יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכונים לפסח ניקי מבשלת תפריטי אירוח

ארוחת ליל הסדר 2016 תפריט מסודר

24 אפריל 2016
(Visited 24,631 times, 1 visits today)
סודות האירוח ליל הסדר 2016

ארוחת ליל הסדר 2016 תפריט מסודר

באמת ארוחה קלה, אני לא זוכרת כבר הרבה זמן שהכנתי כזאת ארוחה קלה ולא קשה. תעבדו בסדר שכתבתי ויש יופי של ארוחה.

מרכיבים:

התפריט בתמונות נמצא כאן

רעיונות לעיצוב שולחן לליל הסדר.

התפריט היה כדלקמן :

מנות ראשונות:
מרק עגבניות (ללא השמנת כמובן) משגע! המרק היה הצלחה חוסל עד תום.
דג מרוקאי  – בדרך כלל אני מכינה מנה ראשונה דגים, זאת מנה טעימה וקלה להתחיל את הארוחה איתה.

שני הסירים חוסלו כי רוב האנשים רצו גם וגם.  איזה כיף לראות סירים ריקים.

 

אולי תאהב גם את...♥

  • ארוחת ליל הסדר 2021

    לא להאמין עברה שנה מאז שכתבתי את זה והגיע פסח נוסף.
    אין ספק שפסח זה החג הכי טוב לבישולים אז בואו נתחיל. באופן מסורתי אני מעלה כל שנה תפריט מסודר ליל הסדר, מהמנות הראשונות ועד המתוקים ולא שכחתי את הלהיט של החג הבראוניז.
    אני יכולה לומר שכולם מכינים אותו כל שנה הוא הלהיט של החג, אחרי שתכינו תבינו כמה שהוא טוב. הרכבתי תפריט מפורט כמה שיותר בשביל לעזור לגולשים להכין ארוחה קלה ובלי להסתבך יותר מידי.

  • סלט חצילים פיקנטי בתנור

    יש לי רומן עם חצילים כבר שנים אני אוהבת את הירק הזה, מה לא הכנתי ממנו כל דבר שתעלו על דעת זה הירק שהכי מככב אצלי בארוחות שישי עם חלת שבת. למען האמת היו המון פעמים שהסלט חצילים אפילו לא הגיע לשולחן מרוב שיצא טעים נגמר הרבה קודם. אני לא יכולה לדמיין ארוחת שישי בלי סלט חצילים.  אמממ יש לי בעיה איתו הירק הזה אוהב שמן אז מה עושים ?
    איך אני מכינה את הסלט חצילים שאני הכי אוהבת אבל שפוי עם כמה שפחות שמן וכמובן שיצא טעים כמו שצריך.
    בניתי מתכון ואתם לא תאמינו ירדתי בכמות השמן באופן משמעותי ולא רק זה הצלחתי להגיע למתכון קל כמעט בלי טירחה וקיבלתי סלט חצילים פיקנטי אפוי בתנור הכי טעים שיש והכי חשוב שפוי ולא הרבה שמן.
    יש סרטון יש מתכון יאללה לעבודה 🙂

    5 מנות

  • ירקות מוחמצים ביתיים

    תוספת נהדרת לכל ארוחה, בעצם זאת אהבה ממבט ראשון.
    ירקות טריים ופריכים והכל בצנצנת אחת ואחרי יומיים קסם! ירקות מוחמצים שאי אפשר להפסיק לנשנש. מי בכלל חיכה לארוחה ? לא הפסקתי לנשנש את זה כל היום כל כך טעים.
    הכי מפתיע זה קלות ההכנה ואני אגיד לכם עוד משהו זה נראה המון אבל ממש לא זה מתחסל מהר. תקפידו על ירקות שנראים טוב שישמרו על הצבע והצורה.
    אני הכי אוהבת את הכרובית איזה פריכות מופלאה עם טעם חמצמץ משגע שמשלים כל מנה שדרוג מעולה לכריכים.
    חשוב לאכול ירקות נכון ? לכו להכין ירקות מוחמצים 🙂

