עוגת תותים וקצפת

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

עוגת תותים וקצפת

“תותים תותים בואי נקנה רק תותים…” כבר החלטתם איזו עוגה אתם מכינים לשבת ? עוגה נוסטלגית שסבתא שלי הייתה מכינה כשהיינו ילדים, שילוב קלאסי של טורט רך עם המון קצפת ותותים. העוגה הזאת בשבילך סבתא מכל הלב ♥

גודל תבנית: 24″

מרכיבים:

6 ביצים מופרדות
170 ג` סוכר (כוס פחות כף וחצי)
140 ג` קמח תופח (כוס)
כפית תמצית וניל
3 כפות שמן
חצי קילו תותים פרוסים
100 ג` סוכר (חצי כוס)

קרם וניל:
אינסטנט וניל
שמנת מתוקה / ריץ לפרווה
כוס חלב / חלב סויה לפרווה

הכנות:

1. להשרות את התותים עם הסוכר (חצי כוס) למשך הלילה.

2. חלבונים וסוכר לקצף יציב. לטרוף חלמונים, תמצית וניל ושמן, לקפל את החלמונים לקצף, לקפל את הקמח לקצף.

3. חום בינוני, בסביבות 30 דקות. כשהעוגה יוצאת מהתנור לצקת עליה את המיץ שנוצר מההשריה של התותים, באופן שווה, לצנן.

4. להקציף, אינסטנט, שמנת , חלב  לקרם יציב, למרוח על העוגה, לקשט בתותים.

הערות:
ניתן להכין את העוגה פרווה.

לפייסבוק שלי

77203 צפיות 15 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

בשלולה : עוגה מ ד ה י מ ה!! הכנתי לכבוד שבת ולא נשאר פירור!!

שרון : הכנתי פרווה, עם מים ושמנת צמחית. יצא מדהים!!! תודה ניקי ב!

לירז : “עוגה מושלמת. הכנתי וקיבלתי אינסוף מחמאות. בהחלט מאמצת את המתכון”

רוית : “הכנתי אותה היום לארוחת שישי יצאה מעולההה
לא הפסיקו לבקש עוד ועוד מגדול עד קטן . תודה”

472
תגובות

  הרשם  
עדכן
חן

היי ניקי
התחתית יצאה לי ממש גבוהה ודחוסה קצת
ואז יצא שיש בקושי שכבה של קרם
מה הסיבה?

גלית

היי ניקי,
האם העוגה תחזיק נסיעה של שעה וחצי?
אני רוצה לקחת אותה לעבודה
תודה 🙂

אושרת

היי ניקי, תודה רבה על המתכונים המדהימים! שאלה לגבי השריית התותים: להשרות למשך כמה שעות במקום לילה זה בסדר? וגם, להשרות את התותים רק עם סוכר או שצריך גם מים?

הדר

הי ניקי, תודה רבה לך על האתר המעולה! אני מעריצה שרופא.
אני מכינה עוגה ליום ההולדת של הבן שלי (יהיו 2 עוגות שונות ל-22 ילדים בערך)
חשבתי להכין באותן כמויות אבל תבנית של 28 או 30 שהבצק למטה יהיה נמוך, מעליו קצפת ומעל תותים וג’לי אדום. זה נראה לך גודל בסדר?
לא יהיה לי זמן לשים את התותים עם סוכר במקרר, ראיתי שכתבת שאפשר לשים 1/3 כוס מים ו-1/3 כוס מי סוכר. האם המים רותחים כדי להמיס את הסוכר? לשים את כל הכמות על הבצק(יוצא 2/3 כוס)?
אני מכינה את העוגה היום ואשמח לעזרתך הדחופה…..
האם כדאי שאשים לייצוב במקרר לפני התותים והג’לי?

טליה כהן

היי ניקי,
חייב קמח תופח?

Gal

הכנתי את הבסיס של העוגה על תבנית קטנה יותר מסתבר והיא יצאה לי מאוד גבוהה, לא נראה לי יש מקום להוסיף את הקצפת.. מה את מציעה לי לעשות כדי להציל את המצב בבקשה??

אביבה

האם אפשר לשים מים במקום חלב עם הפודינג וניל?