מתכונים לראש השנה - ארוחת חג שקוצרת מחמאות
תדעו לכם שהפעם הפצצתי סידרתי לכם ארוחת חג מדהימה עם המון דברים טובים שמתי את כל המתכונים שאני אוהבת מהמנות הראשונות ועד האחרונות. אין כמו החריימה שלי טעים אמאל'ה, אז אם יש חריימה שאני לא אוסיף מרק ?
ברור שכן מרק עגבניות הורס עם העוף בתנור שהילדים שלי הכי אוהבים עם התוספת של התפוחי אדמה אין דברים כאלה, מאפינס קישואים משגע עם מוקפץ של מסעדות ולמי שאוהב חזה עוף דאגתי למתכון מעולה.
עוגת תפוחים הכי טעימה בעולם ברגע שתתחילו להכין לא תכינו שום עוגה אחרת וכמובן היא פרווה, הכי חשוב סדר עבודה לפי ימים מחולק מסודר איך עובדים ומגיעים לרגע ההגשה שהכל מחומם ומוגש לשולחן.
הכנות:
סדר ההכנה:
אני אוהבת להתארגן מראש וכמה שיותר דברים להכין מראש ככה שביום ההגשה יש לי כמה שפחות דברים להכין ואני עושה רק סיומות.
1. יומיים קודם:
הכנתי את המרק עגבניות אני ממליצה להשתמש בבסמטי זה יוצא יותר טוב, חריימה מתכון אהוב גם יומיים קודם, אני מצרפת את המאפינס קישואים ואת החצילים והפלפלים הטעמים רק משתבחים כמובן הכל נשמר מכוסה במקרר.
2. יום קודם:
בלילה הכנתי את השרופים בלי לטגן קיררתי והכנסתי למקרר, עוגת תפוחים בחושה משגעת בגלל שהיא כל כך מהירה הכנתי יום קודם אפשר גם יומיים קודם.
3. יום ההגשה:
סלט כרוב כשעתיים לפני ההגשה כולל רוטב לשמור מכוסה במקרר, חזה עוף (לא אוהבת להכין חזה עוף מראש) הכנתי בבוקר, לפני ההגשה אני מקפיצה קלות במחבת ומשם להגשה, 30 דקות לפני ההגשה חיממתי את המרק עגבניות במידה והוא סמיך להוסיף קצת מים לבשל 15 דקות ולשולחן.
4. חריימה לחמם על אש בינונית – נמוכה כ 15 – 20 דקות לפני ההגשה שהרוטב יבעבע בעדינות מידי פעם לנער הסיר במידה וסמיך מידי להוסיף מעט נוזלים, להגיש לשולחן הכי קרוב לחלה.
5. עוף בתנור ב 5 דקות הכנה לקראת הצהריים מי שממש לחוץ יכול להכין יום מראש, כשעה וחצי לפני ההגשה לכסות ולחמם על 180 מעלות כ 25 דקות, סגרתי את התנור כיסיתי את מאפינס קישואים והכנסתי לתנור אין צורך להדליק אותו 15 דקות בתנור כבוי ומשם לשולחן.
6. סלט חצילים ופלפלים כמו שזה לשולחן ליד החלה (ללא טיגון!)
7. הכנתי אורז עם גזר מספר שעות לפני להגשה המשכתי את הטיגון של התפוחי אדמה שיהיו יפים וזהובים, זוכרים את התנור החם והכבוי עם הקישואים ? הכנסתי את האורז וליד את התפוחי אדמה מכוסים שישמרו על חום ומשם לשולחן.
חזה עוף ברוטב צ'ילי מתוק טעים אש
אמאל'ה איזה טעים יצא לי, כשיוצא לי מתכון כל כך טוב שאני לא אחלוק איתכם ? כמה שאני אוהבת כשחזה עוף יוצא לי רך והכי כיף לראות את הילדים אוכלים ונהנים. באמת מתכון פשוט להכנה שנותן תוצאה נהדרת.חריימה ללקק ת'אצבעות!
חריימה עם הרוטב הכי קטלני שיצא לי להכין הוא סמיך בדיוק במידה הנכונה, נספג בחלה והוא עשיר עם בצל ופלפל חריף. עוף בתנור ב 5 דקות הכנה
זה המתכון של העוף הכי מבוקש אצלי בבית הילדים שלי מאוד אוהבים ואני אוהבת את הפשטות וקלות ההכנה זה שובה אותי. לתבל את הכנפיים ולהכניס לתנור הכי קל בקושי 5 דקות התעסקות אני מכניסה לתנור וביי ביי נתראה עוד 50 דקות
מרק עגבניות הכי טעים בעולם
בימים קרים וגשומים המרק הזה קלאסי פשטות מנצחת והתוצאה מושלמת אין על מרק עגבניות מפנק במיוחד סמיך עם המון עגבניות ונגיעות של שום מאפינס קישואים עם טיפ
המתכון הכי קל בעולם למאפינס קישואים בזכות טיפ אחד שסידר לי את המתכון ויצאו מאפינס מושלמים לארוחת צהריים.חצילים ופלפלים בתחמיץ ללא טיגון
מאז שגיליתי את השיטה הזאת לחצילים "מטוגנים" אני מאוהבת אני לא מפסיקה להכין חצילים בדרך הזאת, אין כמעט שמן ומה שיותר חשוב מבחינתי זה החיסכון בזמןסלט קולסלאו קלאסי ב 10 דקות הכנה
מעט מצרכים כרוב וגזר עם רוטב נהדר נותן סלט פריך ומרענן שכיף לאכול זה אחד הסלטים הכי פשוטים ואהובים שישתפוחי אדמה שרופים
יש מתכונים שאני מכינה שנים הילדים שלי אוהבים את המתכון הזה, אם להודות באמת וזה רק בינינו המתכון הזה הוא פשרה הילדים רוצים צ'יפס ולי לא בא על טיגונים בשמן עמוק לכן המתכון הזה נולד.אורז עם גזר
התעסקות של דקה אחת כל השאר על האש יוצא אורז נפלא אחד אחד מרגישים כל גרגיר, תוספת שכיף לאכול ובאמת כיף להכין.
עוגת תפוחים בחושה משגעת
עוגת תפוחים בחושה הכי שווה שיש וכל הסיפור שלה שאפשר להכין אותה בפחות מ 10 דקות וכמה שהיא פשוטה היא טעימה באופן שערורייתי, היא פרווה ללא תחליפים עסיסית רכה ומפנקת נדיר שיש עוגות כאלה.