  • בטטות אפויות בתנור

    קסם של מתכון בשניים שלושה מצרכים, כמעט בלי טירחה וזה יוצא מושלם!
    יש מתכונים שלא יוצאים לי מהראש ותאמינו לי שיש לי הרבה מתכונים שמתרוצצים שם. ברגע שהכנתי התאהבתי אהבה ממבט ראשון.
    אין כאן כמעט מצרכים יש כאן ירק נהדר שנכנס לתנור ונאפה בצורה מושלמת. איזה טעם נהדר יש לבטטה ללקק ת’אצבעות כמה טעים!

הכנות:

 

מנות עיקריות:
פרוסות צלי ברוטב פלפלים
– אין אפשרות לפשל עם בקר, כולם אוהבים וזאת מנה עיקרית נהדרת.
פרגיות בבצל – ולמי שלא אוהב בקר יש פרגיות, רוטב הבצל נהדר.
צלעות טלה – עוד מנה מנה עיקרית מעולה. צלעות כבש מומלץ בחום.

תוספות:
אגרולז – מצות ממולאות ירקות
מצות ממולאות תפוחי אדמה ופטריות – צריך מבחר שכל אחד ימצא את מה שהוא אוהב.
סלט חצילים – למי שלא מתלהב מבשר או סתם רוצה לאכול משהו קל שלא מכביד על הבטן, ירקות והרבה תוספת טעימה ביותר.
פלחי תפוחי אדמה אפויים – זה המתכון הכי טוב לתפוחי אדמה באתר.

סלטים:
מטבוחה – אני יכולה לגמור קערה שלמה עם מזלג, אני מאוד אוהבת עגבניות ובפרט במטבוחה.
חסה עם אגוזי מלך ותפוחים – סלט פשוט אבל התפוחים עושים כאן איזה קסם טעים. הסלט הזה מככב אצלי בארוחות
סלט ירוק עם ירקות קלויים –  יופי של שילוב ירקו קלויים עם עלים ירוקים

שונות:
לחמניות מקמח תפוחי אדמה 
סורבה תפוזים, הוגש מעט קפוא – חגיגה למבוגרים, לא לתת לילדים זה רק בשבילנו.
גרנולה שי לאורחים – חמוד ביותר זאת הייתה ההפתעה של הארוחה

קינוחים:
קצפת עם נשיקות ופקאנים מסוכרים –
הדברים הפשוטים שבחיים יוצרים קינוח כזה טעים, הבעיה שקשה להסתפק באחד…
בראוניז – הלהיט של פסח שנה שעברה, עשרות אלפי גולשים הכינו את המתכון הזה.
אגסים ביין אדום – פינוק למבוגרים ואיזה פינוק טעים
פירות

עכשיו נעשה סדר מה מכינים ובאיזה יום

ארבעה ימים לפני:
הוכן גוש הבשר וישר למקרר, לפחות ליומיים. הבראוניז הוכן ונכנס להקפאה. חרוסת הוכנה והוקפאה, גרנולה שי לאורחים, לסגור טוב בקופסא. הגרנולה מעולה אל תוותרו עליה אפילו בתור קינוח בסוף הארוחה.

יומיים לפני:
פרוסות בשר ברוטב הוכן ונכנס למקרר, פרגיות הוכנו ולמקרר, דג מרוקאי כנ”ל, ירקות מאודים ומטבוחה הוכנו ולמקרר. סלט חצילים להכין ולשמור במקרר

יום קודם:
מרק עגבניות, צלעות כבש, מצות ממולאות הוכנו עד שלב הטיגון, לחמניות הוכנו והוקפאו.
בלילה הכנתי את השולחן, סידרתי הכל ראיתי שלא חסר כלום, מילאתי את שקיות האורגנזה כולל תגיות.
לחתוך את תפוחי האדמה לשים במים ולמקרר. למלא את המצות ולשמור במקרר, לא לטגן עדיין.
להכין את האגסים ולהשאיר בסיר במקרר מידי פעם להזיז אותם שהצבע יכסה אותם באופן שווה.
בערב הכנתי את תפוחי אדמה.

