עוגת תותים וקצפת

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

עוגת תותים וקצפת

“תותים תותים בואי נקנה רק תותים…” כבר החלטתם איזו עוגה אתם מכינים לשבת ? עוגה נוסטלגית שסבתא שלי הייתה מכינה כשהיינו ילדים, שילוב קלאסי של טורט רך עם המון קצפת ותותים. העוגה הזאת בשבילך סבתא מכל הלב ♥

גודל תבנית: 24″

מרכיבים:

6 ביצים מופרדות
170 ג` סוכר (כוס פחות כף וחצי)
140 ג` קמח תופח (כוס)
כפית תמצית וניל
3 כפות שמן
חצי קילו תותים פרוסים
100 ג` סוכר (חצי כוס)

קרם וניל:
אינסטנט וניל
שמנת מתוקה / ריץ לפרווה
כוס חלב / חלב סויה לפרווה

הכנות:

1. להשרות את התותים עם הסוכר (חצי כוס) למשך הלילה.

2. חלבונים וסוכר לקצף יציב. לטרוף חלמונים, תמצית וניל ושמן, לקפל את החלמונים לקצף, לקפל את הקמח לקצף.

3. חום בינוני, בסביבות 30 דקות. כשהעוגה יוצאת מהתנור לצקת עליה את המיץ שנוצר מההשריה של התותים, באופן שווה, לצנן.

4. להקציף, אינסטנט, שמנת , חלב  לקרם יציב, למרוח על העוגה, לקשט בתותים.

הערות:
ניתן להכין את העוגה פרווה.

לפייסבוק שלי

106034 צפיות 35 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

בשלולה : עוגה מ ד ה י מ ה!! הכנתי לכבוד שבת ולא נשאר פירור!!

שרון : הכנתי פרווה, עם מים ושמנת צמחית. יצא מדהים!!! תודה ניקי ב!

לירז : “עוגה מושלמת. הכנתי וקיבלתי אינסוף מחמאות. בהחלט מאמצת את המתכון”

רוית : “הכנתי אותה היום לארוחת שישי יצאה מעולההה
לא הפסיקו לבקש עוד ועוד מגדול עד קטן . תודה”

523
תגובות

  הרשם  
עדכן
אוריה

היי ניקי , לפני שאני מביאה את העוגה אמורה להיות לי נסיעה בערך של שעתיים באוטובוס , השאלה שלי היא אם כדאי להקפיא את העוגה יום לפני הנסיעה יחד עם התותים או אם כדאי להכין את העוגה יום לפני ובאותו יום שאני נוסעת לקשט עם התותים לאחר שהיא היתה במקרר בלילה ? ( או אם יש לך אלטרנטיבה אחרת ) מה כדאי ?

דדי

היי ניקי רציתי לשאול לא ברור לי עם מערבבים אחרי שמקציפים חלמונים עם סוכר את החלבונים ואז מקפלים ומה זה לטרוף את החלבונים יכולה יותר לפרט על זה בבקשה תודה לך מכין לילד ליום הולדת היום

רונית

הי ניקי, לפני השריית התותים לשטוף אותם או שהשטיפה תהרוס את המרקם של הפרי?

נועה

היי רציתי לדעת אם חייב להשרות את התותים או שאפשר בלי?

1 30 31 32