יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכונים עם תותים עוגות וקינוחים עוגות מוס

עוגת תותים וקצפת

14 יוני 2012
(Visited 159,151 times, 9 visits today)

עוגת תותים וקצפת

“תותים תותים בואי נקנה רק תותים…” כבר החלטתם איזו עוגה אתם מכינים לשבת ? עוגה נוסטלגית שסבתא שלי הייתה מכינה כשהיינו ילדים, שילוב קלאסי של טורט רך עם המון קצפת ותותים. העוגה הזאת בשבילך סבתא מכל הלב ♥

גודל תבנית: 24″

מרכיבים:

6 ביצים מופרדות
170 ג` סוכר (כוס פחות כף וחצי)
140 ג` קמח תופח (כוס)
כפית תמצית וניל
3 כפות שמן
חצי קילו תותים פרוסים
100 ג` סוכר (חצי כוס)

קרם וניל:
אינסטנט וניל
שמנת מתוקה / ריץ לפרווה
כוס חלב / חלב סויה לפרווה

אולי תאהב גם את...♥

  • שושני גבינה

    אין כמו עוגת שמרים זאת המלכה של העוגות ועוגת שמרים עם גבינה זאת עוגה מופלאה רכה אוורירית נהדרת.
    זאת אחת העוגות הכי טעימות שתכינו תוסיפו מילוי גבינה וקיבלתם עוגה שאי אפשר לעמוד בפניה.
    הבצק משגע קל לעבודה, תנו לו את הזמן שלו לתפוח ותקבלו תוצאה נהדרת, הבעיה שלי זה עם המילוי שכל הזמן טעמתי ממנו כפית פה כפית שם 🙂 בא לכם להשקיע ולקבל המון מחמאות ? תדמיינו שבלולי שמרים חמים עם גבינה ולא תרגישו איך השבלולים האלה מתחסלים. מחמאות מפה ועד הודעה חדשה.
    את הדבר הכי חשוב לא אמרתי תסתכלו על דרך ההכנה היא שונה מהרגיל.

    11 שושני גבינה
    תבנית 26 + אינגליש קייק 30 ס”מ

  • עוגת בננות בחושה פרווה

    תנו לי עוגות בחושות בלי לסבך את החיים ובלי ללכלך יותר מידי כלים.
    קערה מקסימום שתי קערות, בננות, אגוזים קינמון, שוקולד צ’יפס מתכון לעוגת בננות פשוטה שיוצאת נהדר.
    יש לכם 5 דקות ? נהדר תכינו את העוגה היא יוצאת מופלא והיא כל כך קלה.
    במקרה היו לי בננות על השיש משם הדרך אל התנור הייתה קצרה ואפילו לא הפעלתי את המיקסר אין יותר טוב מזה ויש לי עוגה טובה לשבת. מומלץ לראות את הסרטון לפני שמתחילים להכין.

    אינגליש קייק, תבנית עגולה קוטר 18

  • ספינג’

    אני יודעת שאת המשפט הזה אומרים הרבה ואני בכל זאת אחזור עליו, מזל שחנוכה מגיע פעם בשנה המתכון הזה הורס! אי אפשר לעמוד בפניו.
    אני כמעט אומרת לכם תעזבו אל תכינו מרגע שמתחילים להכין אי אפשר להפסיק תמצאו את עצמכם מכינים כל השנה ולא רק בחנוכה.
    נראה אתכם מכינים ואוכלים רק אחד :), התפקיד שלי במשפחה זה להכין את הספינג’ והמחמאה הכי טובה שאומרים לי שהטעם ממש כמו של הדודה המרוקאית שהיא רמה בפני עצמה.
    אני חייבת להוסיף הבצק לא נוח לעבודה בדיוק להיפך הוא מעצבן, דביק, לא נוח תזרמו איתו בסוף יוצא ספינג’ נהדר רך מאוד, מסוכר עם טעם נהדר.
    תראו בסרטון איך אני עובדת איתו נתתי כמה טיפים ואל תתרגשו אם הראשון לא יוצא טוב.

