דג חריימה הכי טעים שיש - רוטב מעלף!
מתכון מנצח לחריימה מעולה! הדבר הכי טוב במתכון זה הרוטב אין שני לו אם יש מתכון שמתאים להגיש בשישי עם חלה זה חריימה עם הרוטב הכי קטלני שיצא לי להכין הוא סמיך בדיוק במידה הנכונה, נספג בחלה והוא עשיר עם בצל ופלפל חריף.
כל זה עולה על החלה בניגוב הראשון, אני ממליצה להכין כוס מים זה חריף בדיוק במידה הנכונה והטעמים אין דברים כאלה.
הדג רך ומתפרק ביחד עם הרוטב זה הכי ארוחת שישי, אני אוהבת להגיש את זה בתור מנה ראשונה לא כבד מידי מלא בחלבון ופותח את הטעמים לכל מה שעומד להגיע, אני ממליצה להכין מספר שעות מראש ואפילו יום הטעמים רק משתבחים.
30 דקות והסיר היפהפה מוגש לשולחן תנגבו לכם בכיף אל תשאירו כלום 🙂
3 – 4 מנות
מרכיבים:
4 פילטים של אמנון חצויים / חתוכים לרבע / שלמים
2 בצלים קצוצים דק
2 שיני שום פרוסות
100 ג' רסק עגבניות (2 כפות)
פלפל ירוק חריף חתוך קטן
2 – 1.5 כוסות מים
לימון גדול
תבלינים:
כפית פפריקה מרוקאית
כפית סוכר
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
שלושת רבעי כף א. מרק
הכנות:
1. להשרות את הדגים במיץ לימון כשעה לשטוף לייבש ובינתיים לשים בצד.
2. לחמם סיר רחב / סוטאז' עם שמן בכמות שתכסה את התחתית, לטגן את הבצלים עד הזהבה להוסיף את שיני השום ואת הפלפל החריף להמשיך לטגן עד שמזהיב קלות (אביב קורא מהסלון "אמא איזה ריח טוב יש לשום").
3. להוסיף תבלינים לערבב עם הבצל שכל הטעמים יפתחו להוסיף את הרסק, למלא את הקופסאות הריקות במים לנער ולהוסיף יחד עם שארית המים לבשל 5 דקות על אש בינונית אני ממליצה לבדוק טעמים לפני שהדגים נכנסים.
4. להוסיף את נתחי הדג לנער קלות את הסיר שהרוטב יכסה הכל לבשל על אש בינונית מכוסה 20 דקות, לפני ההגשה לפזר מעט פטרוזיליה קצוצה.
שלמות!
*השתמשתי בפלפל חריף גדול בלי הגרעינים.