מטבוחה ללקק ת’אצבעות!

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

מטבוחה ללקק ת'אצבעות!

היא מדהימה אין מילים, זה הסלט הכי טעים לשבת איזה כיף לאכול מטבוחה על חלה רכה. בחיים לא ראיתי חלה שמתחסלת כל כך מהר כשיש מטבוחה, החלה סופגת את הטעמים הנהדרים של העגבניות.
אי אפשר לעמוד בפני המטבוחה הזאת ללקק ת’אצבעות כמה טעים.

4 מנות

מרכיבים:

10 עגבניות אדומות ויפות
2 פלפלים אדומים
2 פלפלים ירוקים
3 שיני שום
חצי כוס שמן
כפית גדושה פפריקה מרוקאית
כפית סוכר
מים במידה וצריך
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח במידה וצריך

הכנות:

1. קליית פלפלים : לחמם תנור ל180 מעלות, להכין תבנית מרופדת בנייר אפיה, לחצות את הפלפלים לשנים לרוקן גרעינים ולסדר בתבנית כשהחלק הקמור כלפי מעלה להכניס לתנור ולאפות בסביבות 30 דקות הפלפלים מתקמטים ומשחירים קצת, להשאיר בתנור כבוי כשעה. זה רק נשמע מסובך זה מאוד קל להכנה.

2. להרתיח מים, לסמן איקס על כל עגבניה, להוסיף את העגבניות למים לבשל  כ 5 דקות להוציא ולקלף אותן.

3. לפרוס את השום, לחמם מחבת עם 3 כפות שמן לטגן את השום עד שמזהיב קלות, לחתוך את העגבניות לקוביות ולהוסיף למחבת לבשל אותן כמה דקות במידה והעגבניות לא מוציאות מספיק נוזלים להוסיף כחצי כוס מים או יותר ולבשל עד שהן מתרככות.

4. לטחון גס את העגבניות ולהחזיר למחבת, להנמיך את האש לחתוך את הפלפלים הקלויים לקוביות ולהוסיף, לבשל כחצי שעה על אש נמוכה להוסיף את השמן, סוכר, תבלינים ולבשל עוד כשעה על אש נמוכה, להקפיד לערבב מידי פעם, חשוב להוסיף מעט נוזלים במידה וצריך, לבדוק טעמים.

כדאי לדעת ש…
ניתן להכין מספר ימים מראש ולשמור במקרר. אפשר להוסיף פלפל חריף.

73925 צפיות 87 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

סימפוניה של ירקות בריאים ונפלאים-
העגבניות והפלפלים מספקים לנו את הליקופן- חומר הצבע האדום המשמש כנוגד חימצון יעיל הנלחם בסרטן ותורם לבריאות הלב וכלי דם. בחימום ובישול, הליקופן נהיה זמין יותר לספיגה בגוף ואנחנו מרוויחים יותר בריאות.
חגיגה של סיבים תזונתיים התורמים לעיכול תקין ולשובע לאורך זמן.
כל הטוב הזה ועוד מבלי לדבר על השום ויכולותיו האנטיבקטריאליות- לוחם כנגד זיהומים וחיידקים גורמי מחלות.
מבחינה קלורית, המטבוחה עשויה כולה על בסיס ירק ולכן ערכה הקלורי אפסי. המרכיב היחיד שתורם תוספת קלורית משמעותית הוא חצי כוס השמן שנוספת לסלט בזמן הבישול.
בחצי כוס שמן יש כ900 קלוריות! השמן מוסיף לטעם ולמרקם ומבחינה בריאותית- עוזר לספיגה של הויטמינים המדהימים שבירקות. חשוב לכם שהסלט יהיה דיאטטי יותר? תוכלו להפחית את כמות השמן במתכון לרבע כוס, בצורה כזו כל הסלט מכיל כ450 קלוריות ועדיין נקבל את כל היתרונות מבלי לוותר על הבריאות והטעם.

מטבוחהמטבוחה

גולשים מכינים וממליצים:

דסי : “הכנתי לראשונה את המטבוחה ויצא מושלם!!!”

צדוק : כל מילה פחות ממצוינת לא תתאר נכונה את המטבוחה. מהווה גם בסיס מצוין לשקשוקה. תודה.

שם : המטבוחה יצאה פשוט נהדרת! התחסלה תוך שעתיים

שם : עשיתי נהנתי, תודה לך

שם : ניקי תודה על מתכון מדהים.הכנתי ויצא מעולהה.

שם : המטבוחה הזו באמת טובה !! פשוטה להכנה וכ’כ טעימה.. הבת שלי לא הפסיקה לזלול ממנה,פתחה איתי חזית 🙂
תודה על המתכון !!

שם :  הכנתי לשבת ויצא מדהים! הוספתי גם פלפלים חריפים.

עדינה : “הכנתי בפסח לכל ארוח שהלכנו וכל פעם שארחנו..
כולם השתגעו מזה!! כל פעם הכנתי כמויות כפולות והתחסל..
מתכון פצצה!!!!!!!!”

281
תגובות

  הרשם  
עדכן
שני בר-אל

ניקי היקרה, הכנתי היום לראשונה בחיי מטבוחה ויצא מעולה!! תודה על עוד מתכון מנצח!חבל שלא יישמתי את התגובות פה של להכפיל ולשלש כמויות.. (;

1 17 18 19