תבשיל דלעת בדבש וקינמון
תבשיל דלעת בדבש וקינמון, גם התבשיל הכי פשוט יכול להיות מלך כשמגישים אותו בצורה מרשימה ותאמינו לי שאין אורח שיכול להישאר אדיש כשמגיע כתר כזה לשולחן כל אחד רוצה להיות הראשון שלוקח לו מנה.
נכון שזה נראה מקסים ? איזה טירחה ? אין פה שום טירחה זה קלי קלות אבל מבחינת האורחים עבדתי לפחות 3 ימים, כל השאר לא מגלים…
5 – 6 מנות
זמן הכנה:
כ – 25 דקות
מרכיבים:
בצל בינוני חתוך
400 ג' דלעת
2 גזרים גדולים
2 תפוחים מקולפים
כוס מים +
2 כפות דבש
כף סוכר חום
כפית פפריקה
חצי כפית קינמון
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף את הסוכר חום ולערבב עד שהכל מתקרמל, לחתוך את הדלעת לקוביות קטנות את הגזר לפרוסות דקות את התפוחים לקוביות קטנות ולהוסיף לבצל לטגן כמה דקות עד שהכל מתרכך.
2. להוסיף כוס מים, דבש, פפריקה, קינמון לפלפל ולהמליח. לבשל כ 20 דקות עד שהכל רך מידי פעם לערבב ולבדוק תיבול.
במידה וצריך עוד מים להוסיף.
3. להכין אורז לבן ולהגיש עם התבשיל.
הערות:
בשביל הצורה היפה של האורז השתמשתי בתבנית סיליקון למי שאין שירפד תבנית עגולה בניילון נצמד לדחוס את האורז להמתין כמה דקות ואז בעדינות להפוך על צלחת הגשה ולשלוף.
גולשים מכינים וממליצים:
ליאורה : טעים להפליא! אמא שלי טעמה מהתבשיל ואמרה שזה בדיוק אותו הטעם של מילוי הפאי שסבתא שלה ז״ל היתה מכינה. היא מיד ביקשה את המתכון!… 🙂