יום האירוח
להכין את הסורבה ולשלוח להקפאה, זה לוקח כמה שעות אז לעשות את זה מוקדם שיספיק לקפוא.
לא לשכוח לערבב מידי פעם זה כל המטרה של הסורבה…
לטגן את המצות הממולאות ולשמור מכוסה בנייר כסף.
להוציא את הכדורי חרוסת  מההקפאה ולהעביר למקרר.
להכין את הקצפת והפקאנים, אני יודעת שזה קצת תיק להתחיל לעשות קינוחים ברגע האחרון אבל הוא שווה ובאמת לא הרבה עבודה.
סלטים עד שלב התיבול + רוטב בנפרד.
כשעה לפני ההגשה לחמם את התנור ל 180 מעלות, לכסות את הבשר, פרגיות, צלעות , תפוחי אדמה ולאפות כ 30 – 35 דקות.
לירקות המאודים והמטבוחה אפשר  לתת חימום קל על האש, המטבוחה נהדרת גם בטמ”פ החדר לטעום ולבדוק מה עדיף. כ 20 דקות לפני ההגשה לחמם את המרק והדגים.
כחצי שעה לפני ההגשה לכסות את המצות טוב עם נייר כסף ולחמם כ 15 דקות על 180 מעלות.
אני לא אומרת לחמם מראש את התנור כי הוא במילא חם רוב הזמן.
להפשיר את הלחמניות בערך 45 דקות לפני ההגשה ולכסות. התנור עדיין חם מהחימום של האוכל אז להכניס את הלחמניות לחימום קל.
כ 30 דקות לפני ההגשה לחמם את המרק והדג המרוקאי על האש, להשאיר מכוסה עד ההגשה.
לא לשכוח לתבל את הסלטים לפני ההגשה ולהוציא את הבראוניז מההקפאה. עוד תזכורת קלה הסורבה ממתין בהקפאה. להוציא את האגסים מהיין, האפשרויות הן להגיש כמו שזה או שאפשר לפרוס, להגיש עם גלידת וניל טובה.

הערות:
ארוחה לא קשה ואם עובדים לפי הסדר זה קלי קלות. אם פספסתי משהו וזה בהחלט יכול להיות נא להסב את תשומת ליבי.

חג אביב שמח

למי שמחפש חיים קלים יותר הנה לאפות לפסח, 10 דקות הכנה וזה מוגש לשולחן, מומלץ בחום. המתכון נמצא בקישור הזה, מוזמנים להיכנס.

 

גולשים מכינים וממליצים:

עדינה : ” תקשיבי כזה פסח לא היה לנו בחיים פסח שכולו ניקי!!! ברכנו אותך מהבקר עד הלילה. הכנתי בשר וחזה עוף יצא פצצה!! ואת כל מתכוני הבורקס מצה, ומצה ברי, פנקייקס, טוסט מצה, עוגות, עוגת מצה סלטי ירק ועוד… הבן שלי לא אוהב מצות אבל השנה סיימנו את כל קופסת המצות בזכות כל המתכונים שלך. אין עליך מהיום שגיליתי אותך אני רק ממליצה לכולם!! תודה גם בשם בעלי והבן שלי תבורכי!!!”

הרשם
עדכן
2 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

מוגזם! יותר מידיי אוכל. איך אפשר לטעום כל כך הרבה מנות? ולמה את מכינה הכל לבד?
וגם מוזר ליל סדר עם מרק עגבניות ולא מרק עוף צח קלאסי עם קניידלעך