יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכונים עם תותים עוגות ועוגיות עם שמן עוגות וקינוחים עוגות מוס

עוגת טורט רכה בטעם של פעם

14 יוני 2012
(Visited 163,704 times, 2 visits today)
עוגת טורט רכה בטעם של פעם

עוגת טורט רכה בטעם של פעם

עוגת טורט רכה בטעם של פעם, אני מחכה כבר הרבה זמן שמחירי התותים ירדו, כל קניה בחנות הירקות השאלה הרגילה “מה קורה עם מחירי התותים ?” וכרגיל המחירים כל פעם גבוהים. ולא יעזור כמה שהתותים יפים, אדומים ומושכים את העין הם ישארו על המדף בחנות עד לפעם הבאה.
בפעם האחרונה בעל החנות אמר לי שהמחיר כבר סביר, התלבטתי ובסוף החלטתי לקנות הרי הילדים שלי מתים על תותים והדבר הכי יפה שיש זאת עוגה עם הרבה קצפת ותותים.

גודל תבנית: 26″

מרכיבים:

6 ביצים מופרדות
200 ג’ סוכר (כוס)
140 ג` קמח תופח (כוס)
5 כפות שמן

סירופ סוכר:
חצי כוס מים
כף סוכר

קרם וניל:
אינסטנט וניל
500 מ”ל שמנת מתוקה (2 חבילות) / ריץ לפרווה
חצי כוס חלב / חלב סויה לפרווה

תותים  לקישוט

אולי תאהב גם את...♥

  • עוגת בננות בחושה פרווה

    תנו לי עוגות בחושות בלי לסבך את החיים ובלי ללכלך יותר מידי כלים.
    קערה מקסימום שתי קערות, בננות, אגוזים קינמון, שוקולד צ’יפס מתכון לעוגת בננות פשוטה שיוצאת נהדר.
    יש לכם 5 דקות ? נהדר תכינו את העוגה היא יוצאת מופלא והיא כל כך קלה.
    במקרה היו לי בננות על השיש משם הדרך אל התנור הייתה קצרה ואפילו לא הפעלתי את המיקסר אין יותר טוב מזה ויש לי עוגה טובה לשבת. מומלץ לראות את הסרטון לפני שמתחילים להכין.

    אינגליש קייק, תבנית עגולה קוטר 18

  • ספינג’

    אני יודעת שאת המשפט הזה אומרים הרבה ואני בכל זאת אחזור עליו, מזל שחנוכה מגיע פעם בשנה המתכון הזה הורס! אי אפשר לעמוד בפניו.
    אני כמעט אומרת לכם תעזבו אל תכינו מרגע שמתחילים להכין אי אפשר להפסיק תמצאו את עצמכם מכינים כל השנה ולא רק בחנוכה.
    נראה אתכם מכינים ואוכלים רק אחד :), התפקיד שלי במשפחה זה להכין את הספינג’ והמחמאה הכי טובה שאומרים לי שהטעם ממש כמו של הדודה המרוקאית שהיא רמה בפני עצמה.
    אני חייבת להוסיף הבצק לא נוח לעבודה בדיוק להיפך הוא מעצבן, דביק, לא נוח תזרמו איתו בסוף יוצא ספינג’ נהדר רך מאוד, מסוכר עם טעם נהדר.
    תראו בסרטון איך אני עובדת איתו נתתי כמה טיפים ואל תתרגשו אם הראשון לא יוצא טוב.

    16 ספינג’

  • עוגת שיש רכה ועסיסית פרווה

    הכנתי עוגת שיש ביתית במיוחד לכבוד השבת, רכה, אוורירית, מפנקת, משגעת. מזכירה מאוד את העוגות של פעם שסבתא הייתה מכינה.
    אין כמו העוגות של פעם הרכות והטעם אין משהו שיכול להתחרות בזה.
    העוגה פרווה על בסיס שמן והיא יוצאת נהדר. אם אני מדמיינת את העוגה המושלמת ליד הקפה זאת עוגת שיש רכה ועסיסית והיא על בסיס מים!
    תפנו לכם 10 דקות תכינו את העוגה ותכניסו לתנור, אחרי שעה יש לכם עוגת שיש למשפחה רכה וטעימה בטירוף.
    כדאי להחביא אותה זה מסוג העוגות שלא מפסיקים לישר אותן.
    שמתם לב שבזמן האחרון התחלתי להתעסק עם עוגות מים ? בחיי שאלו עוגות קסם.

    תבנית 26

  • רולדה מדהימה עם קצפת כמו בקונדיטוריה

    אני אוהבת נוסטלגיה לחזור לעבר ולהכין את המתכונים שהאימהות והסבתות הכינו, כמה רגש ואהבה יש בעוגות של פעם. אני עד היום נזכרת בערגה בעוגות שסבתא שלי הכינה.
    היום אני עושה טיול בעמק הזיכרונות עם רולדת ספוג של פעם אני מכירה את העוגה הזאת מהילדות וכמה שאהבתי את הרכות של הספוג, הרי זאת אחת העוגות הכי רכות שיש והיא מלאה קרם טעים שאי אפשר לעמוד בפניו.
    זיכרונות זה דבר יפה אבל רציתי קצת לשדרג ולהפוך את העוגה ליותר יפהפייה כמו בקונדיטוריה וביתית כמובן ואיך בדיוק עשיתי את זה ? מוזמנים לראות את הסרטון אני יכולה לומר שפרסתי את העוגה קיבלתי קריאות ואוווו.
    אני מאוד ממליצה לראות את הסרטון לפני שמכינים את העוגה זה יחסוך הרבה תקלות בדרך.

