עוגת תותים וקצפת

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

עוגת תותים וקצפת

“תותים תותים בואי נקנה רק תותים…” כבר החלטתם איזו עוגה אתם מכינים לשבת ? עוגה נוסטלגית שסבתא שלי הייתה מכינה כשהיינו ילדים, שילוב קלאסי של טורט רך עם המון קצפת ותותים. העוגה הזאת בשבילך סבתא מכל הלב ♥

גודל תבנית: 24″

מרכיבים:

6 ביצים מופרדות
170 ג` סוכר (כוס פחות כף וחצי)
140 ג` קמח תופח (כוס)
כפית תמצית וניל
3 כפות שמן
חצי קילו תותים פרוסים
100 ג` סוכר (חצי כוס)

קרם וניל:
אינסטנט וניל
שמנת מתוקה / ריץ לפרווה
כוס חלב / חלב סויה לפרווה

הכנות:

1. להשרות את התותים עם הסוכר (חצי כוס) למשך הלילה.

2. חלבונים וסוכר לקצף יציב. לטרוף חלמונים, תמצית וניל ושמן, לקפל את החלמונים לקצף, לקפל את הקמח לקצף.

3. חום בינוני, בסביבות 30 דקות. כשהעוגה יוצאת מהתנור לצקת עליה את המיץ שנוצר מההשריה של התותים, באופן שווה, לצנן.

4. להקציף, אינסטנט, שמנת , חלב  לקרם יציב, למרוח על העוגה, לקשט בתותים.

הערות:
ניתן להכין את העוגה פרווה.

לפייסבוק שלי

30840 צפיות 53 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

בשלולה : עוגה מ ד ה י מ ה!! הכנתי לכבוד שבת ולא נשאר פירור!!

שרון : הכנתי פרווה, עם מים ושמנת צמחית. יצא מדהים!!! תודה ניקי ב!

לירז : “עוגה מושלמת. הכנתי וקיבלתי אינסוף מחמאות. בהחלט מאמצת את המתכון”

רוית : “הכנתי אותה היום לארוחת שישי יצאה מעולההה
לא הפסיקו לבקש עוד ועוד מגדול עד קטן . תודה”

390
תגובות

  הרשם  
עדכן
נתלי

לא כ”כ הבנתי..
בתמונה מופיע עוגת גבינה ותותים.
ובמתכון אין מתכון לעוגה או שאני טועה ולא הבנתי נכון?

סיגל

אם אני משתמשת בקרם קוקוס עבור גרסת הפרווה, האם אצטרך גם כוס סויה? נראה לי אפשר לוותר?

נעמה

היי ניקי , אחרי ההקצפה, לערבב את שאר החומרים עם כף רגילה? אני בדרכ מקציפה במיקסר ומוסיפה גם את שאר החומרים תוך כדי הקצפה. מה נכון לעשות? תודה!

ליאור

רציתי לשאול, חום בינוני הכוונה היא ל 180 מעלות, נכון?
בנוסף, אני מעוניינת לחצות את העוגה לחצי ולשים תותים וקצפת בין השכבות, חושבת אולי לצפות את הצדדים של העוגה בשכבה דקה של קצפת — מוגזם?
כמה ימים אפשר לאכסן אותה במקרר?
סליחה על הבורות זו פעם ראשונה שאני מתעסקת עם עוגת טורט!

1 22 23 24