יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מרקים מתכוני אורז מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים

מרק עגבניות ואורז ללא שמן

14 נובמבר 2020
(Visited 15,604 times, 1 visits today)

מרק עגבניות ואורז ללא שמן

הגשם הגיע ואיתו החשק למרק עגבניות כמה שאני אוהבת את המרק הזה. דמיינתי את הבצל, שום והעגבניות והאורז שכל כך מתאים לעגבניות.
אני מכינה את מרק העגבניות בדרך שונה מהרגיל, מסקרן אתכם ? תצטרכו לראות את הסרטון או לפחות לקרוא את המתכון.
אני מוסיפה עוד משהו חשוב אין שמן במרק לא הוספתי אפילו טיפת שמן ויצא מרק מושלם. אתם יודעים לא חשבתי שזה אפשרי אבל אפשר להכין מרק נהדר ללא שמן אתם חייבים לנסות.

4 מנות

מרכיבים:

10 עגבניות בגודל בינוני
בצל
גזר גדול
2 שיני שום
5 כוסות מים רותחים
2 כפות רסק עגבניות
כפית סוכר
כפית פפריקה מתוקה
שליש כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות א. מרק
מלח (לא בטוח שצריך)

4 כפות אורז

אולי תאהב גם את...♥

  • לחם רך ואוורירי

    בא לכם להכין לחם רך ואוורירי לשבת ? בעצם למה לא להכין לארוחת ערב ?
    לחם חלומי תסתכלו בסרטון ותראו כמה רך הוא יוצא, מסוג הלחמים שאי אפשר להפסיק לאכול.
    אני רוצה לגלות לכם סוד הכנתי אותו ללא מערוך הכל בידיים ועכשיו אתם חושבים שזה יותר קשה ומי בכלל צריך את זה אז לא בכלל לא קשה והסברתי בסרטון איך לעבוד עם הבצק שיצא הכי טוב.
    מתכון חובה בכל בית אין כמו הלחם הזה בקלות ההכנה ובתוצאה הסופית, מרקם מעולה של בצק שמרים. אין כמו לפתוח את היום עם ריח של אפייה של לחם רך ואוורירי ממכר וסופר טעים.

    2 לחמים

  • מאפה בצל ופטריות

    תנו לי לאכול את המאפים הקטנים האלה כמה שיותר, פשוט להכנה ולא יאומן כמה טעים יוצא.
    זה הולך כמנה ראשונה כשמארחים או להגיש ליד צלחת מרק או לארוחת ערב כשבא לאכול משהו שונה.
    צהריים ? ברור שהולך זה פרווה וזה מתאים לכל.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד קטן לא סתם מילאתי רציתי שיצא טוב לכן עשיתי משהו נוסף, רוצים לדעת מה ? תקראו את המתכון או תראו את הסרטון שם זה בטוח יהיה הכי ברור.
    לפעמים משהו קטן נותן שדרוג נהדר ומקבלים מאפים טעימים ברמות! אני חייבת לומר לומר שהם יפים יותר בדרך הזאת. ערימה גדולה בהגשה במרכז השולחן ותוך 5 דקות לא נשאר כלום. אני כותבת מראש תכינו הרבה ותתכוננו להתאהב 🙂

    15 יחידות

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

הכנות:

1. לחתוך את העגבניות והבצל גס, את השום לקצוץ ואת הגזר לגרד גס ולהעביר למעבד מזון, לערבב בנפרד סוכר רסק, ותבלינים להוסיף כוס מים רותחים(נוספת) לערבב עד שהכל נמס להעביר למעבד מזון יחד עם הירקות ולטחון גס בפולסים שישארו חתיכות קטנות.

2. לשים את המים בסיר על האש ולהרתיח.

3. כשהמים בסיר רותחים להוסיף את תכולת מעבד המזון להרתיח 5 דקות מכוסה, להוסיף את האורז לכסות ולהנמיך את האש, לבשל 30 דקות להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.

Tomato Rice Soup (Oil-Free)

קבלו את כל הטוב של העגבניות ובמרק חמצמץ וטעים.
רובנו יודעים על העגבניה שהיא עשירה בויטמין C- ויטמין שהוא נוגד חימצון המסייע לבריאות הלב וכלי הדם. חומר נוסף שנמצא בעגבניה ואחראי לצבעה האדום הוא הליקופן. הליקופן ידוע ביכולותיו כנוגד חימצון מעולה המשמיד ולוחם ברדיקלים חופשיים ובכך מאט תהליכי הזדקנות- אנטי אייג’ינג טבעי! הליקופן גם מוריד סיכון לסוגי סרטן שונים, מחלות לב ושבץ. בנוסף, מסייע בבריאות העין והמוח ומגן מפני נזקי השמש. בקיצור, רוצו להכין את המרק הזה!
מבחינה קלורית- המרק הזה ממש דיאטטי, 4 כפות אורז לכל הסיר ובלי טיפת שמן. כמות אפסית של אנרגיה לעומת סיר שלם של מרק משביע, ממלא ומפנק.
הסיר כולו מכיל כ200 קלוריות. אם נחלק אותו ל4 מנות, כל מנה מכילה כחצי יחידת אנרגיה (כ50 קלוריות).
אפשר לאכול ממנו בכיף קערה או שתיים כמנת ביניים בין הארוחות.
בתוך תפריט שיגרתי, אפשר להשתמש במרק כמנת פתיח ולאחריו לאכול ארוחה מלאה של פחמימה, חלבון וירק.
ואם אתם בעניין של דיאטה- צרפו לארוחה עוד חלבון (בשר/ דג בצהריים או חביתה בערב) וקיבלתם ארוחה מחממת ומשביעה מאוד גם בתוך תהליך של הרזיה.

מרק עגבניות ואורז ללא שמןמרק עגבניות ואורז ללא שמןמרק עגבניות ואורז ללא שמן

מרק עגבניות ואורז ללא שמןמרק עגבניות ואורז ללא שמן

הרשם
עדכן
31 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

מרק כל כך טעים. כבר הכנתי פעמיים וחוסל. ניקי תודה!!

ערב טוב יקרה,
מרק פשוט אליפות!
בלי השקעה ומאמץ הכנתי
סיר מרק שנראה מיליון דולר..
תודה רבה:)
המשיכי להיות יצירתית ולהפתיע במתכונים קלים וטעימיםם 🙂
תבורכי

שלום ניקי. האם אפשר לוותר על מעבד המזון , לבשל כל הירקות החתוכים בסיר המרק ובסוף לרסק אותם במוט ידני?
האם המרקם יהיה שונה ?

בוקר טוב ושלום רב, האם ניתן להוסיף אורז שבושל כבר ונשאר לי? ואם כן באיזה שלב ולכמה זמן בישול? יבורכו ידייך…

הי ניקי, מתאים להוסיף שמן זית? ואם כן, איך ומתי להוסיף? תודה!

האם אפשר לשים אורז מלא?

אפשר לטחון במעבד עד הסוף? הילדים פחות אוהבים חתיכות קטנות של עגבניות. יהיה טעים חלק לגמרי?