הכנות:

1. להקציף חלבונים כשמתחיל להיווצר קצף להוסיף את הסוכר באיטיות ולהקציף לקצף יציב. לטרוף חלמונים ושמן, לקפל את החלמונים לקצף, לקפל את הקמח לקצף.

2.. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות 30 דקות עד שהטורט זהוב או עד שקיסם שננעץ במרכז הטורט יוצא נקי, לצנן ולחתוך את הטורט לשניים לרוחב.

3. לבשל את מצרכי הסירופ ולהרטיב את החלק התחתון, להקציף את מצרכי הקרם לקרם יציב ולמרוח על החלק התחתון. מניחים מעל את החלק השני של הטורט, להרטיב אותו עם סירופ סוכר, לצפות / לקשט בקרם את העוגה ולעטר בתותים.

4. אפשר לוותר על חציית הטורט ולהשתמש בקרם הבא:

קרם וניל:
שמנת מתוקה
אינסטנט וניל
3/4 כוס חלב

להקציף לקרם יציב , להזליף / לצפות את העוגה ולעטר בתותים.

בהצלחה.

פורסם ב – 9 בדצמבר 2010

ואני חייבת עוד מילה אישית עוגות טורט אלו העוגות שסבתא שלי הכי אהבה להכין ובתור ילדה קטנה כל כך אהבתי את העוגות האלה.
עד היום אני נזכרת בטעם של העוגת טורט שהיתה מלאה בתותים וכל הזכרונות והטעמים חוזרים אלי.
והסיבה שאני כותבת כך היום היא שהסבתא היקרה שלי נפטרה לפני כמה ימים ועברו עלינו כמה ימים לא קלים במיוחד על אמא שלי ואחותה.
אז סבתא העוגה הזאת בשבילך, אני לא אשכח אותך אף פעם.

עוגת טורט רכה בטעם של פעם

עוגת טורט רכה בטעם של פעם

גולשים מכינים וממליצים:

סיגל 78 : תודה ניקי,מדהים, מוצלת וטעים………

רייזל : “הכנתי את העוגה לפסח והיא יצאה מהממת!
במקום כוס קמח שמתי 3/4 כוס קמח מצה לעוגות ורבע כוס קמח תפוח אדמה. יצא גבוה ואורירי. מומלץ!”

נורית : “ניקי העוגה טעימה בטירוף.
תודה רבה על המתכון”

ליהי : “הכנתי רק את העוגה עם הסירופ. יצאה מושלם! אוורירית ורכה וכל כך טעימה!”

צופיה : “ניקי יקרה חייבת לשתף אותך שיצאה עוגה נהדרת! רכה ממש! נראה לי שמרוב הפחד שלי היא יצאה יותר מוצלחת בדרך כלל חחח..
אלפי תודות!”

הרשם
עדכן
792 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

ניקי יקרה, העוגה הזו מצויינת. אוהבים אותה מאוד אצלנו. שאלה, כל פעם שאני מכינה אותה, היא שוקעת באמצע והשוליים נותרים גבוהים. אני אופה בחום 160 מעלות. מה אני עושה לא בסדר?

היי ,אפשרי לשלב קקאו? אם כן עלי להפחית ממשהו?

ניקי יקרה, האם ניתן להשתמש בקמח כרגיל במקום הרגיל, בני רוצה עוגת וניל עם קרם וקצפת ליום הולדתו. חג שמח ומתוק

היי ניקי,
אני מתכננת להכין את העוגה הזו פעמיים באותה תבנית (צריכה צורה ספציפית שיש לי רק תבנית אחת שלה). האם אפשר להכין את הבלילה ושחצי תחכה כמעט שעה עד שהתבנית תתפנה מהחצי הראשון שאאפה? או שזה יפגע במרקם של העוגה ואני צריכה להכין פעמיים את הבלילה סמוך לאפיה?
תודה רבה

הי ניקי רוצה להכין עוגת יום הולדת לילדה מתלבטת בין זו לבין העוגת שוקולית שכבות אשמח להמלצתך?

תודה לך, רייזל. אשמור את המתכון לפסח. תמיד חיפשתי מתכון בלי 10 ביצים ושיהיה מגוון, בלי קקאו

היי ניקי,
אפיתי את העוגה, בגלל שיש לי תנור חזק, כבר אחרי 20 דק’ עקבתי אחרי העוגה. אחרי 22 דקות, כל המסביב כבר היה קשה ויציב מאוד, אבל באמצע מעט נוזלי. פחדתי שהעוגה תתייבש ובשלב זה הוצאתי אותה. מה אמורים לעשות במצב כזה?למה זה קורה?אם הייתי מחכה עוד, זה כבר היה יוצא יבש..אשמח להסבר..תודה!