מרק בצל עם פטריות
תנו לי לרדת על סיר מרק בצל וזה עדיין לא מספיק, איזה מרק כיפי במיוחד בתקופה הזאת. זה מתחיל כבר בטיגון הבצל הטיגון הסבלני הריח הנהדר של הבצל ואיזה זהוב הוא מקבל.
קצת סבלנות בהתחלה ויוצא אחד המרקים הכי טעימים לאכול בחורף.
הוספתי פטריות שמפיניון שיוסיפו טעם נוסף ופטריות הולך נהדר עם בצל,
עזבו הכל ותכינו כיף של מרק יוצא יאמי!
אני הכי אוהבת תוספות ושידרוגים אז למטה נתתי מספר תוספות שאפשר להוסיף שעוד יותר משדרגות את המרק בצל.
אני אספר לכם סוד ? גיליתי שהמרק הרבה יותר טעים למחרת למי שרוצה להכין מראש.
4 מנות
מרכיבים:
4 בצלים
4 שיני שום
4 – 5 כפות שמן
2 כפות קמח
10 פטריות שמפיניון
ליטר ורבע מים
כף א. מרק בצל
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. לחמם סיר עם שמן לחצות את הבצלים לחצי לפרוס דק לטגן על להבה בינונית נמוכה כ 20 דקות מידי פעם לערבב עד שהבצל מזהיב, לפרוס את השום ולהוסיף לבצל לעוד שתי דקות טיגון, להוסיף כף שמן נוספת ואת הקמח לערבב עד שכל הקמח נמס.
2. לפרוס את הפטריות לפרוסות דקות, במידה והפטריות גדולות לחצות לחצי ואז לפרוס להוסיף לבצל לערבב כדקה ולהוסיף את המים, תבלינים לכסות להביא לרתיחה להנמיך ולבשל את המרק כ 40 דקות.
תוספות ושדרוגים:
להוריד כוס מים ולשים כוס יין לבן מתוק, לקראת סוף הבישול כוס שמנת מתוקה, להוסיף 30 ג' חמאה לטיגון הבצל, קמצוץ אגוז מוסקט.
לחמם תנור ל 180 מעלות, להניח בתוך כל קערת מרק פרוסת בגט קלויה (טוסט) לפזר גבינות כגון אמנטל, פרמזן להכניס לתנור לדקה שתיים ומיד להגיש.
קרוטונים, מי שמתעצל להכין קרוטונים אפשר להכין טוסטים לקרוע לחתיכות ולהוסיף למרק. לפזר לפני ההגשה תימין או עירית קצוצה. מי שאוהב מתיקות שיוסיף כף סילאן.
כדאי לדעת ש….
את הקמח אפשר להחליף בקורנפלור, אפשר להכין יום מראש, מי שמעדיף ללא הפטריות שיוסיף 2 בצלים. אני חייבת לומר שלמחרת המרק הרבה יותר טעים.
סך כל המרק מכיל 600 קלוריות, בהנחה שנחלק את המרק ל4 מנות, בכל מנה 150 קלוריות.
במידה ואתם מקפידים על המשקל, אפשר בהחלט להפחית את כמות השמן ל2 כפות ולקבל בכל הסיר כ400 קלוריות, כלומר 100 קלוריות לקערת מרק.
הגשתי את המרק ליד החמין הטעים הזה