יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

יום העצמאות מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים סלטים סלטים קרים

סלט פלפלים קלויים ושום

28 דצמבר 2014
(Visited 230,492 times, 25 visits today)

סלט פלפלים קלויים ושום

אני אוהבת את הסלט הזה אני אשכרה מחייכת כשיש לי במקרר צנצנת מלאה פלפלים קלויים ושום.
יש כאן סוד קטן וטעים שהופך את הפלפלים האלה מסתם פלפלים קלויים לפלפלים מדהימים. זה לא משהו מסובך שדורש מצרכים מיוחדים אבל כששמים את כל המצרכים ביחד זה כמו קסם הטעמים מדהימים.
מה שובה אותי כאן ? קלות ההכנה חבל על הזמן, אין לי הרבה זמן מיותר והסלט הזה תפור עליי, לחתוך ולתנור תודה סיימתי 🙂
זה שאפשר להכין את הסלט מספר ימים מראש בונוס אדיר.
עוד בונוס אני אספר לכם סוד קטן בינינו אני לפעמים משתמשת בפלפלים קצת עייפים שנראים פחות טוב ואני מכניסה לתנור.
הדבר האחרון אל תכפילו תשלישו אין ארוחה שהסלט הזה לא מתאים אליה, בשרית חלבית, נישנוש קטן אחר הצהריים. אני לא אחראית לזה שזה נגמר מהר תזכרו שאמרתי לכם להכין יותר.

מרכיבים:

10 פלפלים אדומים / צהובים / ירוקים / כתומים
6 – 7 שיני שום
5 – 6 כפות שמן קנולה
3 כפות חומץ
מעט סוכר
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • צ'יפס זיגזג קריספי כמו בבורגר ראנץ

    אני כבר המון זמן מתכננת להכין צ'יפס זיגזג אבל לא היה לי את הכלי המתאים ובסוף מצאתי אחד כזה במגירת הכלים במטבח של אמא שלי ואוו איך הייתי מאושרת עכשיו אני יכולה להתקדם.
    לא רציתי להכין סתם צ'יפס אלא צ'יפס קראנצ'י כשנותנים ביס שומעים את ההתפצחות בפה הקרנצ'יות הורסת בפירוש צ'יפס שכיף לאכול וליד שניצלים זה חלומי.
    בשביל להגיע למצב של צ'יפס מושלם יש שלבים בדרך זה לוקח קצת זמן אבל חלק מהשלבים אפשר להכין מראש תשמעו לי התוצאה הסופית שווה הקריספיות מורגשת בכל ביס.
    בקשר לכלי אומנם התלהבתי ממנו אבל אין בעיה להשתמש בסכין.

  • תפוחי אדמה אפויים בתנור

    אין ארוחה בלי תפוחי אדמה זאת התוספת המושלמת, חיפשתי להכין תוספת מהירה ושיהיה כמה שיותר פשוט לא הייתי בעניין להסתבך כי הרי הפשטות גוברת על הכל במיוחד כשצריך להכין אוכל מהיר.
    הלכתי על תפוחי אדמה ורציתי שהם יכנסו כמה שיותר מהר לתנור הרי השעון דופק והצהריים בדרך.
    פחות 10 דקות התבנית נכנסה לתנור זה פשוט מהיר וטעים ליד הבשר זה מושלם. חתכתי סלט ירקות ואפילו הכנתי סלט חצילים. איזה כיף של ארוחת צהריים בתאבון הייתי כאן.

    4 מנות

  • צ'יפס חצילים טעים אש!

    איזה יאמי! אין כמו חצילים וזה לא משנה אם זה באפייה או בטיגון, אני מסוגלת לאכול רק את הצ'יפס חצילים ואני לא צריכה שום דבר ליד חוץ מטחינה וסלט ירקות אפילו אביב אכל ונהנה מכל ביס.
    אנשים אין לכם מושג כמה שזה טעים זהוב ואיזו פריכות נהדרת בסרטון שומעים את הקראנץ זה לא חוקי אין דברים כאלה.
    שישי צהריים תגישו עם סלטים שונים וזה הכי טעים בעולם כמה חבל שזה רק שני חצילים ולא יותר.
    אני מאוהבת בחצילים ואחרי שתכינו אתם תתאהבו בצ'יפס חצילים מושלם.

    3 – 4 מנות

  • אורז סיני מוקפץ עם ירקות

    איך מתכון נולד ? משאריות אורז לבן שאף לא רצה לאכול ובכל זאת אין מצב שאני אזרוק וככה נולד מתכון משגע של אורז מוקפץ עם ירקות שיצא מושלם, אני כל כך אוהבת שיוצאים לי דברים טובים.
    השתמשתי בדברים הכי בסיסיים שתמיד יש לי בבית הקפצתי ירקות וביצים ולקחתי את האורז הכי קלאסי והכי טעים בסמטי.
    הכנסתי הכל למחבת ובלי להגזים 10 דקות הגשתי לשולחן יאמי יאמי ועוד פעם יאמי יואוו איך נהנתי לאכול את האורז הזה הוא קיבל טעמים נפלאים שעשו טוב בכל ביס.
    כבר התחלתי לתכנן בראש איך אני מכינה בפעם הבאה יותר אורז בשביל להכין את המתכון הזה שוב.
    הכי חשוב אין צורך לגלות שמדובר באורז של אתמול יש דברים שעדיף לא לומר.

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות.

2. להכין תבנית עם נייר אפייה, לחצות את הפלפלים להוציא את הפנים, להניח בתבנית כשהחלק הקמור כלפי מעלה.

3. לאפות 30 דקות או עד שהפלפלים מתקמטים ומשחירים, לכבות את התנור ולהשאיר את הפלפלים לפחות כמה שעות.

4. לקלף את הקליפה מהפלפלים לחתוך לרצועות להעביר לקערה לפרוס דק את השום ולהוסיף לפלפלים יחד עם השמן, חומץ, סוכר ומלח.

Roasted Pepper and Garlic Salad

כדאי לדעת ש…
מומלץ להכין כמה שעות מראש.

בכל הסלט כולו (מתקבלת כמות גדולה!) יש כ600 קלוריות.
טיפ שלי: אם תרצו, תוכלו להפחית את כמות השמן שבסלט ל2-3 כפות ולהפוך אותו לדיאטטי יותר. הפלפלים מוציאים הרבה נוזלים תוך כדי אפייה ולא תרגישו בהפחתת השמן. חשוב לזכור- לא לוותר על השמן לגמרי! חלק מהויטמינים שבפלפלים נספגים בגוף דווקא בסביבה שומנית, השמן עוזר לנו להרוויח את מירב הבריאות שנמצאת בסלט הזה.

לאתר של יעל התזונאית

סלט פלפלים קלויים ושום  סלט פלפלים קלויים ושום

גולשים מכינים וממליצים:

שרית : "סלט מעולה, מכורה לו….כל שבוע אני מכינה…."

הרשם
עדכן
160 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות