עוגת תותים וקצפת
"תותים תותים בואי נקנה רק תותים…" כבר החלטתם איזו עוגה אתם מכינים לשבת ? עוגה נוסטלגית שסבתא שלי הייתה מכינה כשהיינו ילדים, שילוב קלאסי של טורט רך עם המון קצפת ותותים. העוגה הזאת בשבילך סבתא מכל הלב ♥
גודל תבנית: 24"
מרכיבים:
6 ביצים מופרדות
170 ג` סוכר (כוס פחות כף וחצי)
140 ג` קמח תופח (כוס)
כפית תמצית וניל
3 כפות שמן
חצי קילו תותים פרוסים
100 ג` סוכר (חצי כוס)
קרם וניל:
אינסטנט וניל
שמנת מתוקה / ריץ לפרווה
כוס חלב / חלב סויה לפרווה
הכנות:
2. להקציף חלבונים וסוכר לקצף יציב לטרוף חלמונים שמן ותמצית וניל ולקפל את החלבונים, את הקמח לקפל אל הקצף.
3. חום בינוני, בסביבות 30 דקות. כשהעוגה יוצאת מהתנור לצקת עליה את המיץ שנוצר מההשריה של התותים, באופן שווה, לצנן.
4. להקציף, אינסטנט, שמנת , חלב לקרם יציב, למרוח על העוגה, לקשט בתותים.
הערות:
ניתן להכין את העוגה פרווה.
גולשים מכינים וממליצים:
בשלולה : עוגה מ ד ה י מ ה!! הכנתי לכבוד שבת ולא נשאר פירור!!
שרון : הכנתי פרווה, עם מים ושמנת צמחית. יצא מדהים!!! תודה ניקי ב!
לירז : "עוגה מושלמת. הכנתי וקיבלתי אינסוף מחמאות. בהחלט מאמצת את המתכון"
רוית : "הכנתי אותה היום לארוחת שישי יצאה מעולההה
לא הפסיקו לבקש עוד ועוד מגדול עד קטן . תודה"