עוגת טורט רכה בטעם של פעם

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת טורט רכה בטעם של פעם

עוגת טורט רכה בטעם של פעם

עוגת טורט רכה בטעם של פעם, אני מחכה כבר הרבה זמן שמחירי התותים ירדו, כל קניה בחנות הירקות השאלה הרגילה “מה קורה עם מחירי התותים ?” וכרגיל המחירים כל פעם גבוהים. ולא יעזור כמה שהתותים יפים, אדומים ומושכים את העין הם ישארו על המדף בחנות עד לפעם הבאה.
בפעם האחרונה בעל החנות אמר לי שהמחיר כבר סביר, התלבטתי ובסוף החלטתי לקנות הרי הילדים שלי מתים על תותים והדבר הכי יפה שיש זאת עוגה עם הרבה קצפת ותותים.

גודל תבנית: 26″

מרכיבים:

6 ביצים מופרדות
200 ג’ סוכר (כוס)
140 ג` קמח תופח (כוס)
5 כפות שמן

סירופ סוכר:
חצי כוס מים
כף סוכר

קרם וניל:
אינסטנט וניל
500 מ”ל שמנת מתוקה (2 חבילות) / ריץ לפרווה
חצי כוס חלב / חלב סויה לפרווה

תותים  לקישוט

הכנות:

1. להקציף חלבונים כשמתחיל להיווצר קצף להוסיף את הסוכר באיטיות ולהקציף לקצף יציב. לטרוף חלמונים ושמן, לקפל את החלמונים לקצף, לקפל את הקמח לקצף.

2.. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות 30 דקות עד שהטורט זהוב או עד שקיסם שננעץ במרכז הטורט יוצא נקי, לצנן ולחתוך את הטורט לשניים לרוחב.

3. לבשל את מצרכי הסירופ ולהרטיב את החלק התחתון, להקציף את מצרכי הקרם לקרם יציב ולמרוח על החלק התחתון. מניחים מעל את החלק השני של הטורט, להרטיב אותו עם סירופ סוכר, לצפות / לקשט בקרם את העוגה ולעטר בתותים.

4. אפשר לוותר על חציית הטורט ולהשתמש בקרם הבא:

קרם וניל:
שמנת מתוקה
אינסטנט וניל
3/4 כוס חלב

להקציף לקרם יציב , להזליף / לצפות את העוגה ולעטר בתותים.

בהצלחה.

פורסם ב – 9 בדצמבר 2010

ואני חייבת עוד מילה אישית עוגות טורט אלו העוגות שסבתא שלי הכי אהבה להכין ובתור ילדה קטנה כל כך אהבתי את העוגות האלה.
עד היום אני נזכרת בטעם של העוגת טורט שהיתה מלאה בתותים וכל הזכרונות והטעמים חוזרים אלי.
והסיבה שאני כותבת כך היום היא שהסבתא היקרה שלי נפטרה לפני כמה ימים ועברו עלינו כמה ימים לא קלים במיוחד על אמא שלי ואחותה.
אז סבתא העוגה הזאת בשבילך, אני לא אשכח אותך אף פעם.

314270 צפיות 16 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגת טורט רכה בטעם של פעם

עוגת טורט רכה בטעם של פעם

גולשים מכינים וממליצים:

סיגל 78 : תודה ניקי,מדהים, מוצלת וטעים………

נורית : “ניקי העוגה טעימה בטירוף.
תודה רבה על המתכון”

ליהי : “הכנתי רק את העוגה עם הסירופ. יצאה מושלם! אוורירית ורכה וכל כך טעימה!”

צופיה : “ניקי יקרה חייבת לשתף אותך שיצאה עוגה נהדרת! רכה ממש! נראה לי שמרוב הפחד שלי היא יצאה יותר מוצלחת בדרך כלל חחח..
אלפי תודות!”

658
תגובות

  הרשם  
עדכן
סיגלית

ניקי היקרה שלום,
העוגה הזו אהובה על בעלי וכל שישי אני מכינה אותה, אך בפעמים האחרונות אני רואה את העוגה תוך כדי אפיה עולה ממש יפה ואז שאני מכבה את התנור היא צונחת.
אולי תוכלי להגיד לי למה זה קורה ? ובכלל מה צריך לעשות בסיום האפייה להשאיר את דלת התנור סגורה או פתוחה ? להוציא את העוגה מייד או להמתין ?
תודה מראש ושנה טובה

מיכלי

ניקי חזרתי לעדכן
הכנתי את העוגה חציתי לרוחב ,את הסירופ שפכתי ומעליו מרחתי ריבת תות יאמיייי ועטפתי את כל העוגה בקרם וניל ויצאה עוגה משגעת טעימה בטירוף
תודה ושבת שלום

מיכלי

מצויין תודה

1 36 37 38