עוגת תותים וקצפת
העוגה הזאת מחזירה אותי לילדות סבתא שלי הייתה מכינה אותה עד היום אני זוכרת את הטעמים בפה השילוב של הטורט על הקצפת והתותים זה אמאל'ה, עוגה נוסטלגית שכולנו גדלנו עליה ובחורף אני לא מכירה משפחה שלא מכינה אותה.
היא בנויה ממספר שכבות של עוגת טורט משובחת עוגה רכה במיוחד, קצפת וניל שהילדים מאוד אוהבים וכמובן שכבת תותים, עוגה יפהפייה מהילדות לא מסובכת בכלל רק נראית אבל ברגע שמתחילים להכין מבינים כמה שהיא פשוטה.
התוצאה הסופית כולם נופלים ממנה וגם עוד 50 שנה יכינו אותה כי אין כמו העוגות של סבתא.
תבנית קוטר 24
מרכיבים:
6 ביצים מופרדות
170 ג` סוכר (כוס פחות כף וחצי)
140 ג` קמח תופח (כוס)
כפית תמצית וניל
3 כפות שמן
חצי קילו תותים פרוסים
100 ג` סוכר (חצי כוס)
קרם וניל:
80 ג' א. אינסטנט וניל (4 כפות)
250 מ"ל שמנת מתוקה / ריץ לפרווה
240 מ"ל חלב (כוס) / חלב סויה לפרווה
הכנות:
1. לחתוך את העוקץ מהתותים לפרוס לפרוסות להעביר לקערה לפזר את הסוכר ולהשאיר מספר שעות במקרר (לא חובה הסבר בהמשך)
2. בעזרת הבלון להקציף חלבונים וסוכר לקצף יציב כלומר הקצף נשאר יציב על הבלון, לטרוף חלמונים שמן ותמצית וניל לתערובת אחידה ולקפל אל החלבונים, בסיום לקפל את הקמח אל הקצף בסבלנות עד לאיחוד.
3. לחמם תנור ל 180 מעלות ולשמן את התבנית.
4. להעביר לתבנית לשטח באופן שווה לאפות כ 30 דקות העוגה מזהיבה מומלץ לבדוק במרכז עם קיסם.
5. לסנן את המיץ מהתותים ולהרטיב את העוגה כשהיא יוצאת מהתנור באופן שווה ולצנן.
6. בקערת וו הבלון להקציף שמנת מתוקה חלב ואינסטנט וניל לקצפת יציבה למרוח על העוגה ולקשט עם פרוסות התותים.
7. מי שמוותר על ההשרייה של התותים להרתיח 1/4 כוס סוכר עם שליש כוס מים מספר דקות ולהרטיב את העוגה כשהיא יוצאת מהתנור.
עוגת תותים וקצפת שכבות:
מצרכי העוגה אותו דבר למעט הקרם:
250 מ"ל שמנת מתוקה (גביע)
60 מ"ל חלב (רבע כוס)
כף גדושה סוכר (לא חובה)
כף גדושה אינסטנט וניל
אני ממשיכה מסעיף 5:
אחרי שהעוגה מתקררת לחצות לשניים להרטיב את שני החלקים עם מיץ התותים, להקציף שמנת אינסטנט, חלב וסוכר לקצפת יציבה למרוח על חלק אחד של העוגה ומעל להניח את החלק השני של העוגה, להכין שוב את הקרם ולמרוח על החצי השני בחלק העליון(עוגת שכבות)
לקשט עם תותים.
גולשים מכינים וממליצים:
בשלולה : עוגה מ ד ה י מ ה!! הכנתי לכבוד שבת ולא נשאר פירור!!
שרון : הכנתי פרווה, עם מים ושמנת צמחית. יצא מדהים!!! תודה ניקי ב!
לירז : "עוגה מושלמת. הכנתי וקיבלתי אינסוף מחמאות. בהחלט מאמצת את המתכון"
רוית : "הכנתי אותה היום לארוחת שישי יצאה מעולההה
לא הפסיקו לבקש עוד ועוד מגדול עד קטן . תודה"