עוגת תותים וקצפת

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

עוגת תותים וקצפת

“תותים תותים בואי נקנה רק תותים…” כבר החלטתם איזו עוגה אתם מכינים לשבת ? עוגה נוסטלגית שסבתא שלי הייתה מכינה כשהיינו ילדים, שילוב קלאסי של טורט רך עם המון קצפת ותותים. העוגה הזאת בשבילך סבתא מכל הלב ♥

גודל תבנית: 24″

מרכיבים:

6 ביצים מופרדות
170 ג` סוכר (כוס פחות כף וחצי)
140 ג` קמח תופח (כוס)
כפית תמצית וניל
3 כפות שמן
חצי קילו תותים פרוסים
100 ג` סוכר (חצי כוס)

קרם וניל:
אינסטנט וניל
שמנת מתוקה / ריץ לפרווה
כוס חלב / חלב סויה לפרווה

הכנות:

1. להשרות את התותים עם הסוכר (חצי כוס) למשך הלילה.

2. חלבונים וסוכר לקצף יציב. לטרוף חלמונים, תמצית וניל ושמן, לקפל את החלמונים לקצף, לקפל את הקמח לקצף.

3. חום בינוני, בסביבות 30 דקות. כשהעוגה יוצאת מהתנור לצקת עליה את המיץ שנוצר מההשריה של התותים, באופן שווה, לצנן.

4. להקציף, אינסטנט, שמנת , חלב  לקרם יציב, למרוח על העוגה, לקשט בתותים.

הערות:
ניתן להכין את העוגה פרווה.

לפייסבוק שלי

59362 צפיות 95 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

בשלולה : עוגה מ ד ה י מ ה!! הכנתי לכבוד שבת ולא נשאר פירור!!

שרון : הכנתי פרווה, עם מים ושמנת צמחית. יצא מדהים!!! תודה ניקי ב!

לירז : “עוגה מושלמת. הכנתי וקיבלתי אינסוף מחמאות. בהחלט מאמצת את המתכון”

רוית : “הכנתי אותה היום לארוחת שישי יצאה מעולההה
לא הפסיקו לבקש עוד ועוד מגדול עד קטן . תודה”

428
תגובות

  הרשם  
עדכן
לינוי

היי ניקי היקרה (:
סיימתי להכין את הבסיס אך כשבאתי להכין את שכבת הקרם שמתי לב שיש לי חצי שקית אינסטנס ולא שלמה . יש לך רעיון מה אני יכולה להוסיף שישלים את החסר או שאני חייבת ללכת לקנות שקית מלאה ..
אגב יש לי שקית מלאה פודינג שוקולד אם זה עוזר..

רוטמן יפה

הי ניקי..לא הבנתי לגבי הביצים..בתחילת רשימת המצרכים כתוב 6 ביצים ובמתכון הישתמשת ב 2 ביצים תוכלי להבהיר בבקשה..

דנה

האם אפשר להכין את העוגה יום יומיום מראש?

נועה

היי מה שלומך?
מכיוון ויצאה לי מעט קצפת הוספתי מעט קצפת מחלבונים וסוכר וקיבלתי ביניהם כדי שהקצפת תקבל נפח.
כמה זמן אני צריכה לשים את העוגה במקרר על מנת שהיא תייצב ותוכל להיחתך בקלות?

Katerina Kabakov

מה הכוונה לקפל ?

יעל

על איזה חום לכוון את התנור?

1 24 25 26