יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

יום העצמאות סלטים סלטים קרים

סלט תורכי

23 יוני 2012
(Visited 9,721 times, 1 visits today)
סלט תורכי

סלט תורכי

אני אוהבת את הסלטים שמגישים במסעדות מזרחיות, פלטת הסלטים הנהדרת איזה כיף של פתיחה אני מתה על הסלטים האלה.
יש כמה דברים שלמדתי להכין כשאכלנו במסעדות האלה מהביס הראשון התאהבתי ידעתי שאני הולכת הביתה ומכינה.
זה נכנס לתפריט הקבוע שלי בימי שישי בדרך כלל הרי אין ארוחת שישי בלי סלט תורכי ליד חלת השבת.

 

מרכיבים:

2 פלפלים אדומים גדולים
5 עגבניות אדומות ויפות
שן שום שמנמנה
כוס מים
כפית סוכר
כף א. מרק
1/3 כפית פלפל שחור
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. לחתוך את הפלפלים לקוביות קטנות, לחמם מחבת עם 2 – 3 כפות שמן לטגן את הפלפל כ 5 דקות תוך כדי בחישה, לפרוס את השום ולטגן עוד כדקה.

2. לסמן איקס על כל עגבניה לבשל אותן 5 דקות בסיר עם מים רותחים לסנן ולקלף. לקצוץ את העגבניות להוסיף לפלפלים לטגן כדקה תוך כדי בחישה, להוסיף את המים ולתבל.

3. לבשל 15 – 20 דקות על אש נמוכה – בינונית מידי פעם לערבב, רוב הנוזלים מתאדים חלק נשאר.

כדאי לדעת ש…
הסלט משתבח אם מכינים יום קודם, אפשר להכין יומיים קודם, אפשר להקפיא. אפשר להוסיף פלפל חריף לטיגון הפלפלים בהתחלה. אוכלים קר, חמים או בטמ"פ החדר.

גולשים מכינים וממליצים:

Elena : עשיתי היום יצא טעים בטירוף! תודה רבה על המתכונים הנפלאים שלך!

פנינה : "סלט מעולה
ניגבנו עם לחמניות טריות
סוף הדרך!!!!"

קלרה : "קל להכנה וניפלא."

הרשם
עדכן
65 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
WordPress PopUp Plugin
דילוג לתוכן