סלט טורקי אמיתי מעולה - מתכון של מסעדות
חשבתם למה הסלטים של מסעדות כל כך אהובים ? מגיעים למסעדה פותחים שולחן עם המון סלטים ולא יודעים מה לקחת קודם המבחר ענק וצבעוני וכולם טעימים, הראשון שאני מושיטה יד אליו זאת כרובית מטוגנת (הסלט הזה עולה על כולם).
הסלט השני זה סלט טורקי צלוחית קטנה ותמימה עם המון טעמים ואם מבקשים זה אפילו יגיע חריף זאת פתיחת ארוחה נהדרת, מבט זריז על השולחנות ליד הסלט הזה להיט! כמוכן שביקשתי את המתכון ועכשיו אתם תכינו.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
3 – 4 פלפלים אדומים גדולים חתוכים לקוביות קטנות
5 עגבניות אדומות בשלות ויפות
שן שום שמנמנה חתוכה קטן
פלפל חריף חתוך קטן (לא חובה)
כוס מים
תבלינים:
כפית סוכר
כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
שליש כפית מלח
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים לסמן איקס בתחתית כל עגבנייה לחלוט כ 3 דקות לסנן ולקרר, לקלף ולחתוך לקוביות קטנות.
2. לחמם מחבת עם 4 – 5 כפות שמן להתחיל בטיגון הפלפלים כ 10 דקות על אש בינונית מידי פעם לערבב, להוסיף את השום לטגן קלות להוסיף את העגבניות, כולל המיץ פלפל חריף תבלינים ומים.
3. להרתיח להנמיך את האש לבשל כ 20 – 25 דקות מידי פעם לערבב לקראת הסוף לאזן טעמים.
גולשים מכינים וממליצים:
Elena : עשיתי היום יצא טעים בטירוף! תודה רבה על המתכונים הנפלאים שלך!
פנינה : "סלט מעולה
ניגבנו עם לחמניות טריות
סוף הדרך!!!!"
קלרה : "קל להכנה וניפלא."