מניפת חצילים
קשה לקרוא לזה מתכון, כל אחד מכין בדרך שמתאימה לו. אני יכולה לומר שאנחנו מאוד אוהבים חצילים. כל פעם שאנחנו עושים על האש שני חצילים ימצאו דרכם למנגל, בדרך כלל בסוף אחרי שסיימו עם הבשר.
מרכיבים:
2 חצילים מאורכים רצוי גדולים שיהיה מספיק לכולם
טחינה עדיפות לטחינה טובה כמו היונה או הנסיך
שמן זית
מלח
אופציה נוספת סלט עגבניות ובצל
הכנות:
1. להניח את שני החצילים על המנגל, להפוך מידי פעם עד שהחציל רך לחלוטין מכל הכיוונים, גם אם הוא נראה קצת שרוף לא נורא זה רק מוסיף לטעם הנהדר. חשוב להפוך ולא לשכוח את החציל על המנגל.
2. בבית : אפשר על הגז, להפוך מידי פעם שהוא רך מכל הכיוונים.
בתנור : לחורר קצת את החציל להכניס לתנור חם על 190 מעלות עד שהוא רך להפוך מידי פעם זה לוקח זמן ועל האש הוא קצת יותר טעים. לוקח בסביבות 45 דקות.
אני כמובן מעדיפה את האופציה של המנגל, מה לעשות זה יותר טעים.
רוצים לקבל הרבה טיפים בנושא קליית חצילים ואיך בוחרים חצילים ?
אתם מוזמנים לעשות קליק כאן מומלץ לקרוא.
3. אחרי שיש לנו חציל רך, זהירות הוא חם. לוקחים סכין וחוצים לשניים כשהחלק התחתון נותר מחובר. אפשר לעבור עם מזלג וליצור פסים או שלא צריך.
4. בגרסה הפשוטה מכינים טחינה מזליפים מעל, מוסיפים שמן זית וזה מושלם טעים מאוד.
5. בגרסה שלי, אני קוצצת בצל ועגבניות דק מפזרת על החציל קצת שמן זית, מזליפה טחינה מעל ומפזרת פטרוזיליה קצוצה.
מעולה!