סלט כרוב משגע
סלט כרוב שלא תפסיקו לאכול עם גזר ורוטב משגע תכירו את הסלט שכולם אוהבים ומבקשים שוב ושוב, אחד הסלטים הכי הכי שלי אני מכינה אותו כבר שנים מככב אצלי כמעט בכל אירוח הוא יפהפה מושך את העין והרוטב שלו טעים ברמות.
כל פעם שאני מכינה אותו זה הצלחה אדירה פשוט פשוט אבל קולע בדיוק לטעם, הפריכות של הכרוב הגזר המגורד שנותן את הטאצ' שלו אבל מה שעושה את הסלט הזה למנצח זה הרוטב, אני מתבלת לפני ההגשה מגישה ואני מתמוגגת לראות קערה ריקה.
לפעמים אני מחזיקה עוד סלט אחד בהיכון במקרר שיהיה למקרה הצורך תמיד יהיה מישהו שירד על הסלט המשגע הזה, רוצים להפגיז באירוח ? זה בדיוק הסלט בשביל זה.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
800 ג' כרוב קצוץ / חצי כרוב גדול
2 גזרים גדולים מגורדים
2 כפות רוטב סויה
4 כפות שמן קנולה
2 כפות סילאן
מיץ מחצי לימון
מלח – פלפל
הכנות:
1. לפרוס דק את הכרוב ולהעביר לקערה, לגרד את הגזרים גס בחורים הגדולים ולהוסיף לכרוב.
2. לערבב את מצרכי הרוטב להעביר לצנצנת קטנה ולשקשק היטב, ניתן להכין מראש ולשמור במקרר.
3. לא סתם מוסיפים את הרוטב לסלט אלא במינון רוטב בכמות מוגזמת יחסל את הסלט וישתלט על הטעם, להוסיף קצת לערבב בעדינות רצוי בידיים ולוודא שהרוטב עוטף את הירקות, נראה שחסר תוסיפו עוד בלי להגזים.
4. פחות מידי רוטב ייתן סלט תפל וחסר טעמים לכן רצוי לטעום והכי חשוב בסלט כרוב לתבל כשעה לפני ההגשה ולשמור מכוסה במקרר, הכרוב שומר על הפריכות הנהדרת שלו.
5. נשאר לכם רוטב ? תסגרו את הצנצנת תכניסו למקרר לפני השימוש הבא לשקשק טוב ולתבל.