    16 ספינג’

  • רולדה מדהימה עם קצפת כמו בקונדיטוריה

    אני אוהבת נוסטלגיה לחזור לעבר ולהכין את המתכונים שהאימהות והסבתות הכינו, כמה רגש ואהבה יש בעוגות של פעם. אני עד היום נזכרת בערגה בעוגות שסבתא שלי הכינה.
    היום אני עושה טיול בעמק הזיכרונות עם רולדת ספוג של פעם אני מכירה את העוגה הזאת מהילדות וכמה שאהבתי את הרכות של הספוג, הרי זאת אחת העוגות הכי רכות שיש והיא מלאה קרם טעים שאי אפשר לעמוד בפניו.
    זיכרונות זה דבר יפה אבל רציתי קצת לשדרג ולהפוך את העוגה ליותר יפהפייה כמו בקונדיטוריה וביתית כמובן ואיך בדיוק עשיתי את זה ? מוזמנים לראות את הסרטון אני יכולה לומר שפרסתי את העוגה קיבלתי קריאות ואוווו.
    אני מאוד ממליצה לראות את הסרטון לפני שמכינים את העוגה זה יחסוך הרבה תקלות בדרך.

הכנות:

1. להשרות את התותים עם הסוכר (חצי כוס) למשך הלילה.

2. חלבונים וסוכר לקצף יציב. לטרוף חלמונים, תמצית וניל ושמן, לקפל את החלמונים לקצף, לקפל את הקמח לקצף.

3. חום בינוני, בסביבות 30 דקות. כשהעוגה יוצאת מהתנור לצקת עליה את המיץ שנוצר מההשריה של התותים, באופן שווה, לצנן.

4. להקציף, אינסטנט, שמנת , חלב  לקרם יציב, למרוח על העוגה, לקשט בתותים.

הערות:
ניתן להכין את העוגה פרווה.

לפייסבוק שלי

גולשים מכינים וממליצים:

בשלולה : עוגה מ ד ה י מ ה!! הכנתי לכבוד שבת ולא נשאר פירור!!

שרון : הכנתי פרווה, עם מים ושמנת צמחית. יצא מדהים!!! תודה ניקי ב!

לירז : “עוגה מושלמת. הכנתי וקיבלתי אינסוף מחמאות. בהחלט מאמצת את המתכון”

רוית : “הכנתי אותה היום לארוחת שישי יצאה מעולההה
לא הפסיקו לבקש עוד ועוד מגדול עד קטן . תודה”

הרשם
עדכן
523 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי , לפני שאני מביאה את העוגה אמורה להיות לי נסיעה בערך של שעתיים באוטובוס , השאלה שלי היא אם כדאי להקפיא את העוגה יום לפני הנסיעה יחד עם התותים או אם כדאי להכין את העוגה יום לפני ובאותו יום שאני נוסעת לקשט עם התותים לאחר שהיא היתה במקרר בלילה ? ( או אם יש לך אלטרנטיבה אחרת ) מה כדאי ?

היי ניקי רציתי לשאול לא ברור לי עם מערבבים אחרי שמקציפים חלמונים עם סוכר את החלבונים ואז מקפלים ומה זה לטרוף את החלבונים יכולה יותר לפרט על זה בבקשה תודה לך מכין לילד ליום הולדת היום

הי ניקי, לפני השריית התותים לשטוף אותם או שהשטיפה תהרוס את המרקם של הפרי?

היי רציתי לדעת אם חייב להשרות את התותים או שאפשר בלי?

חזרתי להגיד שאת פשוט אלופה!!!

עוגה מושלמת…
יצא מושלם על הפעם הראשונה

היי, לא הבנתי אחרי שעושים קצף מהחלבונים והסוכר אז להוסיף את זה לתערובת השנייה? של החלמונים?

האם חותכים את התותחים לפני ההשריה או אחרי?