ושם, אני מוסיפה פלפלים קלויים נגיעות של שום וזה יוצא אמאל'ה.
אני ממליצה להכין יותר ממה שכתבתי זה הסלט הראשון שנגמר בארוחה מי לא אוהב חצילים ? הכי קלאסי לאכול אותו עם חלת השבת ועוד המלצה תכינו אותו בשיטה שלי להכנת חצילים מהירה ולא תפסיקו להכין אותו שוב ושוב.
כמה שאני אוהבת חצילים ❤️
מרכיבים:
2 חצילים קלויים
4 פלפלים אדומים קלויים
2 כפיות שום כתוש
3 – 4 כפות חומץ
2 כפות מיץ לימון
2 כפות שמן זית
פלפל שחור גרוס
כפית מלח
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות.
2. חציל שלם לא מקולף להניח על נייר אפייה, לנקב את החצילים 4 – 5 חורים מכל הכיוונים ולאפות כ 35 דקות על 180 מעלות להפוך ולאפות עוד 15 דקות בסופו של דבר החציל אמור להיות רך לגמרי תבדקו שסכין חודרת בקלות.
3. לפתוח את החציל ולהוציא את הבשר החוצה.
4. אפשרות נוספת מומלצת:
קליית חציל ב 7 דקות הכנה
5. לחצות את הפלפלים להוציא את הגבעול ואת הפנים עם הגרעינים, לסדר את הפלפלים על הנייר אפייה כשהצד הפתוח כלפי מטה לאפות כ 40 דקות הפלפלים מתקמטים ומשחירים לקרר ולקלף.
6. לקצוץ דק את החצילים והפלפלים ולערבב עם שאר המצרכים או שאפשר לשים את החצילים והפלפלים במעבד מזון לטחון ולהוסיף את שאר המצרכים.
גולשים מכינים וממליצים:
תמר : "וואאאווו!!!!!!! כבר המון זמן אני רוצה לעשות את הסלט הטעים הזה שתמיד אכלתי אצל אחרים. וסוף סוף מצאתי את המתכון המושלם. קל להכנה ופשוט מעולה!! יצא מעדן!!!! תודה בשם כל המשפחה…"
מיכל : " יצא סלט חצילים טעים ברמות של מעדניה!"