טחינה ירוקה ב 5 דקות הכנה
אני מאוד אוהבת טחינה אני אפילו מעדיפה אותה על חומוס עם סלט ירקות קצוץ דק, להגיש עם כרובית כמו במסעדות שילוב פגז, זה הגיע למצב שאפילו הכנתי טחינה ורודה יפהפייה בהגשה כל העיניים עליה.
בארוחת צהריים אביב אוהב לאכול טחינה עם בורגול וטחינה עם אורז שמעל יש סלט ירקות, פיתה עם זעתר לנגב עם טחינה אין דברים כאלה, אני מגישה כמעט באופן קבוע טחינה בארוחות צהריים היא נחשבת בריאה והיא סופר פוד.
סלט יפהפה לאירוח או לכל ארוחה מתכון חובה שיהיה בכל בית או לפחות בארוחת שישי, נשמר במקרר כ 3 ימים בכלי סגור ככה שזה זמין בכל ארוחה לניגוב טעים.
מרכיבים:
כוס טחינה גולמית
כוס מים וקצת יותר
1/4 צרור פטרוזיליה (זר גדול של שוק) חתוכה גס
2 כפיות שום כתוש
מיץ מחצי לימון גדול וקצת יותר
שליש כפית פלפל שחור
שלושת רבעי כפית מלח
מעט פפריקה אדומה
הכנות:
אפשרויות הכנה:
1. לשים בקערה את הטחינה, והמים לערבב לתערובת אחידה ונוזלית ללא גושים, לקצוץ את הפטרוזיליה דק דק (כמה שאפשר) להוסיף לטחינה יחד עם שאר המצרכים, במידה וסמיך מידי להוסיף קצת מים ולהגיע לסמיכות הרצויה.
2. לבדוק טעמים לצקת לקערת הגשה לבזוק פפריקה ולפזר פטרוזיליה קצוצה.
3. אפשרות שנייה:
לשים את כל המצרכים במעבד מזון ולטחון לתערובת אחידה ירוקה ונוזלית במידה ולא מספיק נוזלי להוסיף קצת מים.
4. לבדוק טעמים להעביר לקערת הגשה לבזוק פפריקה ולפזר פטרוזיליה, אפשר נוספת להגיש עם כרובית אפויה / מטוגנת.