עוגת תותים וקצפת

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

עוגת תותים וקצפת

“תותים תותים בואי נקנה רק תותים…” כבר החלטתם איזו עוגה אתם מכינים לשבת ? עוגה נוסטלגית שסבתא שלי הייתה מכינה כשהיינו ילדים, שילוב קלאסי של טורט רך עם המון קצפת ותותים. העוגה הזאת בשבילך סבתא מכל הלב ♥

גודל תבנית: 24″

מרכיבים:

6 ביצים מופרדות
170 ג` סוכר (כוס פחות כף וחצי)
140 ג` קמח תופח (כוס)
כפית תמצית וניל
3 כפות שמן
חצי קילו תותים פרוסים
100 ג` סוכר (חצי כוס)

קרם וניל:
אינסטנט וניל
שמנת מתוקה / ריץ לפרווה
כוס חלב / חלב סויה לפרווה

הכנות:

1. להשרות את התותים עם הסוכר (חצי כוס) למשך הלילה.

2. חלבונים וסוכר לקצף יציב. לטרוף חלמונים, תמצית וניל ושמן, לקפל את החלמונים לקצף, לקפל את הקמח לקצף.

3. חום בינוני, בסביבות 30 דקות. כשהעוגה יוצאת מהתנור לצקת עליה את המיץ שנוצר מההשריה של התותים, באופן שווה, לצנן.

4. להקציף, אינסטנט, שמנת , חלב  לקרם יציב, למרוח על העוגה, לקשט בתותים.

הערות:
ניתן להכין את העוגה פרווה.

לפייסבוק שלי

77206 צפיות 18 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

בשלולה : עוגה מ ד ה י מ ה!! הכנתי לכבוד שבת ולא נשאר פירור!!

שרון : הכנתי פרווה, עם מים ושמנת צמחית. יצא מדהים!!! תודה ניקי ב!

לירז : “עוגה מושלמת. הכנתי וקיבלתי אינסוף מחמאות. בהחלט מאמצת את המתכון”

רוית : “הכנתי אותה היום לארוחת שישי יצאה מעולההה
לא הפסיקו לבקש עוד ועוד מגדול עד קטן . תודה”

472
תגובות

  הרשם  
עדכן
אנונימי

היי ניקי אני רוצה להכין את העוגה למחר . האם אפשר להכין אותה היום כבר ? האם להכין הכל היום או רק חלק מהשלבים?

נטליי

היי ניקי, האם להשרות את התותים והסוכר? בחוץ או במקרר ? ולאיזה גובה העוגה תופחת?

ליטל25

הי ניקי מה שלומך? עשיתי את העוגה אתמול לפי ההוראות .. אבל הבסיס של העוגה יצא ממש גבוה לא כמו אצלך בתמונה, פעלתי ממש לפי ההוראות שלך (והרי רציתי רק בסיס לא ממש דומננטיות שתשלוט ותגנוב את כל הטעם:( ) מה יכול להיות גרם לכך שיצא כל כך גגבוה????

נסטיה

שלום ניקי היקרה,
מה דעתך אם אני אכין את העוגה בתבנית 26,כך שהיא תצא נמוכה יותר ועל שכבת התותים לשפוך ג’לי תותים, זה מין רעין שעלה לי ואין לי מושג אם זה יצליח ,מה דעתך ?
מחכה בקוצר רוח לניוזלטר שלך מחר,ולמתכונים לשבועות..מכורה לאתר שלך !! את מדהימה

אנונימית

קודם כל האתר שלך מדהים!
אני תמיד לוקחת מתכונים מכאן וממליצה לכולם ..
ובקשר לעוגה הזאת-תמיד הכינו אותה חלבית ואני בתור רגישה לחלב לא יכולתי לאכול ממנה,איזה כיף ששמת גם תחליפים,תודה:)

ורד עוז

יצאה מעולה!! קלה וטעימה. תודה רבה לך, את עושה עבודת קודש :))

ליב22

הי ניקי, תודה על כל המתכונים הנפלאים!!!
נגמרה עונת התותים…מה לדעתך כדאי לשים במקום?

1 2 3 29