עוגת טורט רכה בטעם של פעם

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת טורט רכה בטעם של פעם

עוגת טורט רכה בטעם של פעם

עוגת טורט רכה בטעם של פעם, אני מחכה כבר הרבה זמן שמחירי התותים ירדו, כל קניה בחנות הירקות השאלה הרגילה “מה קורה עם מחירי התותים ?” וכרגיל המחירים כל פעם גבוהים. ולא יעזור כמה שהתותים יפים, אדומים ומושכים את העין הם ישארו על המדף בחנות עד לפעם הבאה.
בפעם האחרונה בעל החנות אמר לי שהמחיר כבר סביר, התלבטתי ובסוף החלטתי לקנות הרי הילדים שלי מתים על תותים והדבר הכי יפה שיש זאת עוגה עם הרבה קצפת ותותים.

גודל תבנית: 26″

מרכיבים:

6 ביצים מופרדות
200 ג’ סוכר (כוס)
140 ג` קמח תופח (כוס)
5 כפות שמן

סירופ סוכר:
חצי כוס מים
כף סוכר

קרם וניל:
אינסטנט וניל
500 מ”ל שמנת מתוקה (2 חבילות) / ריץ לפרווה
חצי כוס חלב / חלב סויה לפרווה

תותים  לקישוט

הכנות:

1. להקציף חלבונים כשמתחיל להיווצר קצף להוסיף את הסוכר באיטיות ולהקציף לקצף יציב. לטרוף חלמונים ושמן, לקפל את החלמונים לקצף, לקפל את הקמח לקצף.

2.. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות 30 דקות עד שהטורט זהוב או עד שקיסם שננעץ במרכז הטורט יוצא נקי, לצנן ולחתוך את הטורט לשניים לרוחב.

3. לבשל את מצרכי הסירופ ולהרטיב את החלק התחתון, להקציף את מצרכי הקרם לקרם יציב ולמרוח על החלק התחתון. מניחים מעל את החלק השני של הטורט, להרטיב אותו עם סירופ סוכר, לצפות / לקשט בקרם את העוגה ולעטר בתותים.

4. אפשר לוותר על חציית הטורט ולהשתמש בקרם הבא:

קרם וניל:
שמנת מתוקה
אינסטנט וניל
3/4 כוס חלב

להקציף לקרם יציב , להזליף / לצפות את העוגה ולעטר בתותים.

בהצלחה.

פורסם ב – 9 בדצמבר 2010

ואני חייבת עוד מילה אישית עוגות טורט אלו העוגות שסבתא שלי הכי אהבה להכין ובתור ילדה קטנה כל כך אהבתי את העוגות האלה.
עד היום אני נזכרת בטעם של העוגת טורט שהיתה מלאה בתותים וכל הזכרונות והטעמים חוזרים אלי.
והסיבה שאני כותבת כך היום היא שהסבתא היקרה שלי נפטרה לפני כמה ימים ועברו עלינו כמה ימים לא קלים במיוחד על אמא שלי ואחותה.
אז סבתא העוגה הזאת בשבילך, אני לא אשכח אותך אף פעם.

380650 צפיות 46 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגת טורט רכה בטעם של פעם

עוגת טורט רכה בטעם של פעם

גולשים מכינים וממליצים:

סיגל 78 : תודה ניקי,מדהים, מוצלת וטעים………

רייזל : “הכנתי את העוגה לפסח והיא יצאה מהממת!
במקום כוס קמח שמתי 3/4 כוס קמח מצה לעוגות ורבע כוס קמח תפוח אדמה. יצא גבוה ואורירי. מומלץ!”

נורית : “ניקי העוגה טעימה בטירוף.
תודה רבה על המתכון”

ליהי : “הכנתי רק את העוגה עם הסירופ. יצאה מושלם! אוורירית ורכה וכל כך טעימה!”

צופיה : “ניקי יקרה חייבת לשתף אותך שיצאה עוגה נהדרת! רכה ממש! נראה לי שמרוב הפחד שלי היא יצאה יותר מוצלחת בדרך כלל חחח..
אלפי תודות!”

782
תגובות

  הרשם  
עדכן
רות

תודה לך, רייזל. אשמור את המתכון לפסח. תמיד חיפשתי מתכון בלי 10 ביצים ושיהיה מגוון, בלי קקאו

לימור

היי ניקי,
אפיתי את העוגה, בגלל שיש לי תנור חזק, כבר אחרי 20 דק’ עקבתי אחרי העוגה. אחרי 22 דקות, כל המסביב כבר היה קשה ויציב מאוד, אבל באמצע מעט נוזלי. פחדתי שהעוגה תתייבש ובשלב זה הוצאתי אותה. מה אמורים לעשות במצב כזה?למה זה קורה?אם הייתי מחכה עוד, זה כבר היה יוצא יבש..אשמח להסבר..תודה!

סמדר

הי ניקי, לתבנית 24 לחשב כמויות לפי 4 ביצים או 5 ?

רות

ניקי יקרה
ריגשת אותי לגבי מה שכתבת על סבתך היקרה
העוגה מוכנה
תכף התותים ימלאו אותה
האם היא זקוקה לקירור? או שאפשר כבר לפרוס?

כנרת

הי ניקי,
כמה זמן אמורים לטרוף? מה אני אמורה לראות כדי לדעת שטרפתי מספיק זמן ?
בנוסף ראיתי בתגובות שונות שרשמת להכניס נייר אפייה ובתגובה אחרת רשמת לשמן את התבנית, אז פשוט להניח נייר אפייה ואותו לשמן?
תודה רבה (:

נחמה

היי ניקי, אם אני רוצה להכין עוגת טורט גבוהה, אפשר להשתמש במתכון הזה ולאפות אותו בסיר ג’חנון בקוטר 24, או שבשביל גובה רציני כדאי להכפיל כמויות?
תודה

1 43 44 45